אוכל  טעם החיים  לבשל מהספרים  מתכונים מספרי בישול
לא רק ג'חנון: 4 מתכונים מתוך "המטבח התימני"
ynet
פורסם: 21.06.09, 10:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 126 תגובות ב-55 דיונים
31. איך מתחיל ספר בישול תימני? נפי קמח....
המרוקאי   (22.06.09)

איזה משחק משחק ילד תימני עם אבא שלו?  שק קמח..

אם תימני יורק לך בבית בפסח הבית שלך ...חמץ

התימנים צדיקים..בעוד שכולם צמים יום אחד בכיפור הם צמים שיבעה ימים בפסח (אין קמח)

אחרי כל ההמצאות מהבצק..בסוף באו המרוקאים עשו מופלטה דקה דקה וכל מימונה ראש הממשלה מרים מופלטה עם דבש.. פעם ראיתם ראש ממשלה אוכל ג'חנון?

למה התימנים לובשים מידה S ..? כי האם ראיתם פעם תימני לארג'? קמצנים.

ויש לי עוד מלא כאלה שאני המצאתי..הכל שלי.

32. מה המשותף בין תימנים לקפה שחור?"
(22.06.09)

אם הם לא שחורים זה נס .....

////|\\\\

\\\\|////

33. לכל הגזענים שכותבים כאן
(22.06.09)
התזונה התימנית גם אם היא דלה היא מאוד בריאה. לא בארץ, אלא בתימן.
התזונה הייתה מבוססת על מזון מלא ולא מעובד.
הלחוח למשל נעשה מדורה ולא מקמח לבן.
הפיצוחים הם קטניות קלויות כמו שעורה, אפונה ופופקורן קלוי על מצב של מלח ללא תוספת שמן.
מתוקים היו בעיקר פירות יבשים כמו צימוקים ותמרים.
המתקה של שתיה לא כללה סוכר לבן שלא היה בנמצא, אלא נעשתה ע"י תמרים.
שמנים - שמן שומשום (לא מעושן כמו במזרח הרחוק) וחמאה מזוקקת.
ואכן, מחקר שנעשה לפני כמה שנים לאורך כעשרים שנה, גילה שאף שהתימנים קלקלו את תזונתם הם עדיין העדה עם תוחלת החיים הארוכה ביותר. כן כן וזה כולל מרוקאים עם מטבח מתוחכם ואשכנזים עם מטבח הרבה פחות מתוחכם.
34. מרק עצם "קורעי" יש לו טעם ציוחד מאוד טעים לטעמי
ירמי ,   ישראל   (22.06.09)

אפשר לשתות איתו שיכר בנוסח תימני כמו ערק מתאנים מיוזעות, או משקה לימונים לא אלכוהולי, זה מעביר חוויה נעימה דוווקא.

 

להבהרה, אני לא תימני אבל המוצא שלי בכלל לא אמור לעניין טדם מודרני ומתקדם,, לטעמי העיסוק בכך מוגזם, מכל מיני טעמים, של עליונות ותחתונות והעוסק בכך פרימיטיבי בכמה רבות, מהאובייקט שעליו הוא מטיל ביקורת.

35. מחקר לגבי הסכרת בקרב ה עדה התימנית
יחיא התימוני ,   צנעא   (22.06.09)

למרות הנטייה לחשוב על בריאות התימונים,אז כך מחקר שהתפרסם בארץ,מצביע

 

על גידול עצום בקרב חולי הסכרת בעדה,בגיל המבוגר,יותר מכל אוכלוסיה אחרת בארץ

 

וזה בגלל הבצקים והשומן של המרקים,ובעיקר המרגרינה ,המהווה מרכיב חשוב

 

במלוואח ושאר הבצקים.

36. לבני...
ירון ,   ירושלים   (22.06.09)

אתה אדם(?) קטן וצר אופקים, מלא שנאה למה ששונה ממך.

תהיה מה שאתה ותן לאחרים לחיות לפי רצונם.

 

37. גם בעדה יש...
מהעדה   (22.06.09)

לא מעט גזענות על רקע האיזור אליו הבשלן/ית משתייכים : "החילוואנים מכינים את זה ככה..." ,"והצנענים לא שמים את זה כי הם קמצנים והשרעבים ככה...", "שלא לדבר על העדנים" וכיו"ב.

...אבל כבן הפלג השעיבי אני חייב לציין ששלנו הכי טעים!!!

38. ירון
בני   (22.06.09)

תימנים באמת שונים ממני, אתה לא יכול להשוות רומני בולגרי לתימני.

תעשה טובה תשאר למעלה בהר בו אתה גר, חייזר כורדי שכמוך.

 

נ.ב

תגיד מאתיים

39. בענין הסכרת
כמי ,   רחובות   (22.06.09)

בתימן לא השתמשו במרגרינה בכלל אלא בחמאה אמיתית "סמנה" אורגנית שהיו מכינים בבית כמו כן השתמשו בקמח מלא אורגני שגידלו בשדותיהם.

ולהגיד שתימנים הם "קמצנים" זאת טיפשות ורוע לב מגעיל.

40. בני- אולי אתה מנחם בן?
בני אתה מהמם   (23.06.09)
אתה הורס ומצחיק ומילותיך נאמרות אך ורק כדי לגרום לסנסציות, איך אף אחד לא רואה את זה? אני לא תימנייה ולא אשכנזייה, אוהבת את התימניים וכל עדה אחרת, אבל אתה זה משהו מיוחד ואחר.
41. נכון שהתימנים הכי קמצנים?!!
אורית   (23.06.09)
42. באמת בגניבה מרויחים סכום נאה
לבני   (24.06.09)
43. שאלה -- מה זה סמנה
נעמה   (26.06.09)
אני נורא רוצה להכין כובאנה אני חייבת לדעת מה זה סמנה או שאני יכולה להשתמש בחמאה?
44. לבני ולכל המתעצבנים
סתם תימני   (05.07.09)
בני בחיי שהרגת אותי תסתכל בראי ותגיד לעצמך.... ואללה כמה שאני טמבל אדיר ובכל זאת יש טמבלים ממני... ורובם תימנים... אחי.כולה מתכונים של אוכל ואיך גלשת לתכונות של כל העדה ....לא תכונות של אדם מסוים אלא של עדה שלמה ומשם המשכת לתכונות המיניות ....של כ........ל בנות העדה התימנית לא של תמניה מסוימת זו או אחרת לידיעתך בימי חיי התחברתי עם בנות מעדות ומארצות שונות אבל דוקא עם בנות עדתי לא יצא לי להתחבר ומרביתן היו נחמדות ללא קשר לארץ מוצאן כך שאני מתאר לעצמי שגם בנות תימן משתייכות לכלל בנות ישראל ובהן יש נחמדות יותר ונחמדות פחות ובכל זאת ולמרות הכל אני עומד על הצעתי תסתכל בראי ותגיד לעצמך..........ט...מ....ב....ל   חזק ואמץ אהבתי אותך
45. בקרו במסעדת "סמנה" בי-ם יופי של מאפים תימנים
אורנה   (14.07.09)
46. כולכם חולי נפש! מכל עדה יש טובים ורעים.
שמעה   (28.07.09)
למה כל האשכנזים נדיבים ואדיבים? וכל המרוקאים עצבניים? והרומנים כולם גנבים??
47. לאורית ובני גאוני הדור.
חצקל התימני   (05.08.09)

כמה אתם חכמים ויודעים.אני אפילו מוסר לכם את התפריט היומי שלי:

לארוחת בוקר-אני קוטף עשבים מהגינה-שורף במדורה בחוץ-ומריח.

לארוחת צהריים-סלט קוצים מהשדה אחרי הבית[רק אורגני אצלי]-ומתבל במלח/פלפל שלקחתי מהשולחנות של הבית קפה ליד הבית.[אין מה לעשות...צריך לחסוך]

לארוחת ערב-אין כזאת.בשביל מה לבזבז.....ככה נישארים רזים ובריאים.

עכשיו אני מפחד שהעירייה תגזום לי את הגינה והשדה מאחורה.יש על ידכם איזה שדה קוצים או משהו?

48. Ynet היקרים....
ישראלי   (01.01.10)
חשבתם אולי לצנזר חלק מהתגובות כאן... אלה שמתאימות לבלוגים גזעניים?

אני אישית חושב (ויודע שאפשרי), שניתן למנוע כתיבת תגובות מאותו מחשב אי פעם באתרכם.

תפסיקו לתת במה לאנשים קטנים שיודעים להתבטא בצורה כזו מאחורי מקלדת.
49. האוכל התימני מאד שונה מתימני לתימני תלוי מאיזה אזור בתימן הו
shoshlev   (19.12.10)

האוכל התימני שונה מאיזור לאיזור בתימן תלוי מאיזה איזור בתימן הוא מגיע ,

אצלנו למשל לא הכינו מעולם ולא הכרתי מאכל שנקרא ג'חנון או מלווח. והקובנה שלנו עשויה עם בשר בקר שהרבה תמנים אחרים נדהמים כשהם שומעים יש תימנים למשל שמכינים קובנה לבנה כמו חלה , אצלינו בבית אם הקובנה לבנה זה אסון טבע. אמא שלי למשל הכינה הריס שזה מאכל בורגול עם עצמות רגל בתנור כל הלילה בעיקר בחורף וזה מאכל חלומי וואי אני מתגעגעת הבייתה רק אני חושבת על זה , ויש גם מאכל בורגול עם סמנה חלב עם חוויג' ודבש לארוחת בוקר בעיקר בחורף וגם לראש השנה . או שיש עסיד  שעשוי מסולת ואוכלים אותו עם מרק תימני או עם לבן וסחוג  , או את הספגטי שאמא שלי מכינה עם חלב סמנה וביצה ודבש[ אני אוהבת עם סוכר] הילדים שלי חולים על זה. והקציצות עוף של אמא שלי או הקציצות הדגים של אמא שלי הם מיוחדים שונה משל אחרים והמרק העגבניות שסבתא שלי התימניה הכינה לי אין כזה דבר. יעיד על כך בעלי האשכנזי  אגב התימנים  היו דוגלים באכילה טיבעית ללא תוספות של שמן   ומיונז ועוד ,

כשהבאתי את בעלי אז חבר לפסח על השולחן היו כל סוגי העלים שרק אפשר למצוא והשולחן היה מכוסה כשהורדנו את המפה ,היא אפשר היה לראות את השולחן , הוא ראה רק עלים , הוא היה באלם ושאל, איפה העזים ?," ועכשיו " הוא חלק מהעדר בגאוה .

חבל שלא המשכנו . והתחלנו לזייף וככה גם הבריאות שלנו לצערי.

אגב אני מעדיפה עד היום כמה שפחות רטבים .

50. מאכלים תימנים
אור   (21.05.11)
אין על המאכלים התימנים מזינים בריאים משביעים לא סתם תימני מחזיק מעמד בחיים עד 90/100 שנים חזקים כמו שור בלי עיין הרע לא געפילטע וקנעידלך יותר טוב איכססססססססססססס
51. הלו... כולה אוכל, ממש נסחפתם בתגובתכם!!!
דווקא תימניה:)   (29.09.11)
52. אלוהים ישמור, זה מה שיש לי להגיד... :D
(12.01.14)
כמה אפשר להיות גזענים???? תכבדו את מי ששונה מכם!!! ממש לא כל תימנים קמצנים, זה קשור לאופי של בנאדם!!!!!!
53. ראשית האוכל התימני שונה מאזור לאזור בתימן.
שושלב   (07.02.14)
ראשית האוכל התימני שונה מאזור לאזור בתימן לכפריים היה אוכל שונה ולאלה שגרו בצנעא היה אוכל שונה ותימני!! מהמרכז אולי למשפחה שלך לא היה מטבח בתימן אבל ההורים שלי גרו בהיזם שבצנעא היה להם בית של 4 קומות בית אגב שנבנה בשיטה הירוקה ולאבא שלי היה גם חנות מכולת והיה להם פרות עיזים כבשים ותרנגולות ואת כל הירק שלהם הם גידלו בעצמם את החנות וכל משק הבית ניהלה משפחה ערבית שגרה אצל ההורים שלי האוכל שלנו היה קצת שונה משל חלק מהתימנים בתימן לא היה מרגרינה התימנים הכינו בעצמם חמאה והכל היה אצלם טרי חלב ושמנת הכל מהפרות אני למשל גדלתי בבית שלא הכינו בו לא ג'חנון ולא מלווח אני אפילו לא ידעתי מה זה עד לשרות הצבאי שלי אבל אכלנו קובנה חומה העשויה במקשה אחת עם בשר שאגב אני הפצתי את המתכון בארץ אכלנו קובנה לבנה עם סמנה אכלנו מרק שעועית תימני אמא שלי הייתה מכינה הריס עם סמנה וחלב ועם דבש והריס ועסיד למרק או אפילו היינו אוכלים עסיד עם לבן היינו אוכלים חאוויז , והיינו אוכלים פטיר עם ביצה וסמנה ודבש היינו אוכלים ספגטי שבושל בחלב עם חוויג' וסמנה וביצה מעורבבת בתוכו מעדן תימני לארוחת בוקר ודג קרפיון עם תפוחי אדמה שבושל ברוטב עגבניות עם חווייג' ואמא שלי הייתה מכינה קציצות עוף שבעלי האשכנזי טוען שהוא לא אכל מימיו קציצות כאלה בקיצור עוד מבחר גדול של מאכלים תימניים אולי המבחר זה בגלל שהיה להם חנות מכולת והם היו אנשים עשירים וידועים בתימן , האימם בתימן מאד העריך את אבא שלי והוא תמיד היה מתקבל אצלו בארמון בברכה.
54. תזונה תימנית
רון פוקס ,   ראשון לציון   (26.02.14)
לשושלב היקרה שמי רון פוקס ואני מטפל בתזונה מסורתית יוצא לי לאחרונה כחלק ממסע במטבחים השונים של העדות השונות בארך להיחשף למזונות מסורתיים רבים ואני מחפש בנרות מידע על מתכונים וצורות בישול מסורתיות מהמטבח התימני שהוא אחד המטבחים היותר מחזקים ואם תרצי בריאים שהיו והתקלקלו עם השנים אשמח אם תצרי איתי קשר אם ישנה אופציה לבוא וללמוד את מאכלים מסורתיים ממך או שתקשרי אותי אם מישהי שמוכנה לכך תודה רבה רון פוקס 0547564355 Fouxron@hotmail.com Www.שורש.co.il
55. כמה טעים האוכל התימני....
רלי   (13.10.18)
מטורפת על על כל מאכלי הבצק....
מי שעצוב לו שילך למסעדה תימנית ויתנחם...
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה