אוכל  טעם החיים  וידאו
על חלוקי נחל: לחם מרוקני ביתי
ynet
פורסם: 03.01.10, 11:26
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 85 תגובות ב-50 דיונים
31. מתה על הלחם הזה! נראה נפלא וגם האופה נראה סקסי. אבל מאיפה
משיגים חלוקי נחל?!   (04.01.10)
32. חלום בהתגשמותו, חלום בהתגשמותו, חלום בהתגשמותו,
תודב לYNET   (05.01.10)
לחם חםםםםםםםםםםםםם .
33. וזה באמת חמישית קובית שמרים?
שקשוקה   (05.01.10)

נראה לי מוזר למדוד חמישית קובית שמרים.

 

אם יש לך מתכון מוצלח, אנא...

 

34. 500 צלזיוס זה סבבה במוצרי טבון\אבן
אחד ,   בת ים   (05.01.10)
35. כמה זה חצי קוביה??
מבט מבחוץ   (06.01.10)
גרמים או כפיות בבקשה
36. אופה לחמים כבר שנים!
דורית בר גולוב ,   בת חפר   (13.01.10)
אני אופה לחמים ומכל המינים ומכל הסוגים כבר שנים בהצלחה מרובה כולל מכירת חלות לשבת, פוקצ'ות לחמניות וכו'. משום מה אני מנסה כבר מס' פעמים לאפות את המתכון המצ"ב אך ללא הצלחה, עוקבת אחרי המתכון צעד עצד ללא שינוי ולמרות הכל הלחם יוצא קל מאוד אך לא אוורירי ומלא "בועות" כמו בצילום, הייתי שמחה לדעת מדוע?
37. לחם מרוקני ביתי
שרה   (01.02.10)
אבקש  מידות בגרמים קשה לדייק ככה ואם אפשר להחליף לשמרים יבשים כמה גרם? וכמה גרם שמרים טריים?
38. הלחם המרוקאי טעים סוף הדרך...
(06.10.13)
39. הקונדיטור אלי אברהם לא יודע על מה הוא מדבר כי
יעל   (06.10.13)
כך לא נראה לחם פרנה, בושה וחרפה הוא כותב מתכון שכנראה לא ניסה אותו מעולם
40. יש רמאים שאופים פיתה גדולה וקוראים לזה פראנה <--------------
זהירות !!!!!!!!!!!!! ,   זהירות !!!!!!!!!!!!!   (06.10.13)
המרקם של פראנה הוא ספוגי עם טעם משלו ...
41. אלי היקר, כל אופה ארטיזן מדייק בכמויות ובמידות
אניה   (06.10.13)
באיזו טמפרטורה לאפות את הלחם הזה? בתודה מראש, אניה
42. האיש והלחם
עופר קניזי ,   רמת גן   (06.10.13)
כבוד לאלי אברהם אופה מהשורה הראשונה איש שבפירוש הביא בשורה קולינרית בתחום האפייה לישראל
43. מה הקטע, אותם מרכיבים כמו בהרבה לחמים
Xx   (06.10.13)
44. באיזה סופר מוכרים חלוקי נחל?!
עובדת אצות   (06.10.13)
המוכרת אמרה לי שיש רק חלוקי מקלחת 100 אחוז כותנה...
45. הבעיה שלי זה עם חלוקי הנחל, אני משתמש בהם
כתחמושת לקלע ,   נגד הפלשתינים :-(   (06.10.13)
46. כל המחמאות
עופר קניזי ,   רמת ג   (06.10.13)
אלי כל המחמאות מגיעות לך כאיש מקצוע שהיה מקורב ללחמא אני יודע להעריך את תרומתך לענף האפייה
49. המקסר החשמלי המסרתי ממרקו\פולין\ כל גלות אחרת מ 1000 לספרה
די לשקר העדתי   (06.10.13)
או אלי מבית המקדש
50. זה לא לחם מרוקני, במרוקו אפו לחם במאפיה (פראן) קומר, כובז
דן ,   גליל   (06.10.13)
כנראה, מדובר בלחם שנאפה בקהילות כפריות בדרום מרוקו האזור שפחות נחשף לתרבות הספרדית והצרפתית. בקהילות שדרו בכפרים שהיו ליד נהרות ונחלים. כמה קהילות יהודיות חיו ליד נחל? חמש? עשר?. זה לא לחם מרוקני, זה לחם של קבוצה זעירה ונדחת שגרו בדרום הרחוק ליד נחלים. בקיצור תופעה לא אופיינית נידחת ושולית הופכת על ידי המאמר המטופש לתופה כוללת, אופיינית הנוהגת בערי מרוקו מכרו לחמים שנקראוBagette.flute ו- קומר. אלוהים יסלח לכם, על ההטעיה והשקר.
51. ניתן למצוא במשתלות
טולטול   (10.10.13)
52. איזה דגם בדיוק של מיקסר
בנימינה   (03.06.20)
השתמשו במרוקו בהרי האטלס לפני ככה וככה שנים?
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה