אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
כדורי שוקולד: טעם מתוק של פעם
יעל גרטי
פורסם: 02.12.09, 10:58
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 152 תגובות ב-70 דיונים
1. במקום ברנדי
shlikis ,   קריות   (02.12.09)
ניתן להשתמש בליקר שוקולד איכותי משדרג את הכדורים הפשוטים
2. בהחלט עשית לי חשק להכין ..
טל ,   ר"ג   (02.12.09)

הכי טעים והכי פשוט...

 

והתוצאה מעולה תמיד

3. מה עם כדורים פרווה לאלרגים ??
מאיה ,   רמת השרון   (02.12.09)
אשמח למתכון לכדורי שוקולד פרווה..הילד שלי אלרגי לחלב
4. מה עם כדורים "בריאים" על בסיס שמן קנולה מישהו מכיר כזה מתכון
מיכל ,   תל אביב   (02.12.09)
5. הכי טעים בעולם :-)
דנה   (02.12.09)
אני מזילה ריר, קשה לקרוא דברים כאלו לפני ארוחת צהריים... :-)
6. שאלה?
מיכל   (02.12.09)
האם אפשר להישתמש בביסקוויטים יבשים? התאריך שלהם בתוקף רק שהם לא טריים במיוחד הם נישארו בשקית פתוחה
7. פיהקתי
עידו   (02.12.09)
8. תודה על המתכונים..(המצויינים כרגיל):-)
תמר   (02.12.09)
מתאים בדיוק לסופ"ש הקרוב לפעילות עם הילדים (אמור להיות גשם לא.. אינשאללה)
9. אפשר גם עם אבקת שוקולד
שוקוליטייר   (02.12.09)
10. באמת הכי טעים בעולם!!!!!
מעיין   (02.12.09)

אין דבר יותר טעים מכדורי שוקולד!!!!!!!!!!!!!!!

ביום שבת אני הולכת להכין לילדים שלי.

11. כדורי שוקולד פרווה-למספר 3
אפרת   (02.12.09)

אני מכינה תמיד כדורים פרווה ,מטעמי כשרות, אני מאמינה שהמתכון יתאים לך גם:

250 גרם ביסקוויטים

100 גרם מחמאה רכה

100 גרם סוכר-חצי כוס

1 כף ברנדי- לא חייבים

2 כפות שוקולית או נסקוויק

1 כף גדושה קקאו

2/3 כוס חלב סויה 

מערבבים את הכל לבצק חלק וקורצים כדורים...

לקישוט אפשר לגלגל את הכדורים במה שרוצים, קוקוס, אבקת סוכר, סוכריות וכו'.

מקווה שעזרתי לך.

12. מתכון לכדורים בריאים וטעימים במיוחד
בעד תזונה בריאה ,   ב"ש   (02.12.09)

למה לנו להשתמש בביסקויטים? הרי הם מכילים שומן מוקשה (=טרשת עורקים)

בנוסף בחמאה ושמנת יש המון שומן רווי (שגם כן מזיק מאוד לעורקים)

הנה מתכון אלטרנטיבי, ולא פחות טעים, שיתן המון אנרגיה לילדכם וכך כולם מרוצים- ההורים כי הילד אוכל סוף סוף דברים בריאים והילד כי הוא מקבל "ממתק"-

 

מתכון ל20 כדורים :

250 גרם תמרים מגולענים (מזן מג'הול)

100 גרם אבקת קקאו (רצוי הולנדי משובח)

חצי כוס אגוזי מלך טחונים

חצי כוס שקדים טחונים (לא חובה -אפשר לעשות כוס אגוזי מלך)

כפית תמצית וניל טבעית

כף חמאת שקדים (לא חובה)

אופציונלי- סילאן להמתקה (לטעמי מספיק מתוק)

 

טוחנים את כל החומרים יחדיו במעבד מזון עד שנוצרת עיסה ,יוצרים כדורים,

(מוסיפים מים לפי הצורך) מצפים בקוקוס טחון, מקפיאים שעתיים ובתיאבון!

