אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
על רגל אחת: מתכון מנצח לרגל קרושה
רותי קינן
פורסם: 03.09.09, 09:20
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 111 תגובות ב-69 דיונים
31. רגל קרושה היא אגב נושא למחקר פסיכולוגי
ז**ן מוח מקצועי   (04.09.09)

זה אולי המאכל היחיד שאני מכיר שאהבתו / סלידתו קשורה קשר ישיר לגיל ולבגרות נפשית.

יש משהו במאכל , כנראה בגלל דימויו הכל כך , אבל כל כך - גלותי, שגורם לבני נוער כל עוד הם בגיל ההתבגרות פשוט להחרים טוטאלית. ממש להתבייש לטעום.

הסלידה ממנו בגיל הזה = אני COOL.

בדרך כלל בתום גיל ההתבגרות/טיפש עשרה / ההתמרדות (סביבות 20) רוב בני הנוער (מהמוצא המתאים כמובן שמכירים מבית אמא/סבתא) טועמים לראשונה , ומרגע זה מתחילים לאהוב ואח"כ אפילו מתמכרים מטעמי נוסטלגיה.

תופעה מעניינת בהקשר של אוכל, אין הרבה מאכלים כאלה.

 

32. בנוסף לעצמות בקר
איפה הימים ההם   (04.09.09)
אימי היתה  מוסיפה גם רגלי עוף וגרונות ואח"כ מורידה את הבשר מהגרונות מקצצת  ושמה בתחתית. נפלא
33. רגל קרושה לא הולכת ונעלמת מן העולם.
אחת   (04.09.09)
היהודים אימצו את המאכל הזה מהמזרח אירופים, ועד היום זה מעדן בגרמניה, בפולין ובסרביה. רק שהם עושים אותו מחזיר אבל כל השאר אותו הדבר, כולל הרטט והביצה שבפנים. בתאבוןֱ
34. רגל קרושה מתכון מעולה
ציפי ,   מהצפון   (04.09.09)

כולם מחכים לרגל הקרושה שאני מכינה ומחלקת לכל אלה שאני רוצה לפנק

חבילת גידים שקונים בסופרים המשקל אחיד500 גר קורקבני עוף 1 ק"ג כנפי עוף מנוקים כמובן לבשל במים ללא מלח {קורקבנים מלוחים} כ 4 שעות עד לרכוך כל הבשר לסנן לקצוץ את הבשר עם סכין חדה להעביר לתבנית פיירקס גדולה להוסיף את מי הבישול שיהיו מעל הבשר  כ 3 -4 ס"מ ובמידה ולא מספיקים המים להוסיף מים רותחים ולערבב להוסיף פלפל שחור שום כתוש לפי הטעם{הרבה שום}זה כל הטעם במידה ןצריך להוסיף מלח שוב לפי הטעם לקשט למעלה בביצים קשות{לחתו כל ביצה ל 3 חלקים ברוחב ולהניח במרחקים בתוך התבנית{לחשב בערך שלכל פרוסה תהיה פרוסת ביצה}לכסות ולמקרר עד לקרישה אוכלים עם מיץ לימון סחוט

35. פיחסה!
(04.09.09)
36. מתה על גפילתע שונאת רגל קרושה
(04.09.09)
37. אני מכינה רגל קרושה בטעם של מרק רגל תימני !!!
מרגלית צנעני   (04.09.09)

////i\\\\

\\\\i////

38. פעם קראתי
(04.09.09)

שלנשים חשוב איך המנה שהן עומדות לאכול נראית  מבחינת צורה וצבע ומירקם וכו' . כנראה שזה בולשיט.

אני לא מסוגל לגעת בזה . כבר ניסיתי כמה פעמים אבל אני חוטף צמרמורת בשניה שהג'לי הזה עובר לי בגרון .

וכשאני שומע מישהו אוכל את זה ויש רעש כזה כמו של שאיבת מרק אני בכלל מאבד את התיאבון .  

39. אחי האשכנזים היקרים...מה קורה איתכם? איך בכללהמצאתם דבר כזה?
(05.09.09)
40. רגל קורשה, כרגע סיימתי לבשל,
שביק ,   השרון   (08.09.09)

אחד המאכלים האשכנזיים שאנחנו במשפחה מאד אוהבים.

ההבדל אצלי - אני לא טוחנת את הבשר/שריר  אלא חותכת לחתיכות שיצא

דמוי שייש.    טעים בטירוף. עם המון שום  טרי.

41. לא חרוסת ולא חזרת
רותי ,   מרכז   (08.09.09)
תנסו לאכול רגל קרוזה עם חרדל מעולה.  ב ת א ב ו ן
42. לא אומרים אוכל על איכס !!!!!!!!!!!!
(15.09.09)
43. לא אוהבים? לא צריך!
אולגה   (18.09.09)

ישאר לנו יותר.לצערי אין לי סבלנות להכין לבד, אז אני מחכה למתנות של דודה שלי או שאמא שלי תכנס למוזה.

44. מה קורה אם לא אוכלים
הרמן ,   ת"א   (10.11.11)
תראו מה קרה לקצב שלא אכל אף פעם רגל קרושה! נקרשו לו החיים
45. פעם ראשונה ששמעתי את השילוב "רגל קרושה" ו"מנצח" באותו משפט..
אורית   (13.11.11)
גם אם השף רמזי היה מכין את זה במסעת 3 כוכבי מישלן זה עדיין היה דוחה...
46. תוספת מעולה למנה
השף ,   חדרה   (03.12.11)
אני מכין קצת אחרת :
1. מוסיף שני מלפפונים כבושים חתוכים לקוביות קטנות לפני שאני מכניס את התבשיל המוכן לתבנית.
2. אם התבשיל לא כל כך נוזלי הוא לא רוטט ויותר אסטתי.
47. שכחתם שצריכים להגיש את המנה הפוך
מבפ   (03.02.12)
כדי שפרוסת  הביצה תהיה למעלה (היא הרי שוקעת בנוזל.) 
48. גועל
יובל   (03.02.12)
49. רגל קרושה של רות קינן
יצחק ניר ,   תל מונד   (03.02.12)
אחרי שקראתי את הכתבה על רגל קרושה מוכנה וגם טעמתי אותה - אין להשוות. רות, כל הכבוד, כמו שכתבת ככה עושים ומי שאוהב נהנה. מי שלא אוהב שלא יאכל ולא יכנה את הפולנים במילות גנאי ולא יאמר "איכס" על אוכל. כל עדה וטעמה הוא.
50. שיפור למתכון לעצלנים
מיכאל שייניס ,   דרום   (03.02.12)
ניתן להמיר את עצמות הרגל בגידים אותם ניתן לרכוש בכל סופר
אחרי שלב בישול ראשוני מוצאים את הגידים מהמרק, מקררים ולאחר שהיה במקפיא טוחנים ומוסיפים למרק וממשיכים לבשל
מיצוי הגילטין הטבעי טוב בהרבה ומתקבל גם טוחן אחיד
בתיאבון
51. של
DZ ,   רמה"ש   (03.02.12)
"...של נעליך מעל רגליך...עכו"ם"
52. תלמדי לאיית נכון
DZ ,   רמה"ש   (03.02.12)

הכתיב הנכון הוא: געפילטע פיש ולא כמו שכתבת.

ומי שלא מאיית את זה נכון, קרוב לודאי שגם לא יודע להכין את זה...

53. רגל קרושה
(03.02.12)

אין,אין על המאכל הזה.מאכל שעושה לי געגועים לאמא שלי ולמטעמים האשכנזים

הנפלאים שבישלה,בחיים לא אגיע לקרסוליה לצערי.

חברים יקרים אם מחממים רגל קרושה זה הופך להיות מרק רגל טעים,טעים ,לפחות (אם לא יותר) דומה  למרק רגל תימני רק ללא החוואיג' אז תרגיעו כל המלעיזים.

54. רגל קרושה
בת-שבע נוסבאום ,   תל-אביב   (07.04.12)
מתכון מעולה. אולי להוסיף עוד 1-2 שיני שום וזה מעדן אמיתי
55. לרותי. דווקא יש לקנות רגל קרושה ויחסית בזול.
קוראת   (05.10.12)
חפשי בגוגל "המסעדה היהודית" בפ"ת ובבני ברק,
או "טועמיה" בי-ם ובבית שמש.
ויש בעוד, במסעדות באזורים דתיים וחרדים פופולרי גאלע- רגל קרושה
56. רגל קרושה
שושילה ,   רמת גן   (03.09.13)
זה אחד המאכלים האהובים על כל בני משפחתי.אחי קונה את המעדן הזה בבני ברק,אני מכינה אותו פעם בשנה לפי המתכון של מרק תימני בספר של סירקיס,כמובן קונה את הרגל אצל קצב עילית ,הרגל נקייה בלי שערות וכו' מבשלת כ-4 שעות עם עלי דפנה,פלפל שחור,כף של אבקת מרק בשר,כורכום מעט כמון מלא שום ויותא מעדן אבל ממש מעדן.לא ברור לי מדוע יצא שם רע למאכל כל כך טוב.
57. ועל זה נאמר: בההההההההההההההההההה
אשר   (29.12.13)
58. רגל קרושה
אלי גולדפרב ,   חיפה   (10.09.15)
38 אתה אחד פרימיטיבי כל אוכל טעים תלוי למי אל תאכל ואל תעיר הערות לאחרים אני מכיר כאלה שלא אוהבים חריימה אז מה אז זה איכס? אני לא אוהב סושי אז מה זה איכס? תתגבר על הלבנטיניות ותהיה מתקדם אתה בטחכבר דןר רביעי ל סלאח שבתי
59. כשההורים שלנו אכלו ר.קרושה אנו הילדים היינו נמלטים מהבית
יולי   (18.11.15)
60. רגל קרושה בלי מאמץ וזמן
שרה ליאל   (16.10.16)
קונים שוקי עוף קפואים. מבשלים בסיר כשהמים אינם מכסים את הבשר. מוסיפים שום ועלי דפנה. מכסים במכסה. אחרי חצי שעה של רתיחה מכבים את האש. מוציאים את השוקיים מהסיר. את המרק שבסיר מעבירים לכלי זכוכית, מכניסים למקרר לשעה ואז מקבלים שתי מנות רגל קרושה לעילא ולעילא. בתאבון
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה