אוכל  טעם החיים  מתכון לבריאות
לא פולני: חמין צמחוני
פיליס גלזר
פורסם: 30.12.09, 10:28
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 44 תגובות ב-21 דיונים
1. פיליס את נהדרת
אזרחית   (30.12.09)

פיליס,

האם אפשר במקום חיטה גריסים האם את העדשים במקום השעועית

להשים בשקית בד עם מלח מעט

איפה משיגים שקיות בד האם להוסיף כף שמן.

האם ניתן לוותר על עלי הדפנה ומה באמת שמים בתחתית הסיר

על מנת שלא יידבק

אני מכינה חמין על פלטה.

והמתכון שלך משדרג.

אני מוסיפה כוסברה עלים (המון) האם גרגרי כוסברה לא מעט חריפים

האם הם נותנים טעם כמו בעלים או עלים טחונים.

הביאי עוד מתכונים לאוכל משפחתי ושווה.(אם אפשר לא מסובך)

כל טוב

2. לפיליס - לא יודעת איזה פולנים את מכירה אבל
הפולניה   (30.12.09)

החמין הפולני שעושים אצלנו בבית לא רק שלא תפל אלא גם הכי טעים שיצא לי לאכול.

הגיע הזמן להפסיק עם הסטיגמות על האוכל הפולני ולנסות לאכול אותו.

3. עוד כתבה נחמדה של פיליס החמודה.
ט"א   (30.12.09)

מלבד התצלום הנורא כמובן...

פיליס אפשר חמין בלי טלפי חזיר, את בטוחה?:-))

4. וזה החמין הצמחוני שלי... סוף הדרך
רון הכחול   (30.12.09)
מצרכים:
2 בצלים בינוניים, קצוצים גס
4 שיני שום קצוצות
2 גזרים, פרוסים לטבעות
4 גבעולי סלרי, קצוצים גס
8 שזיפים מיובשים (אפשר לגלען)
1 כוס גרגרי חומוס יבשים
1 כוס שעועית אדומה יבשה
1 כוס פתיתי סויה יבשים ("בונזו")
4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לחתיכות גדולות
4 ביצים קשות בקליפתן (לטבעונים: אפשר גם בלי)
1 כוס חיטה
3 כפות שמן רגיל
2 כפות שמן זית
2 כפות מלח
1 כף סוכר חום
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית + קורט פפריקה חריפה
1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
1 כפית כמון
1 כפית כורכום

הכנה:
1. שוטפים את החומוס והשעועית ומשרים במים ל-12 שעות. מסננים.
2. מחממים שמן רגיל בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים. מוסיפים גזר, שום, סלרי, כוסברה, כמון, כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פפריקה חריפה, ומטגנים עוד 2-3 דקות.
3. שוטפים את החיטה, ומערבבים בקערה עם שמן זית, כורכום, כפית פפריקה מתוקה, קורט פפריקה חריפה, ומעט מלח ופלפל. מכניסים לשקית בד או לשקית צלייה (אם משתמשים בשקית צלייה, יש להוסיף כוס ורבע מים) וסוגרים את השקית בחוט או בסגר המצורף לשקית הצלייה.
4. מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, שעועית, חומוס, פתיתי סויה, שזיפים, מלח, סוכר חום ופלפל שחור. מערבבים בעדינות ומוסיפים מים עד כדי כיסוי. מניחים מעל את השקית עם החיטה.
5. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה. מחממים תנור ל-80 מעלות.
6. מוסיפים את הביצים ומעבירים לתנור. ההמלצה היא ללילה שלם, אבל זה טעים כבר אחרי 4 שעות. יש לבדוק את מצב הנוזלים מדי פעם, מוסיפים מים רותחים אם צריך ומתקנים את התיבול אם רוצים. החמין אמור להיות פיקנטי, עם נגיעה של מתיקות.
7. מגישים עם סלט ירוק וכוס יין אדום. זה פחות כבד מחמין בשרי, כך שלא בטוח שתיפלו על המיטה אחר כך.


5. את לצערי מדברת שטויות
תבשיל קדירה של ,   פליס המשמיצה   (30.12.09)

חמין פולני, עשוי נכון - לא רק שאינו טפל, זה מעדן אמיתי.

לא חוכמה גדולה לכתוב שטויות. תכתבי כמה טעים שלך - מדוע את משמיצה אחרים?

 

החמין שלך אינו חמין. נקודה.

את יכולה לתת לו איזה שם שאת רוצה, אבל לא חמין.

זה כמו עגלון שיש לו חמור ומזמין את הילדים לראות את הסוס שלו... נגיד.

 

לדוגמא: את יכולה לכנות את התבשיל שלך "תבשיל קדירה של פליס המשמיצה"

 

שבת שלום

6. איפה אפשר לקנות פריקה ??? כנסו ....
מרים ,   תל - אביב   (30.12.09)
רבותיי !  מישהוא   יודע  איפה   מוכרים    "  פריקה "  ???  תודה   מראש   עבור  תשובות .
7. חמין זה אוכל דוחה. רק אנשים חסרי חוש טעם אוכלים את זה..
אריק ,   חו"ל   (30.12.09)
8. איפה משיגים פתיתי מלח מעושן ??
funicular   (30.12.09)
9. מלח או בהרט?? מה הקשר כאילו????
????   (30.12.09)
10. ממש לא בא לי על זה. המקור הפולני הרבה יותר מפתה!
(30.12.09)
11. ניראה בלתי מפתה בעליל
אוהבת אוכל   (30.12.09)
12. לא פולני ,זאת אומרת טעים ומלא שימחה.
יאצק ,   DARK CITY   (30.12.09)
13. מה עם מח עצם ? וקוקלה ?
Jimmy007   (30.12.09)
14. חוצפנית: החמין הפולני רחוק מלהיות תפל, הכי טעים
(30.12.09)
15. a devek shel a vousvousim
Abutboul ,   Hamin   (30.12.09)

a hamin a ashkenazi=devek

ein kmo a Fasoulia shelanou

16. מה זה "שקית הבצד" משלב 7?
ירושלמי   (30.12.09)
17. כתבה נפלאה! סו"ס אחת שמבינה בבשר!
קצב ,   למופת   (30.12.09)
אז נה אם אין בשר בחמין די עם הקטנוניות!
18. בחמין צמחוני חייבים להיות פתיתי סויה גדולים!
יוסי   (31.12.09)
19. בעקבות המלח המעושן
פיליס גלזר   (31.12.09)

הוא אחד בסידרת המלחים המתובלים של  "מלח הארץ". כל החומרים טבעיים. אם לא ברשתות השיווק אז בחנויות כמו "לגעת באוכל", ספייסס, ומעדניות.

 

בתאבון!

20. שאלה למבינים.... ממישהי שלא.
ל.   (01.01.10)
בפעם היחידה שניסיתי לעשות חמין (צמחוני, למרות שלא נראה לי שזה משנה לשאלתי) לא הצלחתי - הבעיה היתה שאחרי שעה על הגז (ולא 10 דקות כמו במתכון של פיליס), כשהעברתי את הסיר לתנור, עדיין היו בסיר הרבה מים. לתומי חשבתי שהמים מתאדים ומבשלים את המצרכים במשך השעות בתנור אך זה לא קרה.... גם אחרי 10 שעות בתנור החומרים עדיין שחו במים. אז מה עשיתי לא נכון? כמה מים אמורים להיות בסיר לאחר הבישול הראשוני וכשמכניסים אותו לאפייה אטית בתנור? תודה מראש לכל מי שיענה.
21. ל-20, הבעיה זה החום הנמוך מדי של התנור
פת בגית   (01.01.10)

צריך חום יותר מ-100 מעלות, חום שבו יש רתיחה (בעבוע קל של התבשיל), ואז גם מתאדים המים.  אני הכנתי חמין צמחוני עם עדשים ירוקות, אחה"צ ועכשיו בדיוק אני מתכוונת להעביר אותו לפלטה חזקה של שבת. אם בתנור - צריך חום מעל 100. תחממי ל -150 , תכניסי ותוודאי שזה מתחמם היטב . אחרי שעתיים שלוש תבדקי ואם לא ירד מפלס המים תעלי את החום לפחות למשך שעה. כשתראי שיש בעבוע, זה סימן טוב ואז המים מתאדים לאיטם. לא לשכוח לקום באישון לילה לבדוק שהחום לא אידה את כל המים. ואז גם מוסיפים קצת - 1/2 כוס מים רותחים למשל.

לא להקטין את החום כי אז תקבלי שוב סיר מרק פושר ולא חמין. ב ה צ ל ח ה !

תגובות נוספות
חזרה לכתבה