אוכל  טעם החיים
טאלקה דאל: עשיר ומתובל
אלעד רובינשטיין
פורסם: 27.08.09, 12:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 75 תגובות ב-37 דיונים
1. מלאי כופתה
יורם   (27.08.09)
רינה בפעם הבאה, מלאי-כופתה. בבקשה ...
2. אבל מה עם הציפאטי - הוא לא התנפח
מאיר ,   רעננה   (27.08.09)

מה קורה לכם

הצפאטי מהמתכון הקודם לא התנפח.

איך אפשר לעבור על זה לסדר היום

אם אתם נותנים מתכון תעמדו מאחורין או לפחות תענו לשאלות הטוקבקיסטים.

אי אפשר לעבור לתבשיל אחר ולומר בו אפשר לאכול עם צ'פאטי כשעדיין אני לא יודע להכין אותו.

אז מה אתם אומרים.... תגלו לנו איך לעשות שהצ'פאטי התנפח ?

 

3. מי יודע/ת מאיפה משיגים עלי קארי?
אשוקה   (27.08.09)
רצוי בת"א. אין לי איך להגיע לרמלה...
4. מדהים רינה המתכון של העדשים
סנדרה   (27.08.09)
איזו יופי של סדרה מדהימה
5. עלי קארי
(27.08.09)
מה הם עלי קארי והיכן קונים אותם?
6. ישששש כתבה של רינה!!! כל השבוע אני מחכה לה!
(27.08.09)
כמובן שאשתדל להכין את המנה
רינה רוצים עוד עוד עוד!
7. הבעיה במתכונים האלו היא שאין לי אף פעם
חגית ,   חיפה   (27.08.09)
בבית את כל התבלינים האלה, ואין לי כוח ללכת ולחפש אותם באיזו חנות תבלינים.  
8. הייתי בטנדורי ואני לא מבין על מה כל המהומה
מאוכזב מהשרון   (27.08.09)
אוכל סביר ולא יותר.

המחירים, לעומת זאת, יקרים רצח.
9. היכן משיגים עדשים לבנות???מאסלה דוסה.כנסו
בבו באבא ,   קודאייקנל   (27.08.09)

שלום לכולם

אני רוצה להכין מאסלה דוסה בבית , אך אני נקלע לקשיים במציאת העדשים הלבנים או קמח עדשים לבנים....יש מישהו שיודע היכן ניתן להשיג את הדבר הנדיר הזה בארץ???????     אה רינה    איפה??

תודה

10. רינה ת מקסימה והואוכל ניראה טעים, רק מה?
אירית   (27.08.09)

מיליון תבלינים שצריך להצטייד מראש....איפה נמצא עכשיו עלי קארי, גראם מסאלה

ועוד ועוד,,,,,כבר עדיף ללכת למסעדה ולאכול מוכן.

11. נו, איפה כל אלה שכותבים שהם יודעים יותר טוב?
אבי ,   דרום   (27.08.09)

בכל פעם שמופיע מתכון שלה, מיד צצים כל החכמולוגים ומגיבים שמה שפושקרנה עושה זה לא נכון, לא אוטנתי ובקיצור, הם יודעים יותר טוב כי הם הרי מומחים באוכל הודי מאז שהם היו באיזה טיול של אחרי צבא. למה כל החכמים האלה שיודעים כאמור כל כך טוב, לא פותחים מסעדה ומוכיחים לנו את נפלאותיהם?

עובדה היא שלרינה פושקרנה יש כבר כמה מסעדות ובהם סועדים גם הודים אמיתיים וגם אנשים שאינם הודים ובכל זאת האוכל טעים להם והם חוזרים, מה גם שהמסעדות - או יותר נכון לפחות טנדורי קיימת מעל 20 שנה, למיטב זכרוני.

אז לא נורא, לא מוכרחים לפרגן (זה הרי קשה לנו), אבל לפחות אפשר לר לקטול,

במיוחד מי שרחוק מלעסוק בכך.

12. איפה קונים המרכיבים?
דניאל ,   מת אל אוכל הודי   (27.08.09)
איפה קונים את המרכיבים ה"לא שיגרתיים" שאין בסופר או בחנות תבלינים רגילהת כמו עלי קארי ואבקת מנגו?
13. רינה!! את עושה אותי רעב
זיגי ,   כפר סבא   (27.08.09)
ניסית את כל המרשמים עד עכשיו כולם היו הצלחה ,,,,,,
14. כןן!!! אויי בבקשה, מתכון למלאי כופתה!
שקמה   (27.08.09)
15. עזוב טנדורי, תאכל לבמעדות הודיות ביתיות... תבין!
(27.08.09)
אוכל הכי טעים שאכלתי- זה אוכל הודי!!!
16. חנות תבלינים, יש שם את כל העדשים שצריך, בהצלחה:)
(27.08.09)
17. אני אנחה אותך,
לא רינה, אבל מבינה   (27.08.09)

גרם מסלה- חנות תבלינים, כל חנות. מקסימום תקני מחנויות של מאכלי המזרח, בתחנה המרכזית בת"א יש מלא חנויות כאלו, לדוגמה. אני יודעת על חנויות דומות בב"ש , הרצליה, רמלה, ירושלים, נתניה והרשימה ארוכה.

לגבי אבקת מנגו... תוותרי על זה, שימי שתי כפות של מיץ מנגו- יוצא יותר טעים (לא אוהבת כ"כ את הטעם של המנגו). מקסימום לא תשימי, זה גם בסדר, הוא לא מרכיב כ"כ דומננטי.

18. תודה!, יצא מעולה!
(27.08.09)

 

19. למה הוא צריך להתנפח?? ומסכימה איתך- תענו לשאלות!!!!!!!
(27.08.09)
20. תחנה מרכזית, יש שם חנויות אסיתיות.
(27.08.09)
21. יאממממממממ.
צמחונית   (27.08.09)
אלפי תודות.
עוד לא ניסיתי אף מתכון, אבל אוכל הודי זה הדבר הכי טעים בעולם.

22. עלי קארי=עלי חילבה?
יוש   (29.08.09)
אפשר לקבל דעה נוספת או אישור?
23. יצא טעים
רויטל ,   באר שבע   (28.08.09)

מה שכן לעלי קארי יש טעם מאד דומננטי ואת כל התבלינים מצאתי בשוק העירוני- יש שם חנות תבלינים של הודים.

עם כל התבלינים שביקשתי חשבו שאני הודית...

24. רינה פושקרנה היא תוספת איכותית ל YNET אוכל.
אריק ,   חו"ל   (28.08.09)
ברוך בואך ותודה עבור המתכונים ,ועל הארוחות הנפלאות בת"א ולונדון .
25. קצת על עלי קארי
שרון-סדנה בישול הודי ,   מרכז   (28.08.09)

עלי קארי שמשתמשים בבשיול ההודי שונים משיח קארי שקונים במשתלות ודומים לרוזמרין.

עלי קארי דומים יותר לעלי דפנה אך קטנים יותר.

ניתן למצוא עלי קארי בחניות הודיות ברמלה.

קונים עלים טריים  ב 5 ש"ח, שמים במסננת על השיש (לא בשמש) בערך 5 ימים עד שיתייבשו ושומרים בצנצנת במקרר. נשמר מספר חודשים.

בד"כ שמים את העלי קארי בשמן חם ומטגנים קלות בכדי להוציא את הארומה שלהם.

מאוד מוסיף לדאל ואלו גובי וכו' אך אפשר להכין בלי.

בתאבון.

26. צריך להחזיק בבית חנות תבלינים שלימה!בסה'כ ובגדול לרוב המאכלי
סתם בנגלדשי קנאי ,   כלכתה   (28.08.09)

המאכלים ההודים,אותו צבע,אותו ריח ואותו טעם.הם חושבים שם יעניקו לכל עיסה

ןלכל בלילה שם מפוצץ ויפציצו אותו בתבלינים,אנחנו עוד ניתן להם קרדיט

כמו לויטנאמים או לסינים לפחות!

יאללה אלנא תקשיבו לי,ת'ביאו איזה 4-6 דאלים שונים ונתחיל ל'טבול ולבלוס!

27. מתכון בבקשה!
איבנה ,   דימונה   (28.08.09)
אשמח לקבל מתכון של גולאב ג'אמון בבקשה
28. למה שפים קונים סירים עם ידיות ממתכת ואז משתמשים במגבת?
shachar2 ,   הרצלייה   (29.08.09)
לא יותר קל לקנות סירים עם ידיות מפלסטיק או משהו דומה?
29. זהו אני רישמית לא אוהב אוכל הודי
shachar2 ,   הרצלייה   (29.08.09)
לא מצא חן בעיני אף אחד מהמתכונים עד עכשיו. המטבח ההודי מצטייר כ'עני'
30. יצא מר
(30.08.09)

יצא לי מר

וגם הטעם של הגינגר היה מוגזם

תגובות נוספות
חזרה לכתבה