אוכל  טעם החיים
חזרת מעושנת וניוקי חצילים: מוצרי מזון מעניינים
יעל גרטי
פורסם: 11.06.09, 10:08
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 30 תגובות ב-17 דיונים
1. לכל המשווקים למיניהם! ובמיוחד לצרכנים!
נתי, חדרה   (11.06.09)

פסטה שצורתה לב וכל שאר הנתונים הינם אותם הנתונים (500 גרם, קמח ביצים וכדומה) יש לקחת בחשבון שמחירה לא אמור לקפוץ מ5-6 ש"ח לחבילה (ועוד במקומות שהם באות ב 3 חבילות ב-10 ש"ח- 3.33 ש"ח  לחבילה!) ורק בגלל שצורתה היא לב אז מחירה קופץ פי 4- אז דעו שיש מטומטמים שרצים לקנות (גם אלה יכולים להרשות לעצמם) ורובינו לא קונים כי אנחנו לא פראיירים!

אז קחו בחשבון שמרד ווטו על מוצרים רגילים שסתם לוקחים עליהם הרבה כסף הינם בלו"ז שלנו ומכירותיכם בסכנה....לא חבל?!

אתם מפסידים, הכלכלה לא מתגלגלת, אנשים מפוטרים....חשבו על זה, חברים.

2. פסטה פוזילי-לונגי-בוקטיני
גם יפה וגם אופה   (11.06.09)

לפסטה פרפקטו (שהם אמנם לא ייבוא אקסקלוסיבי מאיטליה, מצד שני גם מחירם הוא לא 20ש"ח לחבילה...) יש מהדורה חדשה של פסטה פוזילי-לונגי-בוקטיני, אשכרה סלילי טלפון.

ממוצע 8של  ש"ח ל-500 ג', בסופרים ה"רגילים".

הם טעימים, סופגים נהדר אתהרוטב, והפכו בשבועיים החרונים לכוכב הערב אצלנו, יום-כן-יום-לא...

בתאבון!

3. נשמע טעים...
נעמה ,   ראש העין   (11.06.09)
מ... נשמע מעולה!! תודה רבה על כתבה נהדרת.
4. כך תזהו פסטה איכותית:
שף קורן ,   תל אביב -יפו   (11.06.09)
קודם כל, לא תוצרת טורקיה! וגם לא ישראל... ולא סתם: יש לבדוק בטבלה מאחור את אחוז החלבון בפסטה שנע בין 2 גר' ל-100 גר' בפסטות לא איכותיות בכלל, לבין 17 גר' בפסטות פרימיום. הדבר בא לידי ביטוי במקרם ובטעם, וכאן ההבדל בין סתם פסטה בצקית לפסטה אל-דנטה מושלמת במרקמה (כמובן שגם צריך לדעת איך לבשל...)
הפסטות הזמינות בהרבה מקומות מאיכות מעולה הן תוצרת "דה-צ'קו" , "דל-ורדה", "גארופולו"
הבינוניות הן דוגמאת "בארילה"
הנמוכות הן כל ה-3 ב-10 וכו', שראויות למאכל אולי עם קטשופ וחומוס.

בפסטות האיכותיות המרקם לוכד רוטב בצורה מושלמת, הוא לא גורם לרוטב להחליק ממנו. בקיצור יש הבדל ענק.
5. ריבת חלב
יעל   (11.06.09)

 

קצת לא מבינה את הביקורת על ריבת החלב: אני משתמשת בה כמלוי (לבלינצ'ס למשל)  וצפוי לעוגות ודווקא מאוד שמחה לדעת שיש תחליף פחות משמין!

(המצפון...)

6. אני חולה על ניוקי החולמניוקי !!!!
השף המחפף   (11.06.09)

////|\\\\

\\\\|////

7. צודקת מורן באלף אחוז
אריה ברזל ,   טירת הכרמל   (11.06.09)

חוץ מהערת הבריאות ופחות טעים ולכן אין שום הבדל בין כל פסטה  של

כל חברה  -צריך להסביר שחוץ מחיטת הדורום מיצרים פסטות  מקמח דוחן

כוסמת .סויה. שיפון -ועוד דבר הכל תלוי בטבח..\טבחית

8. פסטה רק תוצרת איטליה- אין מה לעשות הכי טעימה
הדס   (11.06.09)

פעם אפשר היה למצוא 3 חבילות ב-10 אפילו במינימרקטים בתל אביב

היום נראה שאוסם פשטה על השוק וברוב המקומות זה או אוסם או אלטרנטיבה זולה יותר תוצרת טורקיה - בקיצור לא זה ולא זה

 

אני מצאתי דווקא על המדפים האורגניים מתחרות שוות ערך כספי ותוצרת איטליה- מה לעשות הפסטה של אסם מאד יקרה ולא טעימה

 

9. כל השמות האיטלקיות - מה עם פסטה חוטיני....?
ג'ו   (12.06.09)
10. על פסטה וגם ריבת חלב
שרית ל.   (12.06.09)

 

חולקת על הדעה: גם פסטה של ברילה - נותנת תוצאות טובות מאוד.

לגבי ריבת החלב של  גלעם: מנסיון - היא "עושה את העבודה": אני קונה קופסא לעוגה (בדרך כלל "פבלובה")  ומשהו תמיד "מחסל" חצי עוד בטרם נאפתה.

דווקא משמח לדעת שיש אופציה פחות משמינה.

(אני יודעת מי מחסל אותה והכרס שלו... נו..יש מה לעשות בעניין)

11. ריבת חלב: סוכרתיים
גילי   (12.06.09)

כאמא לידלה (כתה ה) סוכרתית: המידע שנכתב לגבי הממתיקים אינו מדוייק. מנסיוני, רק אם צורכים את הממתיקים האלו בכמות גדלה ביותר - חלקם עלול (וגם זה אישי) לגרום לכאבי בטן.

אני מאוד מערייכה את אנינותה של הכותבת, אבל לגבי ביתי, זה פתרון מוצלח כי כפית אחת על הלחם בבוקר - עושה אותה מאוד שמחה!

12. לא מדוייק
אור ,   ארהב   (14.06.09)

אני סוכרתי, לפי הרופא שלי מלטיטול זה כמעט כמו סוכר. אריתריתול לא מכיל סוכר בכלל. המידע כאן מאוד לא מדוייק. עדיף לשאול רופאים ולא חברה של הכותבת

13. ל - 11
א. חברתה הסוכרתית .. ,   י-ם   (14.06.09)

 

נכון שכפית ליום זה לא נורא אבל כל הממתיקים ששמם מסתיים ב"ול"

אינם מומלצים לחולי סכרת.

הם מבוססים על אלכוהול שגם הוא אינו מומלץ לסוכרתיים, ומכילים

לא פחות פחממות מאשר סוכר או דבש רגילים.

כדאי לשאול את הדיאטנית של הילדה.

רפואה שלמה.

14. אהבתי את הכותרות - כל הכבוד לעורכים!!!
עורכת בעיתון גדול   (14.06.09)
15. ל-13
גילי   (15.06.09)

 

תודה על עצתך:

 

ביתי כבר יודעת למדוד לעצמה את רמת הסוכר באופן עצמאי (ומפוקח). יש לה משאבת אינסולין שהיא יודעת להתאים את הכמות ע"פ מה שהיא רוצה לאכול וע"פ תוצאו הדקירה.

"כפית אחת" היתה יותר בגדר "משל".

מה שרציתי לאמר הוא שכל מוצר מופחת/דל/ללא סוכר שנכנס לשוק - עושה לה את החיים יותר יפים.

16. שאפו לריבת חלב לייט-מארגנטינאית שומרת משקל
ארגנטינאית מתוקה ,   מזרח   (15.06.09)

כאחת שכל חייה נאבקת במשקל ובתשוקה למתוק אני מודה לחברה שייצרה את ריב החלב- סוף כל סוף אוכל לחזק את שורשיי הארגנטינאים ולשמור על דיאטה בביחד

 

טעמתי - אהבתי רק קצת קשה למצוא את המוצר וזה חבל

17. ריבת חלב לייט - יאמי!!!
שושנה   (17.06.09)

מכירה את ריבת החלב של גלעם, אחלה ריבה! 

לא יודעת על איזה כאבי בטן מדברים פה, לי זה עשה בבטן חמים נעים וטעים!!

 

 

חזרה לכתבה