אוכל  טעם החיים
סבתא לא בישלה: מהפכת הדייסה
שרית סרדס-טרוטינו
פורסם: 02.12.09, 12:53
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 36 תגובות ב-18 דיונים
1. הכל טוב ויפה - ונשמע גם טעים
(02.12.09)

אבל אני אישית מכורה לדייסת סולת עם קינמון המון קינמון.

המחמם/המנחם שלי לחורף כשבאמת קר בחוץ והגשם דופק על החלון.

בתאבון

2. תאכלו ממליגה! הכי טעים ב-ד-ו-ק!
חיפאית   (02.12.09)
3. מתכון נוסף
afss ,   ירושלים   (02.12.09)

חומרים:

כוס חלב/מים לכל סועד

3 כפות שטוחות של סולת לכל כוס נוזל

חמאה או מרגרינה

מעט מלח

סוכר

תוספות אפשריות:

תמצית וניל

קינמון

קקאו

 

הכנה:

מחממים את הנוזלים עד לתחילת רתיחה

מוסיפים מעט מלח (זה מדגיש את הטעם המתוק אח"כ)

מוסיפים את הסולת תוך כדי פיזור ובחישה

מבשלים על אש קטנה עד שמסמיך אבל לא יותר מידי

מורידים מהאש ומוסיפים חמאה או מרגרינה (50 גרם לליטר נוזל) מערבבים עד להמסה.

מוסיפים סוכר, תמצית וניל וקינמון לפי הטעם.

אם רוצים דייסה "כושית", מערבבים את הסוכר עם אבקת הקקאו (כפית מעט מלאה לכל ליטר נוזל) עד שמתקבלת תערובת ללא גושים. מערבבים עם הדיסה עד לקבלת צבע אחיד חום בהיר.

בתיאבון!

4. מישהו יודע היכן משיגים אבקת אינסטנט לדונט'ס
:-)   (02.12.09)
האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג אבקת אינסטנט להכנת דונט'ס?
5. חצי קילו בסופר עולה בסביבות 6 ש"ח, איך הם הגיעו ל24 ש"ח לצלו
גד   (02.12.09)
6. מתה על שיבולת שועל, ומכינה ממנה מאכלים ומאפים שונים.
זול, בריא וטעיםםםםםם   (02.12.09)
7. חולה על דייסות! אחלה כתבה!
רני   (02.12.09)
8. מתכון לדייסת בריאות מקוואקר - בריאה,קלה להכנה וטעימה
כדאי לנסות   (02.12.09)

החומרים למנה אישית:

 

שלושת-רבעי כוס מים

2 כפות קוואקר (מהסוג העדין יותר)

1 כף שקדים טחונים (רצוי, אבל לא חובה)

חצי תפוח מגורד במגרדת

כמה טיפות לימון

חצי כפית דבש (לא הכרחי)

קינמון טחון

 

אופן ההכנה: 

שופכים  את המים לסיר ומכניסים את הקוואקר. מניחים על  אש בינונית,  מערבבים מדי פעם עד הרתיחה, שלוקחת שתיים-שלוש דקות.

בינתיים מגרדים את חצי התפוח במגרדת גסה לתוך קערית קטנה. מטפטפים כמה טיפות לימון. בינתיים בסיר הקוואקר רתח, מקטינים את הלהבה ונותנים לקוואקר להתבשל עוד שתי דקות עד שמסמיך ונעשה אפרפר-עמילני. שופכים את הדייסה לקערית שבה התפוח המגורד ומערבבים. מוסיפים כף שקדים טחונים, אפשר להוסיף גם מעט דבש  אבל לא הכרחי, וזורים למעלה קינמון.

 

זו ארוחה בריאה מאוד, טעימה ומשביעה, שתשאיר אתכם שבעים לכמה שעות.  מומלץ במיוחד למי שסובלים מבעיות קיבה כגון צרבות, בקע סרעפת, עצירות ועוד. 

 

9. קל ומהר ומשביע
סבתא ,   י ם   (02.12.09)

 בלי חכמות ותערובות , מי שרוצה לצאת מהבית שבע ומוכן למלאכת יומו בזריזות :

3  כפות קוואקר,  לשים בספל ,  להוסיף מים עד למחצית הספל,  לחמם במיקרו להוציא אחרי דקה לבחוש ולהמשיך לחמם ולהוציא ןלבחוש - עד שרואים שהתערובת מסמיכה ורותחת.  להסתכל שלא יגלוש !!   להוסיף חלב תוך בחישה .  להוסיף מעט סוכר. אפשר גם חמאה. בתיאבון.

10. קוואקר
קוואקר   (03.12.09)

האם ניתן להכין את קוואקר

במיקרו עם חלב עמיד?

 

משרדים אתם יודעים!

 

תודה

11. דייסת קוואקר יותר בריאה מסולת כי יש בה יותר ערכים תזונתיים
סבא שמבשל   (03.12.09)
לכן אני ממליץ עליה. סולת סה לתינוקות, וכם דיסת אורז
12. משתמשת בקווקר בתערובת לקציצות בשר, נהדר
מבשלת שבא לה   (03.12.09)
13. הכי מומלץ(לטעמי) דייסת סובין שיבולת שועל
לא אוהב קוואקרים   (03.12.09)
על בסיס מים בתוספת כף טחינה גולמית משובחת ודבש לא גולמי (לא מפוסטר). בכלל לא מומלץ לבשל על בסיס חלב כפי שלא מומלץ לאכול דגני בוקר עם חלב. לא אכנס להסבר, כי דובר על כך רבות כבר.


מניסיון בתחילת דרכי כסטודנט בארה"ב, אני יכול לומר לכם שדייסות האינסטנט מגעילות, מתוקות יתר על המידה ודביקות.
14. אני מכינה דייסה מ"קוסקוס מלא אורגני"
יעלה   (03.12.09)
בדיוק כמו שמכינים דייסת סולת, אפשר להכין דייסה מקוסקוס מלא אורגני מהיר הכנה. זאת בעצם סולת מלאה, והיא סמיכה ופריכה הרבה יותר מאשר הסולת הלבנה. מומלץ
15. בארץ גם קומיקס וסרטים מצויירים זה רק לילדים
אבי ,   עראבה   (03.12.09)
יש כמה דברים מאוד מקובעים בארץ, דיסה זה לתינוקות זה רק אחד מהקיבעונות האלה.
כל בוקר במשרד, קערת מרק עמוקה, שתי כפות שיבולת שועל מלאה, כף אחת סולת מלאה, צימוקים ואוכמניות מיובשות, חלב, שלוש דקות במיקרו, להוסיף קצת חלב לקירור, לערבב ולאכול.
16. הכנת דייסת קואקר מהירה וטובה
מרים ,   גדרה   (05.12.09)

מכניסים לצלחת 3 כפות קואקר שלושת רבעי כוס חלב סויה ואת יתר הכוס ממלאים במים מערבבים ומכניסים למיקרו לשתי דקות.

כיוון שחלב הסויה מתקתק אין צורך להוסיף סוכר.

כאשר התערובת עדין חמה ניתן להוסיף חמוציות, קינמון, לגרר מעט שקדים ו/או אגוזים והרי לכם ארוחה מצוינת ובריאה.

בתאבון 

17. רעיון לדיסה נטולת גלוטן?
רונית ,   פורטלנד, אורגון   (07.12.09)
האם יש למישהו הצעה לדיסה נטולת גלוטן? אני מנועה לצערי מאכילת שיבולת שועל.
18. אני גיליתי את הדייסה לפני כעשר שנים
מייפלית   (06.12.09)
כשעשו לי גשר בשיניים ולא יכולתי ללעוס כלום, עברתי לאכילת דייסה. ואחר כך זה נהיה שגרה, כל ערב, מול הנסיך המדליק מבל אייר, ניסיתי כל מיני סוגים של טעמים לדייסת הקווקאר שבישלתי (הייתי מכינה כמות משולשת, ומחממת את הארוחה הבאה במיקרו). ואין, פשוט אין על הקרום של הדייסה! :)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה