|
|
אלה שנהנות מנקודות הזכות הן בעלות המשכורות הגבוהות יותר. אצלן נקודות הזכות מתבטאות במאות בודדות. למי שמקבלת משכורת לא משהו החוק נותן כמה עשרות. ולאלה שמשתכרות מעט, החוק לא עוזר בכלל.
הכוונה טובה. החוק אידיוטי
|
|
|
2. המליונריות כועסות צריכות עוד אלפי שקלים
ממש רחמים על כל המיליונריות אל תעבדו שבו בבית
|
|
|
שמזה שנים מקדמת הצעת חוק ממנה יהנו רק נשים נשואות ועשירות (מי שעוברת סף מס תקבל זיכוי ומי שלא עוברת = 70% ממשתכרי שכר מינימום הן נשים! = תקבל דרך בעלה.
ומי שעניה ואין לה בעל תחפש את החברים שלה, שדולת הנשים מטפלת רק בנשים אליטיסטיות מהוגנות!
חוק חינוך חובה מגיל 0 - או הארכת חופשת הלידה עד גיל 3.
אין באמצע.
ושכל הגברים שמגיבים פה יחשבו עמיים אם הילים הם באמת בעיה של הנשים בלבד.
לא הייתם מעדיפים שאשתכם תביא משכורת נורמלית ותוכלו לחיות כמו בני אדם במקום לקזז את שכרה עם ההוצאות על הגן ולשכנע את עצמכם שהיא לפחות "יוצאת קצת להתאוורר?!"
|
|
|
4. רואים שהתגובות של 1 ו-2 הן מגורם אינטרסנטי...
משרד האוצר לך תעבוד על מישהו אחר.
ההטבה המקורית היא לא רק למליונרים תפסיקו לשקר!!!
|
|
|
5. למה מבחינים בין עובדות לעובדים?
החוק צריך להתייחס להורים באשר הם הורים, מה קשור אם מדובר באם עובדת, אבא עובד או חד הוריים? לא נמאס מהאפליות המגדריות המקוממות האלה?
מה גם שנקודות הזכות לא יעזרו לאף אחד, וזה לא משנה, כי הכסף שנכנס לנו לכיס יוצא מאותו הכיס בדיוק. הכל חארטה. חבל על המאמץ.
|
|
|
מבחן השתלבות??? זה לא תענוג להשאיר ילד בן חצי שנה אצל מטפלת ולצאת לעבודה אבל אין ברירה כי צריך לפרנס ולא להרבה נשים, גם נשואות ושבעליהן מרויחים שכר סביר, יש את האופציה לבחור להשאר בבית. ואני לא מדברת על נשים חסרות השכלה או יכולות, מדובר בנשות מקצוע שמרוויחות משכורת ממוצעת אבל הן בטח לא מיליונריות. אני יודעת כי אני וחברותי במצב הזה. לנו, החזר הוצאות על מטפלת בהחלט היה יכול לעזור לצמצם את המינוס - וממש לא לממן טיול בחול.שלא לדבר על כך שחופשת הלידה היא רק 14 שבועות ואין יותר מדי מסגרות שמקבלים תינוקות בגיל הזה והמסגרות שכן מקבלות לוקחות המון כסף!!! אז מה עושים כשאין ברירה אלא לצאת לעבודה כשאין סבא וסבתא בסביבה שיכולים לעזור???? טובעים במינוס.
עכשיו שיספרו לנו שהוצאה על מטפלת היא לא חיונית ליצירת הכנסה... עד כדי כך השרים מנותקים מהעם!!!
|
|
|
7. תוציאו כבר את חוק ההסדרים אל מחוץ לחוק
| מוסדר בחוק , |
ת"א |
|
(14.06.09) |
לכל הנשים - הגיע הזמן שתצטרפו למאבק לבטול חוק ההסדרים ובכלל להעיף את החומסים האלו מהשלטון. היום פוגעים בכן בנושא זה ואתמול ומחר פוגעים באחרים בנושאים אחרים עם אותו כלי משחית שנקרא חוק ההסדרים.
|
|
|
|
לפי פסיקת בית המשפט, אם האם לא מגיעה לדרגת המס (לפי הדמגוגיה הזולה שלכם "עשירות" הן כל מי שמרוויחה יותר מ 5000 ש"ח) אפשר לקבל את ההטבה במס על המשכורת של הגבר....במילים אחרות אפשר לבקש את ההטבה לפי מי שמרוויח יותר במשפחה - וזה אומר ש ר ו ב הציבור בישראל יהנה ממה שהוא א מ ו ר להינות לפי החוק הקיים היום!
|
|
|
9. עם כל הכבוד - לא צריך להגזים
הלובי של הנשים - עבר כל גבול.
למרות שיש צדק בחלק מהדברים שלהם, לא כל חוק הוא מלחמה,
יאללה תרגעו
|
|
|
לפי דעתי צריך להנהיג שיטת מס שווה לכולם ולבטל את דמי האבטלה.
היום יש מצב בו כל ה"עניים" שלרובם לא התחשק ללמוד או לרכוש מקצוע מכובד בעל הכנסה נאה, אותם עניים העדיפו ללכת בדרך הקלה והלשתכר משכורת מינמום במקרה הטוב או לחתום על דמי אבטלה וככה הם חיים על חשבון המיסים של שכבות הבניים שעובדים ומרוויחים הרבה פחות ממה שהם היו אמורים להרוויח בגלל אותם פרזיטים שלא משלמים מס ועוד מתלוננים על האמהות שבכל זאת יוצאות לעבוד במשרות מכובדות שתורמות למשק וההוצאה על הטיפול בילדים אפילו לא מוכרת להם במס.
האנשים עליהם אני מדבר, במקום לעבוד ולנסות לתרום לעצמם ולמדינה יותר, האנשים האלה רק מתלוננים שה"עשירים" צריכים לשלם יותר מס כדי שהם יחיו טוב יותר, יעבדו פחות ויקבלו יותר.אותם אנשים לא רכשו השכלה (רובם) ולכן לא מבינים את ההבדל.
ואני אפילו לא מדבר על החוקים לטובת החרידים שגם חיים על חשבון שכבות הבניים.
לסיכום, אני אומר מס רגרסיבי שווה לכולם שיעודד אנשים לעבוד יותר ולהרוויח יותר ובכך יעזור לכולם.
|
|
|
11. החוק שבית המשפט דרש להעביר הוא פשוט דרקוני.
הנה מה שהחוק שבית המשפט רצה להעביר אומר בקצרה:
נשים יקבלו תוספת בשביל לשלם על מעונות ביחס ישר לשכר שלהן:
אישה שמקבלת שכר מינימום לא תקבל שום הטבה בעוד שאישה שמקבלת 20,000 ש"ח תקבל יותר מאלף שקלים.
החוק הזה הוא בדיוק הפוך ממה שצריך לקרות. מה שצריך לקרות הוא שהמדינה תתן תמיכה לנשים שאין להן כסף לשלם למטפלות, כלומר שמרוויחות שכר נמוך בעוד שלנשים שמקבלות שכר גבוה וגם ככה יש להן כסף לשלם למטפלות לא צריך מן הסתם לעזור כי הן יכולות להסתדר לבד.
החוק שאירגוני הנשים תומכות בו לא יעודד נשים לעבוד כי רוב הנשים שיתחילו לעבוד יתחילו עם שכר נמוך ולפי החוק המקורי הן לא יקבלו שום תוספת כך שלא שווה להן להתחיל לעבוד. מה שהחוק שבית המשפט הציע היה יוצר הוא מצב שבו הנשים שגם ככה יכולות לשלם על מטפלות ועוד לצאת עם סכומי כסף נכבדים שלא היו מביישים אף אחד יקבלו עוד יותר כסף בעוד שנשים שמקבלות שכר נמוך וההוצאות על מטפלות לילדים לוקחות אחוזים נכבדים מההכנסה שלהן לא יקבלו שום עזרה.
נכון, החוק שהועבר הוא לא מושלם. מה שכן- הוא עדיף עשרות מונים על החוק המקורי משום שהוא מעודד נשים מובטלות לצאת לעבוד גם תמורת שכר נמוך.
|
|
|
12. כל הכבוד לאוצר. חזרה השפיות והלך הפופוליזם לעשירות
| דורון , |
מודיעין-מכבים-רעות |
|
(14.06.09) |
החוק המקורי לא ניתן ליישום, עוזר לעשירות ופוגע במטפלות שיעלו מחירים ויפגעו בחלשות.
בית המשפט טעה ובגדול והכנסת תאלץ לתקן.
|
|
|
13. מבחינה חשבונאית המצב יהיה כך:
1. כל אשה שתקבל את הניכוי ותצא לעבודה במשכורת סבירה תעלה את התוצר בגובה משכורתה בפי כמה (לפחות 3) מהניכוי.
2. בכסף הזה היא משלמת למטפלת שבדרך כלל היא אשה מבוגרת ללא פנסיה או הכנסה ויחסך תשלום הבטחת הכנסה או דמי אבטלה בסכום הגדול פי 2 מסכום הניכוי.
3. המטפלת תצטרך לתת לה קבלה על הסכום, כי ללא קבלה לא יהיה ניכוי ואז הרבה מטפלות שרשומות כמובטלות יוותרו על ההתחזות.
4. בכל מקרה הניכוי הוא ממש זעיר ולפי חישובים שערכו כלכלנים ורואי חשבון לא יעלה לאוצר המדינה בכלל או ממש מעט (כ 100 מיליון ש"ח).
5. אבל כמובן נציגי אלוהים על פני האדמה (משרד האוצר) לא רוצה בטובת הציבור הם רק רוצים לרדות בנו.
שיהיה לכם חומר למחשבה
|
|
|
14. הנהלת מס ההכנסה = גועל נפש בהתגלמותו מצפצפים
| על בית משפט העליון ! |
|
|
(14.06.09) |
רק במדינת הפשע הישראלית פקידי אוצר מצפצפים על קביעת בג"ץ בכל מדינה אחרת הם היו מפוטרים לאלתר !!!!!!!
|
|
|
15. הצעה חלופית והגיונית יותר
בניגוד לסיסמאות של אנשי האוצר - מי שהיה נהנה מהחוק הוא מעמד הביניים שעובד קשה ולא המליונרים שחיסכון של 1000 שקל בחודש מזיז לו את קצה ה...
לאנשי האוצר היתה הזדמנות היסטורית לעזור למעמד הביניים ולמדינההיתה להם הצעה מצוינת ביד - לעזור לנשים לצאת לעבודה במאה ה-21 שדורשת עבודה של לפחות 9 שעות ביום - ע"י זיכוי במס על הוצאות הטיפול בילדים. ההצעה מגלמת בתוכה גם עזרה לנשים וגם מיסוד כל ענף המטפלות בישראל ש90% מהם עובדות בשחור, מקבלות הקצבות שונות ומשונות מהמדינה(כי אין להן הכנסה מדווחת) וגם לא משלמים עליהם ביטוח לאומי. אם מגלמים את כל החיסכון בגלל הסדרת ענף המטפלות והמשפחתונים - העלות לא כל כך גבוהה. במקום לעשות את זה הם טוענים שצריך לבטל את ההכרה כי היא תביא לצורך של הכרה בעלויות נסיעה ותפתח פתח לרמאויות...אז הינה רעיון מקורי: תסדירו בחקיקה גם את ההכרה בהוצאה על מטפלת וגם את אי ההכרה בהוצאות נסיעה.
ומי שמרמה תתפסו אותו...
הטענה על עזרה למליונרים מגוכחת - נשות המליונרים לא עובדות...
אם באוצר מחפשים איך לממן את העלויות אז הנה הצעה:
הרעיון בקשר לתאריך הלידה מצויין ויש ליישמו כך:
כל ילד חמישי ומעלה שנולד למשפחה משנת 2011 ואילך לא יהיה זכאי לקיצבת ילדים...
המדינה לא צריכה לממן את המשפחות הענקיות של החרדים והערבים - רוצים משפחה גדולה תממנו בעצמכם
|
|
|
16. רוב המגיבים מגלים חוסר הבנה.
| ישנן נשים שמשלמות , |
עבור הזכות לעבוד. |
|
(14.06.09) |
אין צורך לחוקק חוק חדש, על פי החוק הקיים כל הוצאה שנעשת לצורך ייצור הכנסה מקוזזת מההכנסה ורק על ההפרש (רווח) משלמים מס.
נהוג היה עד כה שמס הכנסה לא הסכים להכיר בהוצאה עבור מטפלת לילד כהוצאה הנעשת לצורך ייצור ההכנסה, בא בית המשפט וקבע שהמדינה כן צריכה להכיר בהוצאה או לשנות את החוק.
כדאי לקחת בחשבון שנשים בעלות שכר גבוה לרוב נשואות לגברים בעלי שכר גבוה (ויסלחו היוצאות מהכלל) ולכן הדילמה הכלכלית אם ומתי לחזור לעבודה רבה.
אישה המשתכרת 8,000 ש"ח נטו ומשלמת כ 4,500 ש"ח למטפלת (כולל ביטוח לאומי ותנאים סוציאלים) ועוד כ 3,000 ש"ח לגן עד לשעה 5 במקום 1,200 ש"ח לגן עד לשעה 12 ועלות החזקת הבית מתייקרת בכ 2,000 ש"ח בעצם משלמת 300 ש"ח לחודש עבור הזכות לצאת ולעבוד.
לפי פסיקת בית המשפט הוצאת המטפלת וחלק מהוצאות הגן יוכר כהוצאה ועלהן לא ישולם מס, כך אנו כחברה נרוויח עובדת יצרנית והפריירית גם תרוויח משהו עבור עבודתה.
|
|
|
|
למה ראש הממשלה לא חושב על העם במקום על הכיס שלו . בושה שככה מתנהלת המדינה מה הוא רוצה שכולם ניהיה עניים לא מספיק ?
|
|
|
18. כל המצעים הם בעלי משכורות שמנות שלא מבינים את אלו שאין
| |