אוכל  טעם החיים
קלאסיקה איטלקית - חציל בפרמזן
ynet
פורסם: 01.06.09, 13:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 20 תגובות ב-15 דיונים
1. נורא משמין. אפשר בלי טיגון החציל רק באפיה?
נני   (01.06.09)
2. תשובה לנני
אריה ברזל ,   טירת הכרמל   (01.06.09)

את כל התהליך לבצע בתנור חוץ מרוטב העגבניות שאותו מבשלים חצי בישול

 ומשלימים בתנור

3. תגובה למספר 1
sa   (01.06.09)

מנסיון בהכנת המנה זה לא יוצא אותו הדבר באפייה

אחת לכמה זמן מותר לאכול את זה מאוד מומלץ וטעים...

4. לאפות על נייר פרגמנט עם טיפה שמן יותר בריא
שמקה   (01.06.09)
5. תודה על המתכון! מספיק לקטר כל הזמן: לא כשר, משמין, וכו'.
בכיינים וקוטרים ,   מקצועיים! מסכנים!   (01.06.09)
6. המתכון הזה הביא לי לאילתור מוצלח
סרגיי   (01.06.09)
לקחתי חציל, בצל, פטריות, וטופו
חתכתי הכל לקוביות ולמחבת עם טיפת שמן זית.
לאחר מכן הוספתי 2 כפות פסטו רוטב עגבניות מלח ופלפל.
ולקראת הסוף גרדתי פרמזן וגבינת מוצרלה לתוך המחבת.

יצא נורא מוצלח.. הזכיר בטעם את "הלמעלה" של פיצה איטלקית קלאסית.
נסו ותגידו אם טעים, אשמח לקבל טיפ לשיפור המתכון.

בתאבון,
סרגיי.
7. משמין בטירוף. לא על שולחני
(01.06.09)
8. זוועה
(02.06.09)

לוקחים מאכל בריא כמו חציל והורסים אותו בטיגון.

כדי לסתום את העורקים טוב-טוב מוסיפים לו גבינות שמנות.

כותבי מתכונים, כדאי שתתחילו לקחת אחריות.

9. תודה סרגיי! שיחקת אותה.
ע.   (02.06.09)
נשמע טעים מאוד. הולכת לנסות את זה היום.
10. בבקשה מתכון לכוסמת רתוחה
עבור כל המקטרים   (01.06.09)
או לדשא חלוט (עדיף).
11. תשובה לכולם-לכולכם-
אריה ברזל ,   טירת הכרמל   (02.06.09)

שימו לב ציבור יקר  יש ירקות שמתאימים לטיגון ולחילופין גם לאפיה בתנור

מהבחינה הפרקטית ניקח  את החציל יש מאות מתכונים לפרוסות חציל ברוטב

כל שהוא האים יש צורך אוטומטי בטיגון  לעומת זה יש מתכון של חציל בטחינה

נכון הכי פשוט בעולם לוקחים חציל אני דוקר אותו במזלג אופה אותו ואני מכין

טחינה לפי טעמי ודעתי הנחרצת להתעלם לחלוטין מאופנות טרנדים גלי שיווק

גלי צרכנות פרסומות כל אלו  הם דברים בטלים.- בשבילי מוצרי מזון והמזון עצמו

הם חומרי גלם וכך צורת ההתיחסות שלי ובתאבון לכולם ממני אריה ברזל

12. ככה זה קצת פחות משמין-ויותר טעים!
אביבה ,   צפת   (02.06.09)
לחתוך את החציל לחתיכות יותר גדולות- לעורך. לטבול כל אחד בביצה ופירורי לחם-ואז לטגן. כמו שניצל. לא להרבה זמן כי זה אחר כך נכנס לתנור. הפירורי לחם מונע מהחציל לספוג את כל השמן! בטאבון!
13. זו אולי גרסה ישראלית אבל...
ג'אקומו   (05.06.09)

נער הייתי וגם זקנתי ומעולם לא ראיתי מלנזנה פרמיג'אנו עם חצילים שנטבלו בביצה, בקמח ובפירורי לחם.

יש אמנם מתכוני מלנזנה פרמיג'אנו שבהם טובלים את החצילים בקמח בלבד ולא יותר. הטבילה בקמח, ביצה ופירורי לחם מתאימה יותר לשניצל.

14. ל----13
אביבה ,   צפת   (05.06.09)
זה לא גירסה ישראלית!!!
ככה עושים את זה האיטלקים בארה"ב, איפה שגדלתי.
and that's the way it tastes the best. try it
15. במילה אחת.... success!!!
תמר החמודה ,   ירושלים   (12.02.11)
חזרה לכתבה