לאשה  מגזין שף  ארוחות מהירות
נודלס מוקפצים עם ירקות ב-5 דקות
איילת הירשמן
פורסם: 11.01.10, 11:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 59 תגובות ב-39 דיונים
1. איך זה בדיוק 5 דקות?
אקי   (11.01.10)

מה עם זמן בישול הפסטה?

 

2. אטריות זה של גויים. הנה מתכונים מימי קדם:
זללן תנ"כי   (11.01.10)

http://bac.org.il/ContentPage.aspx?id=614

 

חלק מהם אפילו ניסיתי..

3. דיייייייייי איך בא לי עכשיו..............
(11.01.10)
4. נפלא
שירין   (11.01.10)
נפלא שאתם מראים כמה מהיר - כמה נראה טעים וצ'יק צאק
5. שקדים להזהבה - בינגו!
נו באמת ..   (11.01.10)
 בדיוק הדבר עליו חושבים כשחוזרים מהעבודה מורעבים ..
6. זה 5 דקות??
(11.01.10)
לבשל, לטגן, להעביר מכלי לכלי, לערבב רטבים, לקלף ולפרוס שום, לסחוט לימון...
ועוד לא דיברנו על לנקות אח"כ את הכלים ואת המחבת שמלאה שמן ורוטב שרוף
5 דקות זה אולי בתכנית בישול, ששם מישהו מכין מראש את כל המרכיבים בכמות הנכונה בכלים קטנים שרק צריך לשפוך למחבת, וגם מנקה בשבילך אח"כ את הכלים והמטבח
7. שימו שמן
אמא לילדים   (11.01.10)
זה באמת נראה מצוין, וגם קל ומהיר. אבל למה כ"כ הרבה שמן????
8. למה זה ב-"לאישה"? אחרת מתפלאים שמקומה של האישה במטבח
יוסי ,   חו"ל   (11.01.10)
9. כמה מאות קלוריות למנה?
eit ,   tv   (11.01.10)
כמה מאות קלוריות למנה?
10. של גויים - קרעת אותי... אבל אחלה דברים יש שם
אלה   (11.01.10)
11. נראה טעים - חמש דקות - מכפר סבא
צביקה ,   תל אביב   (11.01.10)

אף אחד לא מכין את המתכון הזה בחמש דקות

הזמן צריך להספר מהכניסה למטבח, איסוף החומרים (בהנחה שכולם נרכשו מראש), קילוף השום, הרתחת המים, הכנת הנודלס...

(שלא לדבר על הזמן או ההכנה מראש שנדרשים להפשרת השעועית הירוקה...)

 

מתכון נראה טוב.  חבל להטעות - החמש דקות האלה יצמחו ל 10 - 15 דקות לבשלן משפחתי יעיל.

12. אפשר בוטנים ואפשר גם סילן במקום דבש ,ימיייי
טולה   (11.01.10)
13. בהנחה שלבשל את יודעת אולי תלכי ללמוד עברית
איציק ,   קרית אונו   (11.01.10)

למה "חזרת מורעב" ולא רעב ? מישהו הרעיב אותך ?

למה תרתיחו ולא הרתיחו ?

14. לא חייבים להתנפל...
שונית   (11.01.10)

להיות מורעב זה לפעמים שהרעבת את עצמך כל היום.....

 

תרתיחו - זה אתם תרתיחו כמילת עתיד

הרתיחו - זה תרתיחו מים בציווי

15. למה שמן שומשום?
ה_שגריר   (11.01.10)

שמעתי ששמן זית מאבד מערכו התזונתי בחימום (כל הזמן אומרים כבישה קרה).
אבל אם כבר השתמשנו בו, למה צריך שמן שומשום? יש לו טעם מיוחד?

דבר שני: השקדים הפרוסים האלו כתוב עליהם שהם מולבנים.
זה לא מוצא חן בעיני. לא אוהב מושחרים ולא מולבנים ולא מוצהבים.
נורא מרגיז אותי. אי אפשר טבעי? בשביל מה להלבין?

דבר נוסף: זה נראה לי מאוד מתאים עם רצועות חזה עוף.

הערה למקטרים: לא חמש דקות - שש דקות, אוקיי?
לא מתאים לכם? אל תבשלו.
נודניקים. נותנים לכם מתכון בחינם, תגידו תודה.
16. הכנתי עכשיו-יצא מאד מאד טעים!!!
אביבה ,   חולון   (11.01.10)
18. איך מונעים הידבקות הנודלס למחבת
אילן   (11.01.10)
אני משתמש בווק, ותמיד יש לי בעיה של הידבקות הנודלס, שקשה לנקות אח"כ.
יש למישהו פטנט?
19. הכל טוב ויפה, אבל 5 דקות???
יואל   (11.01.10)
20. נראה מעולה. לא יודעת מה מקטרים - לא היה לוקח לי יותר מ10 דקו
אלה ,   ירושלים   (11.01.10)
ת.
להרתיח מים בקומקום - חצי דקה. בנתיים לפרוס שום, להוציא את השקדים ואת השעועית. מכניסים המים לסיר ואז את האטריות. 3 דקות. בנתיים מטגנים את השקדים והשום. מוציאים את האטריות. 5 דקות. מכניסים את השעועית. עושים קצת כלים בנתיים ואז מערבבים הכל. גג 10 דקות.

קוטרים.
21. לכל הקטנוניים
י.   (11.01.10)
המתכון נראה נהדר והכל קלי קלות.
הדבר היחידי שדורש אשכרה עבודה זה לפרוס את השום. כל שאר המרכיבים הם במצב שבו הם מגיעים מהאריזה.

ה"פסטה" היא לא פסטה איטלקית שדורשת 10-15 דקות בישול במים רותחים אלא אטריות סיניות שמתבשלות הרבה יותר מהר.
הדבר היחידי שדורש המתנה זה ההתחה של המים (ואת זה אפשר לעשות בקומקום חשמלי).
גם הניקוי לא מסובך. בסך הכל לכלכתם מחבת, מסננת סכין וקרש חיתוך.
והשעועית הירקה אולי קפואה אבל לא צריך להפשיר לגמרי. אפשר להכניס למחבת כשזה קצת קפוא.

22. איילת את פשוט מקסימה! אני מאוהב בך !! יפהפייה פשוט!
אלעד   (11.01.10)
23. איילת
עידן ,   חיפה   (11.01.10)

 

איילת לנודלס שלך אין טעם מה זה את לא יודעת או מה? בעייני לא טעים אני יש לי את זכות הדיבור!חח

24. אשה מדהימה, קרובה לשלמות.
אבי   (11.01.10)
25. שמן
דנה   (11.01.10)
או כמו שי\היא עשתה במתכון - היא כבר בישלה את השעועית הירוקה עם סויה ואז המחבת כבר מלולחלחת.
חוץ מזה בווק - להבה גדולה = בישול מהיר והקפצה תוך כדי = לא נדבק.
ושוב - שמן...
26. מנה מקורית ופיקנטית
אחת ,   משם   (12.01.10)

נראית ממש קלה להכנה ומאוד מעוררת תאבון.

 

בהחלט אנסה אותה.

 

תודה לאיילת שמזכירה לנו שיש עוד מאכלים חוץ מפתיתים/אורז/פסטה משעממים ומביאה מנות מקוריות, יפות, מדויקות וקלות להכנה.  

27. לידע כללי: 250 גרם איטריות יבשות יצאו 500 גרם איטריות מוכנות
shachar2 ,   הרצלייה   (12.01.10)
28. אני מוסיפה גם רוטב צ'ילי
מיכל   (13.01.10)
29. לכל הנודניקים אפשר גם ב-4 דקות:
ינאי ,   דימונה   (13.01.10)
מרתיחים מים - 2 דקות בקומקום
במקביל מכניסים את השעועית למיקרוגל לדקה וחצי - אל דאגה היא כבר מוכנה!
שתי הפעולות האלה נמצאות בתהליך עבודה לכן במקביל פורסים שום,מוסיפים לשמן חם יחד עם השקדים להזהבה, בינתיים המיקרוגל צפצף והמתג של הקומקום קפץ! עברו 2 דקות!!
שופכים קודם את המיים לסיר עם מעט מלח(מזרז רתיחה) ומכניסים את האיטריות -עכשיו הכל תלוי באיטריות יש כאלה שדורשות 2 דקות ויש כאלה של 5 דקות ומעלה, שמים את אלה של השתי דקות , מוסיפים למחבת את השעועית,לאחר דקה וחצי מוצאים את האטריות לפני שהן מוכנות-ישר למחבת עם השעועית והשקדים מקפיצים חצי דקה והנה מוכן תוך 4- 4.5 דקות!
30. לאילת-תודה!
דליה   (13.01.10)

המתכונים שאת מציגה ובחן כה רב אכן מוצלחים וההפתעה תמיד לטובה. יישר כח!

תגובות נוספות
חזרה לכתבה