אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
כרובית - לבשל או לא לבשל?
רותי קינן
פורסם: 17.12.09, 10:39
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 71 תגובות ב-34 דיונים
1. סלט הכרובית הכי טעים-כנסו
קרן   (17.12.09)

כל מי שטעם מהסלט הזה מיד התאהב

מתאים לאירוח או לסעודת ליל שבת

כרובית מפורקת לפרחים קטנים מושרים בקערה עם מים רותחים[רצוי] ומלח

להשרות לשעה או יותר

לשטוף ולסנן ולהעביר לקערה,להוסיף רצועות גזר שאני מקלפת בעזרת הקולפן

שיהיה דק ,להוסיף חתיכות בצל ירוק לא קטן מדי

להוסיף מיונז,מלח,פלפל שחור וחומץ ולערבב הכל יחד

רצוי להכין כמה שעות קודם ולהניח במקרר

סלט שנחטף כמו גרעינים

תנסו ותראו

2. כרובית
ניר ,   הרצליה   (17.12.09)

לגבי הריח

הריח נובע  מתרכובות הגופרית שבה

על מנת להיפטר מהריח יש לבשלה בסיר פתוח או בסיר לחץ .

הוספה של עלי דפנה או תפוח אדמה או סודה לשתייה למי הבישול יעזרו אף הם בספיחת הריחות.

 

לגבי קשיי העיכול:

בכרובית שאינה אורגנית מגיבים עם תרכובות כימיות בדשן איתו מגדלים אותה ובכך יוצרים גזים בעת עיכולם.

לכן, למי שסובל מקשיי עיכול של הכרובית, עדיפה כרובית אורגנית.

 

עוד על כרובית  
3. מתכון מאלף לכרובית
(17.12.09)

 

 

לפרק את הכרובית ולהשרות כחצי שעה בימים ומלח. לסנן היטב. להוסיף מלח, פילפל שחור וכמות נדיבה של שמן זית ולהכניס לתנור אפיה למשך כ-30-40 דקות.

ממש מעדן.

רונית

4. מתכון טעים להפליא
אסנת ,   תלאביב   (17.12.09)

להרתיח את הכרובית במים מלח ולימון עד שמעט תתרכך

לטגן את הפרחים עד שיזהיבו

להכין בכלי מיץ מלימון אחד שלוש ארבע שיני שום כתושות פלפל חריף קצוץ לפי הטעם של מידת החריפות שאוהבים מלח ומעט מלח לימון לצקת על הכרובית המתוגנת ולאכול

* ככל שהכרובית ברוטב יותר זמן כך היא סופחת לתוכה את הטעמים אבל מניסיוני מרגע ההכנה אם היא לא מוסתרת במקרר עד הארוחה מנשנשים אותה ברגע וכל פעם צריך להגדיל את כמות הסלט

אז בתאבון

5. תוכלי לרשום כמויות מדויקות?
הדס   (17.12.09)
6. השיטה לבשל כרובית בלי ריח בבית היא
אסנת   (17.12.09)
לפרק את הכרובית לפרחים גדולים
להכניס לשקית קוקי. לקשור (לא עם סוגר המתכת)
לחורר 3 4 חורים עם קיסם (לשיחרור הדים)
ויאללה למיקרוגל.
הזמן תלוי בכל מיקרו ומיקרו וברכות שאליה רוצים להגיע עם הכרובית.
נסו בהתחלה 10 דקות ומשם לפי המיקרו שלכם.
בתאבון
7. למה להגזים ?
לא חשוב   (17.12.09)

"אתם יכולים לתאר לעצמכם את הריחות שאפפו את הבית אחרי הטיגון. חזרנו על ריטואל האוורור והעצמנו אותו במטהרי אוויר, אבל נדמה לי שעד עצם היום הזה (וחלפו כמה ימים טובים) אני עדיין מזהה את ריח הכרובית המטוגנת בכמה פינות נידחות" נו באמת , סך הכל טיגנת חצי כרובית. יכול להיות שמישהו אצלכם פשוט פלצן ?

8. כרובית
שפית   (17.12.09)

פירורי פנקו אפשר להשיג היום גם בסופרים ואם אין אז מומלץ במקום פירורי לחם משעממים פירורי גריסיני + שומשום (את השומשום להוסיף בנפרד לפרורים) נפלא גם לשניצלים, והטעם שונה לגמרי.

 

ניתן גם להכין בלילה מקמח ביצים ומים ולהוסיף לבלילה מעט חרדל (לא משנה איזה) שום כתוש וכמובן פלפל שחור ומלח , לטבול הפרחים ולטגן.

 

ב ת א ב ו ן,

9. לאכול כרובית חיה? ומה עם כל התולעים? גם אותן אוכלים?
מה?   (17.12.09)
10. סלט כרובית הכי טעים בעולם
אולה   (17.12.09)

מבשלים את הכרובית ואז מטגנים

 

מוסיפים שום כתוש, שמיר/פטרוזיליה קצוצה ומיונז + מלח, פלפל

 

נהנים ממעדן אלוהי.......

11. אין לי שום בעיה עם ריחות של בישול.
ליה ,   רמת גן   (17.12.09)
אני אפילו אוהבת את הריחות הללו. ריחות של תבשילי ירקות בעודם מתבשלים הם ריחות נפלאים בעיניי, וקולטי אדים הם דבר מיותר מבחינתי. גם ריחות של ירקות מאודים (כולל בזמן האידוי עצמו) אני אוהבת! כך שלי לא יכולה להיות שום בעיה עם ריח של כרובית מבושלת או מאודה. אני גם אוהבת לאכול את רוב הירקות (ובהם גם הכרובית) כשהם מבושלים או מאודים או מטוגנים, ולא כשהם טריים. יש כמובן גם יוצאים מן הכלל כמו תרד. אני פשוט לא סובלת תרד מבושל! אני גם לא משתגעת על תרד חי, אבל אני בהחלט מסוגלת לאכול תרד חי, בניגוד לתרד מבושל.
12. לא מבושלת ולא חיה, לאפות בתוך שקית קוקי
אזרחית   (17.12.09)

להסיר גבעולים ירוקים, לשטוף היטב, לפרק לפרחים, לערבב עם שמן זית, מלח, פלפל, שום גבישי, 1/2 כפית כורכום וכפית אבקת מרק עוף, להכניס לשקית קוקי, לסגור, לחורר את השקית בעזרת מזלג במספר מקומות ולאפות ב-180 מעלות עד לדרגת האפיה הרצויה.

מעולה ושומר על כל הטעמים, דיאטטי, לא מריח בכל הבית מכרובית מבושלת, לא מלכלך את כלי האפיה כי הכל נשאר בתוך השקית.

בקיצור - אידאלי.

13. כרובית בתנור עם סלט טחינה לטבילה - מעדן!
נעמה   (17.12.09)

שמים תפרחות בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ושום (אפשר להוסיף גם כמה שיניים שלמות בקליפתן). אופים בחום גבוה כדי שתצא פריכה וטובלים בטחינה טעימה עם לימון ושום.

טעים בטירוף!

14. ליה, את חופרת!
gc7 ,   Raanana   (17.12.09)
15. כרובית חמוצה
רינת   (17.12.09)
לפרק לפרחים לטבול בקמח וביצה לטגן ולאחר השחמה להוסיף לימון אבל הרבה לימון ולבשל בלימון עד שמתאדה. להגיש בטמפרטורת החדר. הכרובית מתרככת עם הטגון ולהלימון ועשה פלאים. כמובן, מלח ופלפל.
16. תנסו פרחי כרובית קטנים בתנור אפייה
מירי   (17.12.09)

בתבנית שימו פרחי כרובית קטנים רחוצים, כמה כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס למשך שעה ומשהו... מעדן!!!

150 מעלות בתנור. לא חום גבוה מידי. תבדקו מידי פעם. הכרובית לא אמורה להיות רכה מידי, אלא קרנצ'ית.

17. ומה עם כרובית ממולאת ?
גלית ,   ב"ש   (18.12.09)
18. הכרובית שחמותי עושה, מומלץ!
יעל ,   חיפה   (17.12.09)
ממש פשוט- כרובית מבושלת במעט מאוד מים, שמן (דווקא לא זית) מלח וכורכום.
חשוב לא לשים יותר מכמה כפות מים ולפרק את הכרובית לפרחים יחסית גדולים, הכי טעים זה כשהיא לא רכה מידי, בישול של לא יותר מ-20 דקות על אש גבוהה.
ניסיתי להכין לבד, אני לא סופר בשלנית, אבל יצא ממש טוב. זו תוספת ממש טעימה לכל מיני מאכלים (אצלנו זה בד"כ מגיע עם זנב שור, טעים טעים)
19. דילמת הכרובית: לקנות או לא לקנות ב 8 ש"ח לק"ג
יובל   (18.12.09)
מה קרה? אמצע החורף, כרובית עלתה לפני שנה 3 עד 4 ש"ח לק"ג כשאין מבצע, והרבה פחות מזה במבצעים שהיו פעמיים בשבוע.

למה עכשיו היא עולה 8 או 10 ש"ח? הכניסו זהב בפנים?
20. הכנתי את הסלט הזה, יצא פשוט מעולה!!
ר ,   רחובות   (18.12.09)

כן, לא בישלתי את הפרחים אבל חתכתי ממש קטן.

קיבל המון מחמאות בארוח חנוכה אתמול.

תודה קרן!!

21. אבל
מוקי ,   צפון   (18.12.09)
איך מוודאים שאין תולעים בפרחי הכרובית? האם יש דרך להוציא אותם לפני הבישול?
22. סיר בישול באדים של טאפל היקר שבהם 10
אפי   (18.12.09)
אין ריח המרקם לא רך מידי
אין גזים בעיכול
מה כן המחיר בשמים
1000 שקלים
שווה כל שקל
כנל

המכשיר לטיגון ללא שמן
שווה כל שקל
המחיר 1900 שח
הציפס כמו מק דולנד
ללא שמן
23. את הכרובית לסלט מומלץ להשרות לחמש דקות במים רותחים מאוד לפני
לשים בצד שיתקרר ,   ואחכ לסלט. בתיאבון   (18.12.09)
24. כרובית במיקרו.
אביבית ,   קריות   (18.12.09)
כן. כרובית מרוחה  היטב ברבע כוס שמן זית  וכף מרק בצל.להניח במיקרו  לכסות.לבשל במיקרו כ-15 דקות. יוצא מעדן.
25. נמאס.. לי...לשלם!!!!ומה עם הזחלים והתולעים?????
אילי-מאוהבת בכרובית   (18.12.09)

אני "מתה" על הירק הזה אך נמאס לי לשלם 20 שקל לפחות מקילו של כרובית  קפואה כי בטרייה יש את כל החי הסביבתי עצתכם חשובה ,מתכון מנצח שלא מספיק להגיע לשולחן נחטף בדרך למדאיטים ואלו שלא:

 

 

פרחי כרובית מעט שמן זית שום כתוש(גם מצנצנת)  לימון לפי הטעם האישי,ניתן לוותר מלח ולאפות בתנור עם שאר  המאכלים יוצא קריספ]י וטעים מאוד כרובית טריה אין צורך לחלוט וברור שגם לא קפואה.

26. וואי וואי, איזו דילמה! :)
דוד ,   רמת גן   (18.12.09)
27. ריחות של טיגון
(18.12.09)
אני איתך בענין ריח הטיגון. . .כבר שנים לא מטגנת כהרגל,אין אצלי לביבות תוצרת בית גם בחנוכה, אף פעם לא מטגנת צ`יפס , באקט של הקרבה רצינית אני מכינה לילדים שניצלים.פשוט לא יכולה לסבול את הריח,מאוד אוהבת לאכול את התוצאה אבל אין סיכוי שאני אבחר במתכון שנחוץ טיגון.
28. simple soup, כרובית - לבשל או לא לבשל
Dany ,   Toronto   (18.12.09)

Here's a simple Low Fat, Low Salt, Cauliflower soup I've just made

2 medium califlowers

2 Broccoli crown

2 medium oniions

2 TBSP of Olive oil

2 medium potatoes or 6 small (I used Yukon Gold )

a bit each of, Lovage, Oregano, European Celery leaves

2 TSP salt & some Black Pepper ( freshly ground )

Pressure cooker ( 6.5 liters / 7 quarts. I used our Stailness Steel one)

Separate Culiflowers & Broccoli into small pieces. Wash WELL in salted water ( we don't get The Wormies inside them... )

Remove any blemishes off potatoes & wash well

Chop onions coarsly & fry till a bit brown in olive oil with salt & black pepper, in Pressure

cooker

Add all other ingredients & fill with water ( I used filtered water from our filtering jug ) almost to the top

Cook for 10 minutes after Giggling starts

After cooling, process in Blender or food Processor & mix in a very big bowl

 

29. מתכון למרק קרם כרובית וכמון - דיאטטי
מירי   (19.12.09)

מנקים את כמות הכרובית הרצויה

מוסיפים בצל אחד

תפו"א גדול - לא חובה

 

שמים מים עד 3/4 גובה של הירקות

מבשלים על הגז עד התרככות

מתבלים במלח, פלפל לבן וכמון (אפשר גם כף או שתיים של א.מרק)

טוחנים במעבד מזון או מוט ידני

30. לכל המלעיזים אפשר גם אפשר למלא כרובית
אילי   (19.12.09)
מכינים מילית בשר בצל מטוגן תבלינים כיד המלך ביצה ומעט פרורי לחם  ממלאים ברווחים בין הפרחים ומבשלים  כשהכרובית עם הפרחים לכון תחתית הסיר עם רסק עגבניות בטעם שוםותבלינים על אש נמוכה  מעדן!!!!! 
תגובות נוספות
חזרה לכתבה