 

נ.ב איני נגד כדורי שוקולד "מושחתים" רק יש לזכור שהכל במידה ועדיף להתבסס על מרכיבים טבעיים יותר. אגב גם מי שלא אוהב תמרים יאהב את המתכון...

13. אפשר גם להכין מקוואקר טחון
(02.12.09)
כדי שיהיה יותר בריא אני משתמשת בקוואקר (מלא) טחון, ובאגוזים.
14. איך ממיסים שוקולד...
(02.12.09)

מספיק עם כל האמונות , הכללים והטקס של המסת השוקולד. אין צורך בכלי אחד לשוקולד ואחד לשמנת על האש ומי יודע מה עוד.

בקערה בה נכין את הכדורים (או כל מאפה אחר המחייב המסת השוקולד) יש לשים את השוקולד, עם השמנת, להכניס למיקרו לכוון חום נמוך מה שמחייב קצת יותר זמן (עוד דקה או כמה שידרש). אח"כ את שאר החומרים  

15. מתאים גם בעוגות ללא גלוטן!!
עבור הצליאקיסטים   (02.12.09)

כאשר נשכלת בעוד אחד מניסיונות הנפל לאפות עוגה ללא גלוטן ויוצא מאעפן, אני בוחשת הכל עם סוכר, שמנת, שוקולד מומס ויוצרת כדורי שוקולד.

 

כך גם כאשר נשארת בפריזר עוגה שנקנתה בפסח (כשר לפסח, ללא גלוטן), ונמאס לראות אותה שם.

16. חבל שלא הוזכר המתכון הקלאסי שהוא פרווה
(02.12.09)

משתמשים בביסקוויטים, מים, מרגרינה וקקאו, וכך מתקבל מתכון שהוא גם טעים וגם פרווה.

 

17. טחינה גולמית - תוספת חשובה ובריאה
ענת ,   ירושלים   (02.12.09)

אני מוסיפה לתערובת הבסיסית של הביסקווטים, קקאו, סוכר חום, אגוזים טחונים, שוקולד מריר מומס, חלב סויה או שמנת מתוקה וטחינה גולמית.

מערבבת היטב, יוצרת כדורים והילדים אוהבים מאד.

בתיאבון

18. אוף חלאס.. חפרתם עם הפרווה שלכם
מלודי   (02.12.09)
אז לא צויין מתכון פרווה...
למה?
כי זה מגעיל!!

למה להרוס אוכל טעים עם השטויות האלה?
19. אין צורך בתוספת שומן כלשהו לתערובת.
ותיקה בעניין של ,   כדורי שוקולד   (02.12.09)

יש מספיק שומן בחומרי הגלם- עוגה/ביסקוויטים.

אני מכינה כדורי שוקולד בכל פעם שיש לי איזו עוגה שלא נאכלה/ עוגיות יבשות וכו', שמה בפנים כל מה שיש בנמצא ויכול להתאים, ותמיד זה יוצא טוב, ותמיד אני מקווה שלא יבקשו ממני את המתכון, כי אין לי מתכון קבוע...

אבל אני לא מוסיפה חמאה או שמנת או שוקולד מומס. ברור שזה יצא יותר טעים ככה, אבל זה מיותר. מספיק להרטיב את הפירורים בנוזל כלשהו- חלב רגיל או סויה, אלכוהול, קפה ואפילו מיץ פירות. זה כל היופי, שאפשר לאלתר בלי סוף.

ולגבי מרגרינה כדי שזה יהיה פרווה- אני מבינה שיש אילוצי כשרות, אבל למה לכם לעשות את זה לבריאות שלכם? תרטיבו את הפירורים עם חלב סויה וזהו. גם שמנת פרווה היא לא בדיוק מזון בריאות.

והנה דוגמא כדי שתבינו: לפני יומיים הכנתי כדורי שוקולד ככה:

עשיתי סדר במקפיא ומצאתי חצי קרואסון יבש ורבע עוגת תפוחים בחושה שהוקפאה מזמן. הפשרתי את זה וגם מצאתי במקרר קופסה עם כמה עוגיות קמח מלא שאפיתי כמה ימים לפני וכבר התייבשו. טחנתי הכל במעבד מזון, הוספתי לזה קצת חלב (בערך רבע כוס), קצת קקאו (שפכתי ישר מהקופסה, לא מדדתי) וקצת ליקר שוקולד. ערבבתי, גלגלתי כדורים וציפיתי בקוקוס. יצא נהדר, לקחתי לעבודה וכולם אהבו. בלי שוקולד, חמאה, שמנת או כל מיני תחליפי פרווה.

אגב, כדורי שוקולד בקונדיטוריות לרוב עשויים משאריות עוגות שלא נמכרו... הרי הם לא יאפו עוגות במיוחד, ולא יקנו במיוחד פתי בר, כדי להכין מהם כדורי שוקולד.

20. שאלה לגבי עוגה בחושה ?
ורד   (02.12.09)

מה הכוונה ?

עוגות שוקולד ? שיש ? כל עוגה ?

הכוונה לעוגות "הבית " וכאלה ?

21. מתכון קלאסי
התותחן ,   נס ציונה   (02.12.09)

אני כבר שנים מכין כדורי שוקולד ע"פ המתכון הבסיסי של רות סירקיס

מ"ילדים מבשלים" אך יש להקפיד על כמה נושאים:

1. הביסקוויטים חייבים להיות טריים ועדיף שיהיו על בסיס שוקו.

2. אין שום צורך במרגרינה או חמאה

3. התערובת הנוזלית אשר אני מערבב בנויה מ קפה (טסטרס צויס) חלב ומעט

רום.

4. יש לשים לב לא לשים יותר מידי נוזל בתערובת.

אנשים מלקקים את האצבעות ותמיד מחסלים את הכדורים.

 

נסו זאת בעצמכם

22. אני עושה אותם כבר שנים
אני   (02.12.09)

אבל משתמשת במיץ תפוזים סחוט טרי (הרי אנחנו כבר בחורף)או בתירוש, כדי להרטיב את העיסה.

 

אני אישית, גם לא סובלת קוקוס, אז אני מרסקת שוקולד, וזה הציפוי שלי.

אבל זה באמת למשוגעים לדבר....

23. מתכון הכי פשוט (חלבי)
(02.12.09)

בלי לקנות מצרכים מיוחדים ובלי יותר מידי כלים ובלגן....

 אני מפוררת ביסקוויטים, מוסיפה כמה כפות שוקולית ומעט חלב. שוקולית לפי הטעם וחלב כל פעם מעט עד שמתקבלת עיסה שניתן לעשות ממנה כדורים.

אח"כ מגלגלת כדורים, מטביעה כל אחד בקוקוס מסדרת במגש ושמה במקפיא לשעה שעתיים. אח" כשומרת במקרר.

 

24. שאלה למתכון המומלץ
עדי ,   רחובות   (02.12.09)
במתכון עם העוגה הבחושה האם אפשר גם ביסקוויטים וגם עוגה בחושה?
25. גם יפה, גם אופה וגם מצלמת יפה
ע. הלל   (02.12.09)
26. כדורי שוקולד עם שוקולות - גם בריא וגם טעים
אפי ,   חיפה   (02.12.09)

מתכון פשוט ומנצח:

1/2 ק"ג ביסקוויטים פתי בר טחונים או מרוסקים דק.

1/2 חבילת מרגרינה

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס מים

1/2 בקבוק תמצית רום

2 כפות גדושות שוקולית.

 

לשים הכל יחד ואז מכדררים כדורים וטובלים בקוקוס.

 

קשה אהה?...

27. אני מבין שאת לבד
ישראלי ,   דרום   (02.12.09)
אני מבין שאת לבד
28. כמה זה בקלוריות?
דובי ,   בדיאטה   (02.12.09)
29. בריא? ממש לא עם מרגרינה
(02.12.09)
30. בדיוק אתמול הכנתי! המתכון מהספר ילדים מבשלים
(02.12.09)

של רות סירקיס. כדורי השוקולד הכי שווים שיש!!

תגובות נוספות
חזרה לכתבה