לפני הרבה , נכון יותר הממממממון שנים , הייתי שף ה"ערב" של פירושקי הירמייהויית - צפון דיזנגופית ( טוב ,חיינו בסמביוזה עם "פקין" האגדתית וזה היה יותר דיזנגוף מירמיהו , אבל האימאג' ...).
בקיצר , המאכל הפופולרי בפירושקי היו דווקא הבלינצ'עס , במגוון מליות , SAVORY STYLE ומתוקות , משגעות במליותיהן , חמות , וקרות . היו ימים שהכננו כחמש מאות חביתיות , בכיקר בסופי השבוע.
לעניין , חביתיות אין צורך בכלל לטגן משני צדיהם , כשמנוסים ועובדים בזריזות , ניתן להכין כחביתית דקיקה בדקה ( כן... ) כולל היציקה וההוצאה , ואז לערום את החביתיות אחת ע"ג השניה לערימה מוזהבת בעלת ניחוח משגע. החביתיות החמות יגמרו את הבישול בכך , ובהיות "ערמה צפופה" ישמרו על חומן.
חביתית בקוטר 16" אמורה לשקול לא יותר מ50 גרם , כלומר כ 20 מק"ג ח"ג אשר יצרכו כ20 דקות הכנה.
במיוחד אמורים הדברים לגבי בלינצ'ס אשר יחוממו שנית במחבת ויוגשו כנה חמה , מתאבנת או עיקרית.