אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
מקצצים: כבד קצוץ בשתי גרסאות
רותי קינן
פורסם: 24.09.09, 10:20
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 32 תגובות ב-16 דיונים
1. פטה כבד עם מרגרינה?
אזרח רעב ,   במדבר, ארץ לא מים   (24.09.09)

מה הועילו חכמים בתקנתם. אתה רוצה לאכול כשר, תאכל כבד קצוץ מטוגן בשמאלץ. זה באמת טעים. אבל פטה כבד מכינים עם חמאה, והרבה חמאה.

 

בינינו, אני בספק מתי חלבו פעם אחרונה את האמא של העוף הזה, אבל לאלו מכם שמקפידים, אין דרך אחרת. ככתוב, לא תבשל עוף בחלב אמו, אז אנחנו נאכל כבד ואתם תאכלו את הלב.

2. שאלה: האם אפשר להכין כבד קצוץ מכבד בקר?
שושי   (24.09.09)

אודה באם תענה לי כי אין לי מה לעשות עם כמות גדולה שקניתי ואני תקועה איתה.

 

 

 

גמר חתימה טובה!

שושי

3. מה זה הפס הצהוב בחתית הפטה?
דנה ,   ת"א   (24.09.09)
4. אין כמו איזה חילוני אהבל תורן שמנסה לפסוק הלכה
(24.09.09)
5. תנסו לגרד את הכבד+ביצים בפומפיה דקה
נעמה   (24.09.09)

להוסיף את הבצל לא מגורד ולטבל- מתקבל אוורירי ולא דחוס. אפשר אפילו

בפומפיה הגסה או למעוך במזלג (מעט מאמץ) - לפי איך שאהבתם.

שנה טובה וגמח"ט.

 

 

6. שדרוג למתכון הראשון-
יסמין_לבן   (24.09.09)

לפאטה כבד נימוח

מוסיפים:

2 כפות מיונז

1 כף חרדל דיז'ון משובח

 

טוחנים הכל במעבד מזון כמו גדולים, מעברים לתבנית מלבנית מרופדת בניילון נצמד ללילה, הופכים על מגש לפני ההגשה ומכינים כמה בגטים טריים ומתפצפצים ליד.

ללקק את האצבעות!

 

לא לא..אין צורך להודות :)

 

גמר חתימה טובה!

 

7. פאר המטבח הצרפתי- מרגרינה
(25.09.09)

הצרפתים הם הרי צרכנים כבדים של מרגרינה.

שעל זה נאמר- נו,באמת.

8. ועוד שדרוג למתכון הראשון
susu   (25.09.09)

להוסיף פרוסות חצילים מטוגנות, לטחון גם אותן כמובן.

החציל מדגיש את הטעם של הכבד. חבל על הזמן!

חתימה טובה

9. היכן הכבד הקצוץ?
Ruth ,   Bat Yam   (25.09.09)

שני המתכונים שניתנו כאן הם לכבד טחון, או ממרח, או פטה

אני אוהבת כבד קצוץ - אולי  יש למישהו מתכון לכבד קצוץ???

10. שדרוג
אאא   (26.09.09)
שימו 6 בצלים גדולים במקום 3 זה יוצא הרבה יותר טעים ואפילו תוסיפו כפית סוכר לסוף טיגון הכבדים
11. כבד קצוץ דווקא קניתי
מיקה ,   ת"א   (26.09.09)

אני מכינה הרבה מאכלים אבל את הכבד הקצוץ אני קונה מוכן

כבד נפלא וטעים בצורה מדהימה.

לא קשה להכין לבד אבל אני קונה אצל גדעון מפרישמן.

אשתו מכינה אז למה לעבוד.

12. טלפון אחד יסדר את העניינם
צביקה ,   הוד השרון   (26.09.09)
הבעיה היא שאני לא מרויח כלום מההמלצה(אולי מפסיד)
13. כבד קצוץ
מתכון של סבתא   (26.09.09)

נסו להוסיף לכבד הקצוץ המסורתי גם 1 תפו"א לבן מבושל היטב וגם 1 כף גדושה של שמאלץ (שומן אווז- להשיג במעדניות מזרע).

במקום במטחנה אפשר במג'מיקס אבל בכול פעם חצי מהמכות ולהפעיל בפולסים עד קבלת מרקם קצוץ ולא ממרח.

מעדן....

14. מרגרינה?
קוצצת ,   ת"א   (27.09.09)

רק שומן עוף או שומן אווז. הכי טעים!

לא מובן לי למה אין בסופרים - הרי האווז כשר; מוצאים רק בטיב טעם ודומיו.

15. אם אתם לא מתכוונים לתת מתכון כמו שהוא בדיוק
תום ,   מודיעין   (28.09.09)

ועוד לקלקל אותו עם פלסטיק מומס אז בבקשה אל תפרסמו אותו וגמרנו.

 

זה לא מדור יהדות, זה  מדור אוכל!

16. כבד קצוץ
פנחס אסתר ,   רחובות   (30.09.09)
שני המתכונים נהדרים וקלים להכנה, הבעיה שאינני מצליחה לאחסן את הכבד במקרר אפילו ליום יומיים כי הוא מיד משחיר בחוץ. מה עושים? תודה.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה