אוכל  טעם החיים
עולם וממולאו: כיסוני בצק מטוגנים
סבינה ולדמן
פורסם: 03.12.09, 11:13
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 54 תגובות ב-29 דיונים
1. בשביל מה בדיוק הקרח בצ'בורקי?...
נדב   (03.12.09)
2 כפות קרח מרוסק במלית? בשביל מה בדיוק?... אפשר להסביר קצת?
2. נו, איפה התלונה הראשונה: "אבל מטוגן זה לא בריא"...
(03.12.09)
יאללה איפה אתם?
3. גם את הצ'יבורק גזלתם מאתנו-חרפה!
טורקיה ,   אחת   (03.12.09)

70 מליון טורקים+30 מליון ברחבי העולם=100 מליון לא טועים!

הזדרזו בתגובות כי מחר כבר נהיה 101 מליון ועוד ידנו נטויה!

4. למי שלא אכפת שהביצה נשפכת על הסנטר, כי הטעם! פשוט מטריף
לא שומרת על דיאטה ,   בכלל   (03.12.09)
5. אבל מטוגן זה לא בריא...
(03.12.09)
6. צ'בורקי
ננה ,   חולון   (03.12.09)

לצ'בורקי שבכתבה אין שום קשר לצ'בורקי האמיתי, לא גאורגי לא אוקראיני, לא בצורה , ולא במרכיבים.

האם יש מישהו בפורום שמכיר את האוריגינל? ויודע איפה ניתן להשיג בטעם זהה/דומה?

7. איפה האמפנדס הדרום אמריקאיות?
(03.12.09)
8. למה אין כיתוב ליד התמונות?
(03.12.09)

 

9. כל האמת על בוריק !!
יוסי   (03.12.09)

ראשית נתחיל בכך שמדובר במאכל טריפוליטאי !  שנית, לא יודע מאיפה הביאו את המתכון המשונה הזה. קיימם שני סוגי בוריק, אחד עם ביצה ואחד עם מילוי תפו"א.

את הביצה מניחים במרכז הבוריק במהלך הטיגון ומקפלים ( דרושה מיומנות מסוימת) ואת בוריק תפו"א ממלאים במלית (פירה תפו"א, פטרוזיליה ותבלינים ) ומטגנים. בעת ההגשה נהוג למרוח על הבוריק פלפל צ'ומה שהוא מטבל טריבוליטאי חריף. טעים מאד, בתאבון.

10. איפה הדושפרא הבוכרי?
אודי ,   רמת גן   (03.12.09)
שגם משמש ככיסונים למרק בוכרי מעולה אבל גם מטגנים את הכיסונים ואוכלים אותם כמו חטיפים ומכנים אותם "ביריונים"?
קצת כבוד למטבח הבוכרי.
11. בקשר לכתבה על כלי החרס. אפשר לטגן בהם את המוצרים?
(03.12.09)
עם קנולה?
12. לטגן זה ממש לא בריא....!!!!!!!!!!!
גד   (03.12.09)
13. ל-6 מתכון לצ'בורק
מריה ,   וורסאי   (03.12.09)

למרות שה כיתוב ברוסית - הסרטון ללא מילים , אם טעית מה מוסיפים למלית בסוף - זהו קרח

http://www.youtube.com/watch?v=wvBUeUyzsT0

14. אמש התפרסמה פה כתבה נחמדה של פסקל רובין פרץ
אריק ,   חו"ל   (03.12.09)

על מטוגנים דומים.

שאלות :

- האם לרצף הכתבות המטוגנות יש קשר לאיזשהו חג יהודי ומאכליו המסורתיים?

- ואם כן, האם חובה לשמור על אותה מסורת שעושה לנו רע (חכו, זה עוד לפני ששת הכתבות על הסופגניות שעוד יופיעו פה) ועושות טוב לייצרני ה"מאלוקס" וה"טאלסיד" ?

 

15. מטוגן זה לא בריא!!!
להלה   (03.12.09)
16. עדיף להימנע ממטוגנים או להמעיט באכילתם ככל האפשר
ל-2   (03.12.09)
מרוצה??
17. אני אופה את הסמבוסק בתנור יוצא מעולה
עם ריסוס שמן   (03.12.09)
18. וגם את הגבינה!
טורקיה שניה   (03.12.09)

ה 'בולגרית'??

וכל שאר הדברים, שמשיכים לארצות סמוכות לטורקיה!

האוכל הטוב בעולם, הוא האוכל הטורקי.

19. בדאלק- אין על סמבוסק בחומוס
חיים   (04.12.09)
20. אין כמו הסמבוסק של העירקים!!!! הכי טעים!!
פולנייה   (04.12.09)
21. מת על בוריק,מביאים לי מנתניה,,,כן כן רעש הפצפוצ בפה-מטריף חח
דיוויד ,   גבעתיים   (04.12.09)
22. פיר זה לא חגיגה. פיר זה משתה. הבורות חוגגת.
(04.12.09)
23. איפה האמפנדה הארגנטינאית ? -הנה מתכון
חורחה ,   צפון   (04.12.09)
אמפנדה דרום אמריקאית זה הכיסון ! כנסו למתכון מעולה ותמונות
24. לטיגון או בישול או בכלל לחימום
ריקי ,   ת"א   (04.12.09)

עדיף להשתמש בשמן קוקוס או שמן זרעי ענבים, הם היחידים שלא הופכים רעילים בחימום  בטמפרטורות רגילות של בישול אלא רק מעל 200 מעלות

25. אין על האוכל התימני !! ג'חנון ממולא בקובנה עם רצועות לחוח !!
אסתר גדסי ,   ראש -העין   (05.12.09)

////ו\\\\

&

lt;A>\\\\ו////

26. נראה לי שמישהו שכח
עידו ,   תל אביב   (05.12.09)

בעיני הדים סאם המטוגן,גיוזת עוף או גיוזת בקר או גיוזה צמחונית של ברוקולי

הן הכופתאות המטוגנות הטעימות ביותר שהמציאות עד היום

 

27. הם תופסים טרמפ על כל מאכל של התוניסאים
- ,   -   (05.12.09)
גם אני לא מכיר את המתכון הזה.אצלנו עושים את זה עם ביצה,הצורה הקלאסים והטובה ביותר
28. אפשר מתכון לפירושקי עם גבינה?
(05.12.09)
כיבדו אותי פעם, וזה פשוט מדהים.
הייתי שמחה לדעת איך להכין.
29. טעות במתכון: בפרושקי גיאורגי לא מטגנים הבשר למלית
יוסי   (07.12.09)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה