בריאות  דיאטה
אנרגיה לאימון? עזבו תוספים, לכו על דגני בוקר
יעל דרור-סרוסי
פורסם: 19.11.09, 00:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 35 תגובות ב-24 דיונים
1. למה להציג חצאי-אמיתות?
קצת מבין...   (19.11.09)

"לאחר אכילת דגני הבוקר חלה עלייה מובהקת בקצב הבנייה מחדש של מאגרי הגליקוגן ובמדדים של בניית החלבון בשריר".

 

ברור שדגנים עם חלב רזה יעזרו לבניית השריר יותר ממשקאות המכילים פחמימות. כי האחרונים, כמו שמם, מכילים פחמימות ולא חלבונים !

נשכחה העובדה כי ישנם גם משקאות התאוששות המכילים חלבונים. מוסיפים קצת פחמימות פשוטות ומתאוששים לאחר האימון.

 

 

2. תגובה
יעל   (19.11.09)
רק לא לשכוח- להעדיף FITNEES פירות וכמובן לא את דגני תלמה.
3. דגני בוקר
יעל המתאמנת ,   מרכז הארץ   (19.11.09)

היי!

אני מתאמנת כל חיי למעשה ובאמת אני צורכת דגני בוקר (הרגילים של תלמה ללא ציפוי הסוכר) וזה בריא מאוד ומזין מאוד אחרי אימונים!

אין ספק שהם מכילים הרבה מאוד ויטמינים ומינרלים, כמו גם מספיק פחמימות וחלבונים - מה שהגוף צריך לאחר אימון קשה.

 

ממליצה בחום ליישם את הכתוב בכתבה.

אפשר למצוא פה המון סוגים של דגני בוקר ולבחור לפי הערכים התזונתיים הגבוהים וגם לפי הטעם(:

 

http://www.foodsdictionary.co.il/FoodsSearch.php?q=%F7%E5%F8%F0%F4%EC%F7%F1&pageNum=3

4. קשקוש
רונן ,   תל אביב   (19.11.09)
כתבה יפה - לא מחדשת שום דבר חדש - מה גם ששיבולת שועל עדיפה על דגני בוקר
דגני בוקר מכילים - תוספים (כל הוויטמינים שלעצמם אינם טבעיים ומוספים בצורה סינטטית) אין דגני בוקר המכילים ויטמינים טיבעיים למעט גרנולה שיבולת שועל וסובין - כלומר אנחנו מקבלים קורפלקס עם כדורי ויטמינים- תוסף מזון
5. לא ברור לי למה צריך מזון מעובד כיש פתרונות פשוטים הרבה יותר
(19.11.09)

למה לא לאכול כמה תמרים או בננה או אפילו לשתות כוס שוקו מייד לאחר האימון וקצת זמן אח"כ לאכול ארוחה רגילה?
6. בושה שדיאטנית ממליצה על אוכל לא בריא
(19.11.09)
7. שוקו ובננה לבוקר ,אבל לא לשתות חלב לפני ספורט
רן   (19.11.09)
עדיף יוגורט או רוויון על פני חלב בגלל עיכול מהיר וקל יותר
8. דגנים בבוקר,דג דגנים בערב מתכון בריא מלא אנרגיה !!
מדריך כושר ,   הומלס פלייס   (19.11.09)

////ו\\\\

&

lt;A>\\\\ו////

9. פרט למגנזיום כל תוספי המזון זה ביזבוז כסף
לאו   (19.11.09)
10. האם אפשר לקבל את מקור המחקר ממאי?
חיפה   (19.11.09)
כיצד כתבה רצינית, לא מפנה למקורות המידע שמוצג בה?
11. לא יאמן,עדיין מטיפים לפחמימות פשוטות,ומזהירים מאגוזים ושקדים
1985   (19.11.09)
כמה אפשר להטעות ולהכשיל את הציבור? למה? כמה אפשר לעבוד ולסגוד את התאגידים?
12. עזבו אתכם מדגני בוקר, לכו על גרנולה...
משקולת בשנקל   (19.11.09)
כתבה חביבה, אך לוקה בחסר.
טוב, נו, ברור שעדיף דגני בוקר על תוספים יקרים ומיותרים (ואולי אף מזיקים), אבל למה לא לציין כי דגני בוקר הם מזון מעובד, מכילים הרבה יותר מדי מלח ובכלל עדיף לצרוך גרנולה (כן, כן, שיבולת שועל עם כל התוספים הטעימים).
גם יותר בריא וגם יותר טעים.
13. לפני/אחרי - שלושה אגוזים (לא קלויים), חלווה קטנה, קפה!
והכי חשוב לישון טוב ,   יעקב, רעננה   (19.11.09)
14. מתי כבודה יצאה לריצה/הליכה מואצת או פעילות גופנית אחרת?
(19.11.09)
הדגנים המעובדים עד זרא הללו, מכילים כמויות נדיבות של מלחים וסוכרים! תוספת החלב לא תורמת.

רוצים לשמור על רמות סוכר ואנרגיה ולעזור לעיכול?

הכינו דייסת סובין שיבולת שועל בתוספת טחינה גולמית ודב גולמי (לא מפוסטר).
15. שאלה למי שמבין
שמעון ,   חולון   (19.11.09)

מאז שאני מכיר את עצמי את האימון האנארובי אני מבצע סביב השעה 5 אחר הצהריים. בזכות ארוחת הצהריים המלאה שאני אוכל סביב השעה 12 המאגרים בגוף מלאים ומסוגלים לספק לגוף את כל מה שהוא צריך במהלך האימון האינטנסיבי שאני עושה.

ועכשיו לשאלה

אם אני רוצה לבצע את האימון המדובר בשעת בוקר מוקדמת, משהו כמו חצי שעה לאחר ההתעוררות משנת הלילה

אין לי שום יכולת לאכול ארוחה מלאה בשעת בוקר כל כך מוקדמת

ולכן השאלה הנשאלת היא: מה לאכול, אם בכלל לפני האימון ?

תודה רבה לזה שישיב לשאלתי

16. ומה עם כל התוספות ובעיקר סוכר שיש בדגנים
מרכז   (19.11.09)
17. רק קואקר מלא לא מתועש ויש הרבה תוספות טיבעיות ובריאות
דרום   (19.11.09)
18. חלב ודגנים יש תוספים כימיים? זה בריאות??
גבע דרום   (19.11.09)
19. דגנים וחלב זה לא מזון לאדם
זהירות   (19.11.09)

כ שני שליש מהאוכלוסייה בישראל הם אנשים חולים

בזכות

החלב ומוצריו

והדגנים

אלו לא מוצרי מזון טבעי לאדם

מזונות מעובדים אלו גרמו  לעליית אחוזי החולים בישראל

זהירות ממזונות מעובדים

העדיפו

פרות

ירקות

זרעים

ואגוזים

לבריאות טבעית

20. תבונה תנצח בסוף
דר' י.ווסק ,   ת"א   (20.11.09)

שמחתי לקרוא תגובה של גבע דרום.

מוצרי חלב הנם סיבה העיקרית להשמנה המונית וריבוי מחלות אוטואימוניות. תודעה לכך נדחת על ידי מיליארדים שנסחתים מאוכלוסיה מתעשיה וחברות המזון. עסק להרעיל אוכלוסיה הפך להיות מאוד מכניס. רפואה כנוע אינהנ מאפשרת לעצמה לערוך מחקר ריציני לגבי השפעות חמורות של חלב. תקראו ספר נפלא של חוקר דגול CAMPBELL "מחקר סין" ותמונה תתבהר לכם. סינים מתים פי 17 פחות מאמריקאים בזכות תזונתם חסרת חלבון מן החי, בעיקר חלבון קזאין של החלב.

אין ספק שתרמית של מועצת החלב וחברות מזון תתברר לבסוף, חבל אם אחרי מותינו.

דר' ווסר, MD, רופא קלינאי,

מעביר סדנאות העצמת מודעות עצמית לתזונה והרגלי אוכל

 

21. גרנולה ביתית
Inna   (21.11.09)

אם רוצים לאכול בריא וטעים , אפשרי להכין גרנולה בבית -זה לא לוקח הרבה זמן.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3419429,00.html

22. לא צריך שום גרנולה הינה המתכון המושלם בשבילך לבריאות אמיתית
דיאטנית ,   בין שמן   (21.11.09)

טוב קודם כל קוראים לי ציפי , וכל מה שהם רשמו שטויות במיץ עגבניות וגזר בלי מלח דרך הגב זה נורא בריא , אז הינה לכם מתכון בריאותי ביותר של סופגניות לחג , דל קלוריות ביותר ונורא טעים ממש לא משמין! טוב לעור פניכם ולא עושה פצעים מכוערים בפרצוף כמו עוגת בננות..

 

מצרכים:

- קילו קמח

-שני בקבוקי שמן קנולה

-חבילת מרגרינה 500 גרם

-חבילה של קילו סוכר

- שמנת מתוקה

- אבקת סוכר

- חצי שקית חלב

 

למילוי:

-ריבת תותים קנויה,

או שוקולט מעורבב אם שמן וסוכר, קרמל וריבת חלב, חבילת קרמבו למעונינים. 

 

אופן ההכנה :

1. לוקחים סיר גדול ושופחים לתוכו בקבוק וחצי של שמן (החצי השני של הבקבוק בהמשך) ומחממים את הסיר על אש גבוה.

 

2. לוקחים את הקמח הסוכר השמנת המתוקה והחלב ובצד ממיסים מרגינה.

 

3. שופכים גם את המרגרינה ביחד עם הקמח, הסוכר, החלב והשמנת ומערבבים טוב טוב את הכל יחדיו.

 

4. יוצקים את כול התערובות לסיר השמן ומוסיפים מעל את חצי הבקבוק השני של השמן.

 

5. הופכים את הסופגנייה הענקית מספר פעמים עד שהי מוכנה.

 

6. המלית:

ריבה/ קרמל/ריבת חלב/ קרמבו מומס היטב.

 

בוחרים אחד מהם ובעזרת מזרק עושים חור בסופגנים ומשתילים את כול המלית.

מתכון מומלץ ובריאותי ביותר נסו וטענו..

 

*ניתן לפזרר את אבקת הסוכר מלימעלה ולאכול.

=מנת יחיד.

 

בון אפטייט!

 

 

 

23. שכחת לציין שחלב גורם לבריחת סידן
ע ,   Tel-Aviv   (05.12.09)
24. פלאי שיבולת השועל
מר קו ,   ציר X   (06.12.09)
בשלושת החודשים האחרונים עברתי לפחממות מורכבות בלבד. אין לחם לבן, אין סוכרים באריזות יפות. קורנפלקס? קחו מארס בר, אותו הדבר.
שיבולת שועל עם קצת דבש, טחינה או ממרח בוטנים= תחושת שובע למהלך היום, רמת אינסולין תקינה, הסוף לעייפות, הסוף לכרס (לא שהייתה קודם לכן :-) )
והכי חשוב- לפזר את הארוחות למרווחים של 3-4 שעות מקסימום. לאכול קצת. אם מתאמנים אימון כוח- להוסיף כמות נכבדת של חלבונים לכל ארוחה. התוצאה מדהימה. פשוט לא יאומן עד כמה אנחנו חיים לא נכון בהיבט התזונתי. הרגילו אותנו לארוחות כבדות וגדולות עם שיט ושומן רווי. כל חטיפי האנרגיה הם שיט. תעברו לשיבולת שועל ותהפכו את התזונה שלכם לדרך חיים ולא "דיאטה". אין מאושר ממני.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה