מחשבים  טכנולוגיה
ממשל ללא מיקרוסופט - זה אפשרי / דעה
פורסם: 13.04.09, 11:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 135 תגובות ב-67 דיונים
31. אופן אופיס 3
יוסי גדור ,   כפר סבא   (13.04.09)

ראשית קיימת אא 3 בעברית.

שנית התוכנה הזו נקייה באופן יחסי מבאגים ואין בעיות במעבר בין קבצי וורד מעוצבים לעייפה וקבצים של אא 3.

32. האינטרס שלך נהיה ברור כשמגיעים לחתימה שלך בסוף הכתבה
גל   (13.04.09)
רק מה? מרוב אג'נדה, פטפטת, נסיונות לשטיפת מח והתקרבנות, שכחת להוכיח (במספרים, לא בנפנופי ידים והרמת קול דרמטית) שהמוצר שאתה מציע זול יותר בחשבון הכולל.
33. השאלה היא לא קוד פתוח
רא   (13.04.09)
השאלה היא על פורמטים ותקנים פתוחים . פורמטים פתוחים זה מה שיבטיח תחרות , האפשרות של כל אחד לבחור באיזה תוכנה הוא רוצה לפתוח את הקובץ שלו . בחלונות 7 לדוגמא ניתן לפתוח גם פורמטי docx וגם odt ישר מהקופסא (דרך wordpad ) ללא צורך באופיס או באופןאופיס ולכן הכתבה הזו לא רלוונטית יותר . היא פשוט מתארת בעיה שהולכת להפתר .
34. ירושלים נפלה בשל שנאת חינם, לינוקס תיפול מאותה סיבה
(13.04.09)
פעם הבאה רשום על היתרונות של לינוקס ולא על החסרונות של מייקרוסופט.
לינוקס עדיין לא מתאימה לשימוש ביתי/משרדי בגלל הגימור הירוד, וחוסר מודל עסקי ברור (בניגוד למייקרוסופט) פוגע מאוד בלינוקס.
35. הפיתרון זה להתקין לינוקס
הפיתרון   (13.04.09)
אם הרבה אנשים יתקינו לינוקס והשתמשו בו רק לאינטרנט ואופיס ככה יגדל נתח השוק של לינוקס ולאט לאט יווצר לחץ על חברות החומרה והתוכנה והם היו חייבות לייצר דרייברים ותוכנות גם ללינוקס..
אני כבר התקנתי לינוקס נכון שאין בו הכל אבל אני משתמש בו לאינטרנט מוזיקה סרטים ואופיס וזה מספק אותי אם אני צריך איזה תוכנה או משחק מיוחד אני עובר לווינדוס אפשר לחיות עם שתי מערכות הפעלה לא חייבים לבחור רק באחת.

36. ממליץ מאוד.
ים מסיקה ,   חדרה   (13.04.09)
תרשה לי למחוא לתגובה שלך כפיים.
37. הורדתי אופן אופיס 3
(13.04.09)

ומחקתי את האופן אופיס 2 ...

 

האמת... אין הבדל סתם בזבזתי זמן....

38. זה אומר שמה שהם בונים יעבוד רק בסביבת חלונות
(13.04.09)
חבורה של טיפשים יש בממשל, עד היום האתרים שלהם עובדים טוב רק ב-IE כי כתבו אותם עקום
39. קישרי הון שלטון - הינה זה מגיע שוב ובגדול!
(13.04.09)
מייקרוסופט לממשל, למה לא? הרי גם ככה מייקרוסופט, גוגל, אפל וכל הטייקונים האלו אוספים מידע עלינו מנטרים את העדפותינו ופעולותינו ובשיתוף עם המדינה מנתחים, נוברים וחודרים לנו לפרטיות, לכולם יוצא מזה משהו:
-למדינה יש מידע שווה ערך עלינו ועל הרגלי החיים שלנו לכל מקרה שהם ירצו להשתמש בזה לטובתנו או לרעתנו!

-לתאגידים יש את הכוח לפרסם לפנות ולדחוף לנו מה שבא להם לפי הפרופיל שהם בנו עלינו!

- לכל השאר פשוט יוצא כסף והמון כסף מזה אז למה לא?

חוץ מזה שבעתיד כל החופש מידע והפרטיות יעלמו לנו כלא היו, בעידן כזה אני ממליץ לכולנו לבחור בחופש ולהתנגד כבר עכשיו! ואלו מאיתנו שדואגים לעתיד לדעתי הכי טוב לעבור כבר עכשיו ללינוקס , אם לא כמערכת ראשית אז לפחות כמשנית - כי לינוקס זה באמת קוד פתוח, חופש מידע ואף אחד לא יכול לרגל אחרינו ולהשתמש במידע שלנו כנגדנו או לטובתו.

חופש = הזכות לעשות מה שבא לך איך שבא לך מבלי שיתערבו לך בכל צורה שהיא, שכחנו מדוע אנחנו חוגגים את פסח? סיבה טובה להזכר!
40. למה להחליף מוצר שקיים, מותאם ועובד מעולה ?!
AlonMi   (13.04.09)

הכסף שיחסך ימצא את דרכו לכיס הפוליטיקאים, אז עזבו...

41. זה הכול תחרות ועניין של כסף. אין פה נכון ולא נכון
שמעון ,   שרון   (13.04.09)

אני לא מבין את ההתנגדות הזו לחברת מיקרוספט,

אני מתפרנס מהמוצרים שלהם קרוב ל 10 שנה.

המוצרים שלהם טובים - יש להם באג נכון, יש להם בעיות נכון - למי אין ?

 

זה הכול תחרות ועניין של כסף. אין פה צודק ולא צודק או אפילו נכון או לא נכון

42. בואו אני אסביר לכם, שחר שמש מקבל כסף עבור ייעוץ
MarYigal ,   יבנה   (13.04.09)

הוא לא מתנדב בחינם, הוא איש תמיכה כמו כל אנשי התמיכה.

לכן בסופו של דבר, גם מטרת הטור הזה היא כסף.

הרי ברור שאם ללינוקס היה נתח שוק, כל אנשי הייעוץ האלו היו מעלים תעריפים, אז בטח שהם נראים ונשמעים זולים, כי הם קטנים.

זה כל הסיפור.

43. צריך למחזר את מיקרוסופט לתמיד בקושי אופיס עובד חחחחח
(13.04.09)
44. השרתים של לינוקס ו PHP עדיפים על ASP ומיקרוסופט!
גילגיל   (13.04.09)

מדוע לבנות על המערכות הכושלות של MS ?

 

45. מדוע במערכת החינוך - לא משתמשים באופן אופיס
לאלה שלא יודעים לכתו   (13.04.09)

הדרישות לעריכת תמללים של תלמידים הן לא גבוהות

ושל מורים גם כן

לענ"ד אין משהו שאי אפשר לעשות באופן אופיס (אולי עורך משוואות?)

מדוע תלמיד צריך להשקיע אגורה בתוכנה של מיקרוסופט?

 

אתרי מערכת החינוך יכולים לשבת בקלות על אפצי ולהיות מבוססי PHP (שפה שפותחה בטכניון בישראל) ולא מבוססי ASP .NET וכל השטויות של מיקרוסופט שלא ממש טובים יותר.

 

מה בעצם עוד נשאר?

 

לא יודע מה ההתנהלות במשרדי הממשלה, האם הם עובדים בשיתוף קבצים Share Point או פתרונות שיתוף מתקדמים של מיקרוסופט?

נראה לי שלא

בטח כולם משתמשים בשרתים ובאפליקציות בצורה הכי פרימיטיבית שלהן, וגם משלמים תחזוקה -- בקיצור לא בטוח שפתרון מיקרוסופט מתקדם בכלל מיושם בשטח או עדיף על פתרון מקביל מבוסס שרת אינטרנט (גם פנימי)

 

האמת אני לא מכיר מערכות מצליחות לניהול משרדים .. מעניין לשמוע מהמומחים.

 

אגב - בכלל לא בטוח שכדאי להחליף מ WIN  ל LINOX  בשביל משתמשי קצה. אבל כדאי את כל הפתרונות לעשות מבוססי WEB ולהשתמש בשרתים לא של מיקרוסופט, לרוב אתרי ה ASP או  .NET כבדים ובקושי זזים ...

 

משתמשי קצה מאד שמרנים ולמרות שבשביל לכתוב מסמך, להעתיק קובץ, לצרוב דיסק, לשלוח דוא"ל וכו' אפשר ללמוד לבצע מכל מערכת ... זה יקח המון זמן.

 

 

46. הורדתי את אופיס 98 והתקנתי XP והחלפתי ל 2003 ול 2007
300$ להחלפה - בזבוז   (13.04.09)

בסך הכול לא צריכים את כל הבלגן  -- רוכשים גירסא חדשה ב 99% רק בכדי שנוכל לפתוח קבצים של אחרים שנכתבו בגירסה החדשה ...

 

47. התחרות תבוא ממערכות מבוססות WEB
הנביא השוטה   (13.04.09)

אפשר לבנות מערכות מבוססות WEB שתחלפנה האופיס (GOOGLE עובדים על זה)

 

 

48. אבל שכחתם שיש עוד משהו
סתם   (13.04.09)
מדינת ישראל מקבלת כספי סיוע מהממשלה האמריקאית, חלק מהכספים מתורגמים למוצרים אמריקאים (שהם גם מיקרוסופט).

מנסיון אישי , ניתן כמובן להזמין חומרה - שרתים או תחנות עבודה המותאמים לחומרה של לינוקס.

אני אישית אכלתי די הרבה קש עם כרטיסים אלו ואחרים שלא תאמו ללינוקס.

לדוגמא: מדפסות מסוג כנון אין דריבר עבורם , אבל ניתן לקנות דריברים עבור מדפסות אילו.

זה דורש הרבה משאבים .
49. אתם מפספסים פה עוד נקודה
ניר   (13.04.09)

כל מה שנכתב כאן עד עכשיו נכון לטעמי ובהחלט המהלך בעייתי מאוד ולא מעודד תחרות בלשון המעטה. (מכרז תפור)

אני חושב שלמדינה צריך להיות אינטרס ראשון במעלה לקדם ואף לתת עדיפות לתוכנות מבוססות קוד פתוח. לצבא ולמדינה יש הסכמי רישוי במיליוני דולרים עם מייקרוסופט. חשוב להבין שהכסף הזה הוא בעיקרו ממומן מכספי מסים שכל אחד ואיתנו משלם.

אני לא אומר להסיר מייקרוסופט לחלוטין , יש מקומות שלא ניתן להריץ אלא מוצרי מייקרוספט בלבד (תכונות מתקדמות , תאימות)

אבל , מבלי לבדוק (ואין לי מידע מבוסס) לפחות חצי מתחנות העבודה אצל עובדי המדינה/צבא מסוגלים להריץ מערכת הפעלה לינוקס/אופן אופיס. (משתמשים רזים שבעיקר פותחים קבצים ולא יוצרים)

 

 

 

 

50. נכון לעכשיו וינדווס טובה ונוחה יותר למשתמש הביתי
Snir_T   (13.04.09)
גם הפצת הלינוקס למשתמשים בייתיים (אובונטו) עדיין לא יציבה ונוחה מספיק למשתמש הביתי, בנוסף, הרבה חברות לא לוקחות את לינוקס ברצינות ומוציאות גרסאות עבור MACOS ווינדווס בלבד. גם החברות שמוציאות גרסה עבור לינוקס לא טורחות לעדכן ולפתח אותה במקביל לגרסה של מערכות הפעלה בתשלום.

בקשר למשרד החינוך
אם גופים ממשלתיים בכלל שוקלים לעבור ללינוקס או קוד פתוח בכלל, שיתחילו קודם כל להפעיל את אתרי האינטרנט שלהם לפי התקנים שגם אדם שאין לו IE יוכל להיכנס אליהם.
51. מוצרים חינמיים זה לא בהכרח זול
BUBU   (13.04.09)
ברוב המקרים התקנת מערכות מבוססי קוד פתוח מטיל על החברה השקעות הרבה יותר גבוהות בתחזוקה, התאמה, תאימות, הדרכה . כך יוצא שמוצר של מיקרוסופת הופך להיות עסקה כדאית יותר מבחינה כספית מאלטרנטיבה החינמית.

אני בטוח שבמיקרוסופת מתחשבים בחישובי עלות אחזקה עבור חברות וקובעים מחירים של מוצרים בהתאם.
בנוסף מעסיקים מעדיפים שעובדים יעבדו בעבודה על משהו שהם התרגלו בבית - זה גם נלקח בחשבון.
52. פשוט roftl אמיתי - rolling on the floor laughing
Chaosruler ,   תקוע   (13.04.09)
אני בספק אם אחד מכם טרח בכלל לפתוח את windows ולהשוות בינו לבין המערכת ההפעלה שנקראת linux, מתחילת דרכה windows היתה המערכת הגרועה ביותר שקיימת והכי נכשלת, דרשה המון כוח וחומרה בשביל כלכך מעט אפשריות, מה שמכר אותה בעצם היה בעיקר פרסום והנוחות שלה, המערכת היתה נוחה מאוד והשתמשה בממשק שהיה די חדש יחסית לאותה תקופה שנקרא "עכבר", רוב החברות חשבו שזה גימיק מיותר חוץ מי חברות כגון נינטנדו, אטארי ומיקרוסופט (אני בטוח שחלקכם זוכרים את האטארי 7200 או את המגאסון)
בעצם windows עד היום מערכת הפעלה ממש גרוע והגרסה הטובה ביותר של הwindows היא windows XP...מייקרוסופט כמובן מתכננים את windows 7 אבל זה בעצם צורך מעבד מאוד קרוב למחשב על כדי להשיג את אותו ההשג שהווינדוס 98 הישן היה יכול להשיג באותה יעילות, ואני משווה בין גרסה של windows אחד לאחרת, הווינדוס 95 והווינדוס 98 היה נוח וזה למה הוא נמכר, מייקרוסופט היתה מפורסמת וזה עוד יותר מכר את הwindows (מי לא יודע שביל גייטס היה באותה תקופה הבן-אדם העשיר ביותר עלי אדמות?) כל אלה שאמרו שטויות כמו "אי אפשר להביס את היעילות של הwindows" הוא מה שנקרא מטומטם, אומר משהו שהוא לא מבין בו כלום, הwindows , תמיד היה מערכת הפעלה מאוד גרועה והגרסה הטובה ביותר של הwindows היא XP SP2 בגלל תמיכת הדרייברים המורחבת, אם לא מחשיבים את זה (כלומר מחשב חסר אינטרנט או גישה ל"עולם החיצון") אז הווינדוס הטוב ביותר הוא בעצם windows 95\8 שהם בעצם פועלים על כמעט אותו בסיס קוד, אז תצאו מהבועה שלכם ועכשיו

עכשיו לכל המתנגדים ללינוקס, אני יכול להגיד לכם משהו שנשמע לכם מאוד מוזר אבל... המחשב המושלם שלכם שעלה 4000 שקל? יש לי מחשב פי 18 יותר חזק משלכם שעלה לי 227 שקל... לינוקס, פשוט וחלק - אם המחשב שלכם היה עם לינוקס הוא היה חצי מחשב על, מעבדים של 3.2 גיגה הרץ? זה עוד מעט יחשב "מעבד חלש", לוח אם של גיגהבייט שתאמינו לי הם עושים חתיכות לוחות אם... זה נחשב "שכיח", כרטיס מסך של nvidia 9800 GX נחשב גם שכיח... שהוא בעצם כ1G של מעבד גרפי... אתם קולטים את המספרים אני מקווה? יש לכם בטח איזה 1 גיגהRAM או 2... עכשיו מה המשחק הוא התוכנה הכבדה ביותר שאתם יכולים לפתוח? crysis warhead? תרשו לי לומר שהPS1 שהוא פחות מהמעבד שלכם ופחות מי הכרטיס הגרפי שלכם ופחות RAM מי שלכם ופחות לוח אם משלכם (כמובן) עושה בסביבות הפי 4.5 יותר מהמחשב שלכם עם יש לו את מערכת ההפעלה של לינוקס במקום הציפ של מייקרוסופט בעירוב של סוני, וכן אני ניסיתי את זה, שאני רוצה לשחק משחק מחשב שאני אוהב אני פשוט מחבר לסוני הזה מקלדת ומכניס את הדיסק ומחבר עכבר, עם מסך טלווזיה ענק אני מקבל את חווית המשחק שאתם בטח חולמים עליה, אז מה תגידו גם על תוכנות כבדות? יש עדכונים שהווינדוס מביא יותר מדי על המחשב שלכם אז אתם חולים במחלת ה"קניית החומרות", אני רץ כמו שאני אמרתי לכם על חומרה שהיא כלום יחסית על החומרה שלכם

מה אוכל לכם את המחשב? ווירוסים? תולעים? מזיקים? כמובן שavira 8 prem+spy doctor+online protector יספקו לכם הגנה מושלמת נגד אותם מזיקים אבל אז יש לכם 3 תוכנות לדאוג שה"סריאל" שלכם מתאים לאותה שנה,או בכלל אפילו לקנות אותו

את כל הבעיות האלה פתרתי עם קוד פתוח חבריה, משהו בחינם, זה שאתם לא מבינים כלום במחשבים זה משהו אבל לשחק אותה כאילו אתם כן? לינוקס פחות נוח, זה נכון אבל מביא הרבה יותר תוצאות, כלומר למחשב של המשחקים שלכם אתם רוצים לינוקס (אלא אם כן המשחק מתאים רק לווינדוס - אבל יותר ויותר משחקים מתאימים גם לזה וגם לזה, ואפילו לmac)

53. אם 98% מהמכוניות על הכביש היו מזדה
עדינה ,   רפת   (13.04.09)
אז בתחנת הדלק, היו מוכרים לכם רק דלק שמתאים למזדה
צמיגי מזדה
ביטוח שמתאים רק למאזדה
וכשהייתם לומדים נהיגה,הייתם לומדים רק על מאזדה ומקבלים רשיון נהיגה מאזדה.
וודאי שהייתם חושבים שמאזדה הוא הרכב הכי טוב.
ואם יום אחד מישהו היה ממציא מרצדס?
אז כולם היו אומרים לו "זה לא תואם למאזדה, זה כנראה לא טוב".
זה מה שקרה בעולם התוכנה.
עדר.
54. אפשר הכל
משתמש מרוצה ,   עכו   (13.04.09)

טוב אנשים תשמו אני לא בא לפה למלאת לכם את השכל בדעות קדומות.

אני טכנאי מחשבים מוסמך כבר מלא זמן, אם תעודות הצטיינות בכל הקורסים שלמדתי, והם הרבה.

הספקתי ללמוד הרבה דברים, או כך חשבתי, עד שלפני כמה חודשים החלטתי לעבור ללינוקס.

הורדתי ספר בחינם מהאינטרנט, קראתי אותו, ושבוע אחר כך התקנתי על המחשב הנייד שלי לינוקס אובונטו 8.10.

זה רמה חדשה של חופש!

תוך בערך חצי שעה אחי הקטן(בן 13) למד להשתמש בלינוקס לבד, ותוך שעה התקנתי אפקטים ממש מגניבים, שבחלונות, הייתי חושב שיש בעיה בכרטיס מסך.

 

לינוקס עובד על המחשב שלי הרבה יותר טוב מחלונות, גם ללא הדרייברים המיוחדים שהחברות מוציאות.

 

עלות הקנייה של לינוקס היא בסביבות ה 50 אגורות-דיסק לצריבה+חשמל שצריך כדי להוריד ולצרוב, והכל מקורי.

 

עלות הקנייה של חלונות-900 שקל +מחשב חזק שיתמוך שויסטה שהיא ללא ספק הדבר הגרוע ביותר בתחום המחשבים מאז שהמציאו אותם.

 

ורק שתדעו: מע' ההפעלה XUBUNTU של אובונטו לינוקס עובדת כמו סוסה על מחשב שXP לא עולה עליו, כלומר אפשר להשתמש במחשב ישן ולקבל ביצועים של מחשב חדש.

 

מערכת ההפעלה של אפל שנמכרת במאות דולרים לעותק מבוססת על לינוקס.

 

ללינוקס אין כמעט וירוסים

 

תעשו את החשבון שלכם-אני בחרתי לינוקס

55. בעיות בהבנת הנקרא
מיקי ,   חו"ל   (14.04.09)
מדהים כיצד תמיד כאשר ישנה כתבה בה משורבבים צמד המילים לינוקס/קוד פתוח, מייד קופצים כל המגיבים מטעם מיקרוסופט (איך זה שהמטורלל עם הקומוניסטים לא הגיב עדיין לספר לנו שמפתחי לינוקס הם בעצם פעילי חיזבאללה?)

נושא הכתבה הוא לא איכות הקוד הפתוח ולא לינוקס מול מיקרוסופט. ישנם מגיבים הכותבים מתוך חוויותיהם האישיות עם לינוקס כשולחן עבודה אך גם זה אינו הנושא לדיון.
הנושא הוא חוסר שיוויון הזדמנויות, מכרזים תפורים ומונופוליזם בעידוד ממשלת ישראל.
על איכויות הקוד הפתוח אין עוררין ושוב מגיב מטעם וחובבן זב חוטם לא ישנה את העובדה הבסיסית הזו. קוד פתוח כמודל עסקי ופלטפורמת פיתוח נתמך ומפותח על ידי ענקי המחשוב העולמי - חברות כמו סאן, HP, IBM אינטל, סיסקו וכו'. האם הם כולם שוטים ורק איזה לא יוצלח שלא הצליח להתקין לינוקס על הלפטופ שלו מבין יותר מהם?
מערכות לינוקס נמצאות בשימושכם היום יומי ואתם מן הסתם אפילו לא יודעים על כך. סביר להניח שבנתב/מודם המחבר אותכם כרגע לאינטרנט מותקנת גירסת לינוקס כלשהי.
כותב המאמר לא ניסה להתווכח או להשוות מי עדיף מבין שלל האפשרויות למתן פתרונות מחשוב. הוא רק טוען שצרות מחשבה וחוסר מעוף מצד פקידי ממשלה מונעות מחברות קוד פתוח מלהציג בכלל את מרכולתם. השאלה אם פתרון קוד פתוח מתאים לקיוסק מידע כלל לא נידונה מאחר ונפסלה על הסף בהגדרת המכרז.
מן הראוי בכל מכרז הוא שיבחנו מספר אפשרויות ומספר טכנולוגיות בטרם הכרעה. אם מיקרוסופט כל כך משוכנעים (כמו חלק מהמגיבים) בעליונות הפתרונות שלהם מדוע לא להעמיד את העניין למבחן במכרז פתוח לכל?
גם בפתרון מבוסס קוד פתוח ישנן עלויות. איש לא טען מעולם שלא. אבל האם אין חובה על משרד ממשלתי המעמיד מכרז להשוות בין פתרון מיקרוסופטי הכולל עלויות פיתוח, הטמעה, תמיכה ורישוי אל מול עלויות מוצר קוד פתוח? יתכן ובסופו של תהליך עדין יבחר פתרון מיקרוסופטי. אין אם כך כל בעיה אם ימצא שהוא עדיף. המלחמה היא לא על הטכנולוגיה אלא על שוויון הזדמנויות!

ישנם מספיק ממשלות וגופים בעולם שעברו את אותו תהליך ובעקבות מכרזים פתוחים לכל וקבלת יעוץ מחברות נטרליות ובלתי תלויות, בחרו בפתרונות מקיפים מבוססי קוד פתוח. כל מכרז נבחן לגופו ועל פי הגדרתו נבחר הפתרון המתאים ביותר.
הבעיה היא שבמדינת הקומבינה והחאפרלנד לא כך הדברים עובדים...
56. בדיוק. שיטת השקשוקה עובדת שוב ושוב. מתי מבקר המדינה יכנס
כחול צהוב בדם ,   חיפה   (14.04.09)

לנושא ?

ההוכחה שברוב המדינות יש מעבר עצום ללינוקס וקוד פתוח בכלל תהיה לרועץ לבועז כשהמבקר סוף סוף יחקור בנושא..רק שאז זה יהיה מאוחר מדי..

57. לא חייבים קוד פתוח על מנת לעודד תחרות
אביבה ,   הרצליה   (14.04.09)

כל תוכנת תשתית המבבוססת סטנדרטים, לדוגמה תוכנות ג'אווה מבוססות J2EE,

המאפשרות ללקוח להחליף בין היצרניות ללא שכתוב המערכות שלו, מעודדות תחרות. רוב יצרניות התוכנה,  לדוגמה, מבססות את מוצרי התשתית שלהן על סטנדרטים אלו (פחות או יותר), למעט מייקרוסופט. בחירה בתשתיות ממיקרופסופט , לא מאפשרת ללקוח שום שינוי או חלופה , והוא נעול בתשתיות ממיקרוסופט.

58. הימין מתנגד לתחרות חופשית
ידע יותר מידי   (14.04.09)
59. בתור מנהל פרוייקטים הקשורים לאינטרנט..
אליהו   (14.04.09)

תמיד אתאים את הפרוייקט שיבנה על בסיס וינדוס בלבד.

כל הקוד הפתוח הזה נועד לכישלון.

חוסכים במערכת הפעלה "חינמית" ומשלמים טונות של כסף על תמיכה טכנית ועוד..

60. מדינת ישראל ירתה לעצמה ברגל
קובי   (14.04.09)

לפני 15 שנה היו הרבה חלופות לחלונות של מיקרוסופט.

 

אבל מה ? המכרזים של מדינת ישראל נתנו עדיפות למחיר על פני כל קריטריון אחר, כמו איכות. קיום תחרות בעתיד היה משהו שאפילו לא חשבו עליו.

 

התוצאה הבלתי-נמנעת הייתה שמערכות נחותות, כמו PC סוג ב' עם חלונות 95 או NT היה החלופה הזוכה בכל מכרז, מה שדחק החוצה מערכות מוצלחות יותר, כמו VMS עד לפשיטת רגל.

 

כל התלונות והיללות על כך שמיקרוסופט היא מונופול חסרות תועלת. היום, אם מיקרוסופט מוכרים, אז כולם קונים, ואידך זיל.

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה