אוכל  טעם החיים
ארוחה בשכבות: פשטידת רועים
ynet
פורסם: 12.01.10, 10:36
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 33 תגובות ב-18 דיונים
1. הצעת שיפור
StoutViking   (12.01.10)

זה אחד המאכלים האהובים עלייך אך אני עושה אותו מעט אחרת.

 

לבשר, תוך כדי טיגון, מומלץ להוסיף מעט רסק עגבניות, כך השכבה התחתונה של הפאי תהייה עסיסית יותר.

מומלץ גם להוסיף לתערובת הבשר ירקות נוספים, בעיקר ירקות שורש כדי להעשיר את הפאי. שורש פטרוזיליה או/וסלרי, גזר, גבעול סלרי, אפונה וכן, תיבולים שונים רק ישדרגו את התוצאה הסופית.

 

למשקיענים: להפריד ביצה ולהציף את החלבון. את קצף החלבון יש לקפל לתוך הפירה, ואת החלמון למרוח למעלה על הפירה המושטח - כך יהיה יותר כריספי.

2. עוד הצעת שיפור
לפשטידה חלומית   (12.01.10)

אני מכינה את הפשטידה לפחות אחת לחודש בגלל הדרישה.

 

את הבשר אני מבשלת גם עם חצי כוס של יין אדום , מוסיף הרבה טעם, ובין שכבת הבשר לפירה אני מכינה רוטב בשמל משמנת צמחית כך שמתאים גם לאוכלי כשר.

 

יוצא להיט!!!!

3. בפאי הרועים יש שכבת אפונה מעל הבשר
זיו ,   כפר סבא   (12.01.10)
4. בלי וורסטרשייר?
(12.01.10)
5. טיפים לשיפור
דני   (12.01.10)

פירה שומי -למה לסבך? בשלו יחד עם תפוחי האדמה שן או שתיים ואח"כ רסקו הכל ביחד ,זה נותן טעם שומי עדין מאוד.

למלית הבשר הוסיפו  עגבניות מרוסקות או רסק אחרת זה יוצא יבשושי למדי (זה גם נותן אחלה טעם),

אני בד"כ מוותר על שכבת פירה בתחתית . לשם נוחות ההגשה אני מרפד לעיתים את התחתית בדפי לזניה

ביצים קשות -נראה לי מתאים לקלופס ,כאן מיותר לחלוטין

בתאבון

6. הצעה לא כשרה
טל ,   תל אביב   (12.01.10)
הדרך הקלאסית לעשיית הבשר של פאי רועים היא עם קוביות של גזר וכמובן, רוטב וורטשטר (שהוא חלק בלתי נפרד). בנוסף, נהוג לשים שכבה של פרמזן מלמעלה, הדבר שומר על העסיסיות של הבשר והפירה וכן נותן טעם נפלא וקריספיות. לגבי הפירה, במקום לשים שום, אפשר גם לגרד לתוך הפירה גבינת פיקורינו, מה שנותן לפירה טעם עז ומעולה
7. מעניין ! אנחנו מרוקאים..וזה הפסטל שאנו אוכלים
מיכל ,   רמת-גן   (12.01.10)

ביום שישי בצהריים,

אני נשואה לאנגלי, ועכשיו אני מבינה למה הוא מורח קטשופ על הפסטל...

8. מסתבר שאין לכם מושג לגבי שפרד'ס פאי
אנגליה   (12.01.10)

גם הכתבה וגם התגובות - נראה שלא אכלתם את הפאי המסורתי האנגלי/אירי.

 

 

 

 

9. תוכלי לפרט את כמות הרוטב וורטשסטר שאת מוסיפה?
קרן   (12.01.10)
תודה
10. אז אולי תשתף אותנו? איך עושים פאי רועים אמיתי?
ל-8   (12.01.10)
11. תיקון טעות - התבשיל לא נקרא פשטידת רועים
(12.01.10)
פשטידת רועים - shepherd's pie - עושים מבשר טלה. התבשיל המתואר בכתבה נקרא cottage pie.
12. יאמייי
שרית   (12.01.10)

תקשיבו זה מדהים אכלתי את הפשטידה במסעדת הכובשים אצל השף שי טנא יאמייייי.

 

13. שי טנא הזה תותח אמיתי, המתכון טוב, אבל
ט"א   (12.01.10)

זה לא shepherd's pie, יקירי השף...

לא נורא גם המתכון שלך יצא טוב.

מקסימום נכנה אותו : "פאי הכובשים" או "פאי הרואים (ואינם נראים)".

בהצלחה יקירי )):

14. אני נשואה לאירי זה המתכון לפאי הרועים
מלי ,   אירלנד   (12.01.10)
מצרכים ל4 סועדים:
450 גר בשר טחון טלה או בקר
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
175 גר אפונה קפואה (אופצייה)
700 גר פירה איך שאוהבים

הכנה:

1. מחממים תנור ל 200 מעלות
2. במחבת גדולה מטגנים את הבצל עם הבשר עד להשחמה (מסננים את הנוזלים)
3. מוסיפים תבלינים איזה שאוהבים תלוי ברמת החריפות, הרסק, אפונה והגזר
4. מביאים לרתיחה ומערבבים טוב מביאים שוב לרתיחה
5. מעבירים את הבשר לתבנית חסינת אש אובלית או מרובעת
6. מעל הבשר שמים את הפירה ועושים חריצים למשך כ-30 דק או עד שהפירה נעשה חום מוזהב

ממולץ להגיש עם ירקות אפויים או סלט ירוק

בתיאבון
15. עוד שיפור אפשרי
orlanu   (12.01.10)
השכבה הראשונה - בצק פריך. על זה הבשר עם הירקות, על זה הפירה וכו'
16. מה לנו לאנגלים שמאיימים
מרכז   (13.01.10)

עלינו במעצרים!

ומי אמר שזה בכלל מתאים לנו או דוחה דווקא כי של האנגלים.

תביאו מתכונים שמגישים בבתי מלון בארץ

שפים  מדהימים אוכל להפליא ולהתגאות בכל העולם כולו

תקחו את התגובה ואולי תפרסמו ספר מתכונים

מבתי מלון בארץ

ספר ממכר

17. זו ארוחה של שאריות
שרה   (15.01.10)
שעושים ביום שלישי או שני אחרי מה שנשאר משבת (סליחה ראשון) ולא מכינים במיוחד ושמים כל מה שיש בבית מאיפה הפלצנות הזו?
18. חביבי גלזגו זה בסקוטלנד, סתם שתדע
מוזס   (29.09.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה