אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
שבת מתוקה: אופים חלה בבית
יעל גרטי
פורסם: 15.10.09, 11:48
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 59 תגובות ב-32 דיונים
1. שאלה ליעל גרטי
נטע ,   תל אביב   (15.10.09)

יעל שלום,

בכל פעם שאני מכינה חלה בבית, החלק העליון (הקרום)  יוצא מאוד פריך ומתפורר לאלפי פירורים. אני יודעת שאני במיעוט, אבל אני ממש לא אוהבת את זה. יש איזשהו "טריק" להכין את החלה ושהקרום העליון ייצא קצת פחות פריך (או בכלל לא), כמו החלות של הסופר?

ושוב תודה על מדור נהדר, כמו תמיד!!!

2. עזרה דחוף! למה לחלות מאפה בית יש טעם לוואי???
אורית ,   לוד   (15.10.09)

ניסיתי עשרות מתכונים של חלות ולחמים מכל הסוגים ובכל מיני סוגי שיטות. השתמשתי בכל סוגי השמרים: שימרית ויבשים ועדין לכל החלות היה טעם לוואי.

החלות יוצאות אוריות מאוד אבל טעם הלוואי הזה משגע אותי.

ניסיתי להשתמש במשפר אפיה, הפחתתי את כמות השמרים והארכתי את משך ההתפחה, אבל זה לא עזר.

 גם בחלות ביתיות של אחרים יש את טעם הלוואי הזה שבחנות אין!!!

מה שמים בקונדיטוריות שאין להם את זה?

3. מתכון לחלה מוצלחת
ש ,   פ   (15.10.09)

יש להתפיח 1 שעה

להוריד את הנפח ושוב לתת לו התפחה

כמו כן יש להשפריץ מי ברז על החלות בזמן האפיה כ-3 פעמים

לאפות בחום של 220 מעלות (חום גבוהה)

לאחר כ-20 דרות להוציא ולכסות במגבת

בהצלחה

4. חלמון וחלב
הדר   (15.10.09)
אני ממליצה לך למרוח רק את החלמון של הביצה ביחד עם קצת חלב. זה מונע מהחלה מלחתחילה להיות קשיחה.
5. אווה אנג'ל
גילה   (15.10.09)
גם אני הכרתי את אווה. היתה אישה נפלאה. עד היום זכור לי ביקור בביתה בירושלים. אישה מיוחדת
6. חלמון וחלב
הדר   (15.10.09)
אני ממליצה לך למרוח רק את החלמון של הביצה ביחד עם קצת חלב. זה מונע מהחלה מלחתחילה להיות קשיחה.
7. במקום חמאה
אני   (15.10.09)
היי,
אם אני רוצה להמיר את החמאה שבמתכון לשמן (כדי שאוכל להגיש את החלה בארוחה בשרית), כמה שמן עלי להוסיף, שיהיה שווה ערך לכמות החמאה המצויינת במתכון?

תודה.
8. לארוחות שבת
(15.10.09)
בשריות איך אופים במקום חמאה שתהיה פרווה?
9. במה אפשר להחליף את החמאה, הקמח והשמרים?
חופני האוכללל   (15.10.09)
אני לא אוהב חלה כ"כ
10. לחלה שחומה וטעימה
תמרי ,   פ"ת   (15.10.09)
למרוח את החלה בביצה ונס קפה-------שחום   וטעים
11. נהדר באת לי בזמן
efi   (16.10.09)
הולכת לנסות, נקווה לטוב ולקנאת השכנים ;)
12. אל תהרגו אותי אבל
efi   (16.10.09)
אם משתמשים בקמח תופח מאליו אפשר לוותר על שמרים?
אף פעם לא הסתדרנו טוב השמרים ואני.
13. שאלות לגבי מיקום וטמפ' החלה בתנור .
אריק ,   חו"ל   (15.10.09)

- האם לאפות במדף האמצעי ?

- אחד המגיבים כתב שיש לאפות ב220 מעלות ,וזו גם הטמפ' שאני רגיל לאפות לחמים וחלות . ציינת 180 מעלות בכתבה ,מה אם כן ההבדל ?

 

14. נחיתת חייזרים זה רק
עניין של זמן   (16.10.09)
אבל בכל זאת.... ריגשת אותי ברמות על
מדובר באנקדוטה אנושית שהרבה מעבר לתרבות הכסף והרייטינג
ובכך גדולתך לספר אותו

תודה

היה שווה לפתוח את הלינק.....

קפטן יג
15. חלמון וחלב
הדר   (15.10.09)
אני ממליצה לך למרוח רק את החלמון של הביצה ביחד עם קצת חלב. זה מונע מהחלה מלחתחילה להיות קשיחה.
16. אפשר להחליף את הקמח באפונה?
אלי ,   תל אביב   (15.10.09)
במ
17. יש תחליף לחמאה?
גליתה ,   מזכרת בתיה   (15.10.09)
יש אפשרות להחליף את החמאה במרגרינה/שמן או דבר אחר על מנת שהחלה תהיה פרווה
18. יעל, תודה לך על מילים חמות ועל חלה חמה ומתוקה !
משלבת בטוב טעם ,   מעשיות + מתכונים   (15.10.09)
19. מאד ריגשת אותי,
אחת שחייבת קפה!!   (15.10.09)

את החלה הזאת אני אכין למחר - שישי.

אני אעשה חצי כמות.

 

מתגעגעת.

20. שאלה קטנה
Romano Prodi   (16.10.09)
לפני שנים רבות עבדתי במאפיה לילה אחד , שם לימדו אותי להכין חלה מרצועה אחת על ידי קשר מסוים ,היום שכחתי את הקשר הזה ,זאת היתה רצועה ארוכה אחת שממנה הוכנה החלה והוכנסה לתבנית קטנה לאפיה. אני מאמין שכך הכינו חלות בכול הארץ.
מישהו זוכר את הקשר הזה . . . תודה וסוף שבוע נעים
21. החלה של יעל
אמירה חתן ,   קרית אונו   (17.10.09)
המתכון נראה טוב אני אכין את החלה בביית ואומר לכם איך יצאה זה עושה רושם טוב תודה לך יעל על המתכונים שלך תודה מאמירה
22. המלצה ליעל
שרון לוי ,   השרון   (17.10.09)
היי יעל. את מפרטת בהקדמה שאפשר מחמאה במקום חמאה. אני מציעה שאת ההמרה הזאת תכתבי בין החומרים עצמם, ואפילו באותה שורה בה את מציינת את החמאה. הסמיכות של שתי האפשרויות תימנע שאלות רבות.
23. סיפור מקסים. תודה רבה
הדס   (16.10.09)
24. הכי טעים לפזר קצחחחח על החלה
מירי פסקל   (17.10.09)
זה גורמה גורמה גורמה
25. ניסיתי, החלה ממש לא יצאה מתוקה
עדי ,   ינוב   (17.10.09)

יעל,

יתכן שטעית בכמויות?

26. המלצה: חלה טבעונית
אדם ,   חוקי   (16.10.09)

במקום 2 ביצים, אפשר להשתמש במעדן סויה בטעם וניל, שמכיל בערך את אותה כמות חלבון כמו הביצים, ונותן לבצק מרקם חלק וטעים.

 

ההמרה של מעדן וניל במקום שתי ביצים עובדת מצויין גם לעוגות ומאפינס.

 

בדקתם פעם כמה "חופש" יש לתרנגולות של ביצי חופש-כביכול?

 

27. הרהור לב
איתן   (17.10.09)
כתבה מהנה. אצלי תמיד עולה אותה שאלה - כל הבלגאן בשביל חלה אחת כשאני יכול לקפוץ לקנות ליד הבית ? לא יותר זול ופשוט ? זה רלוונטי גם לגבי עוגיות ועוגות וכו'.
28. החלה ממש לא יוצאת מתוקה!!!!
Fuzzy   (16.10.09)
29. הכל טוב ויפה,אבל....עזרה בקשה
אופה יפה   (17.10.09)
אני אופה חלות שבת בכמות של 2 ק"ג קמח,הכל יוצא נפלא,עד עיצוב החלה/לחמניות ומה שהחלטתי ליצור מהבצק-איך קולעים צמה יפה מבלי שתאבד את צורת ה"צמה" באפייה?הכל יוצא טעים,תפוח...ומעוך ומכוער
30. אפיתי אתמול חלה
לה בולנז'ר   (17.10.09)

והרי המתכון :

600 גרם קמח

250 מל מים

רבע כוס שמן

שליש כוס סוכר (לחלה מתוקה אפשר להפחית אם רוצים)

שתי כפות שמרים יבשים

כפית מלח

ביצה אחת

אפיה ב 180 מעלות במשך חצי שעה

יצא מעולה,הסוד התפחה איטית במשך הלילה במקרר.

 

תגובות נוספות
חזרה לכתבה