אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
עוגות בשקע: מאפינס וקאפקייקס
פורסם: 04.02.10, 09:53
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 29 תגובות ב-18 דיונים
1. עוד הבדל חשוב
אני ,   אלעד   (04.02.10)
קפקייקס הם כאמור עוגה קטנה, והן מתשמרות היטב בתוך קופסה גם ללא קירור.
מאפינס, לעומת זאת, נשארים טריים רק כמה שעות לאחר האפיה, ולאחר מכן מומלץ להקפיא - אחרת הם מאבדים את הטריות.
2. אז ככה,בכל השנים שחייתי באנגליה לא יצא לי לאכול מאפן אמיתי,
ט"א   (04.02.10)

כזה כפי שתארת.

המאפנ'ס החידים שפגשתי בבריטניה היו הגרסה האמריקנית שהם בעצם קאפקייקס נטולי כתר, וחבל שכך. חבל שלא נתנת מתכון לאופן הההכנה המסורתית.

מאפן אמריקנית היא בבהחלט משהו שאני מוותרת עליה.

ובקשר לאבקת האפיה במאפינס = אין טונה אבקת אפיה = אין מאפן.

בקיצור, אשמח למתכון העשוי מבצק שמרים ומטוגן.

3. בשביל מה להיכנס לזה בכלל זה ממש לא רלוונטי
הדס   (04.02.10)

המתכון של המאפין בכלל לא מזכיר "לחם" אלה עוגה בחושה קצת יותר בריאה ברכיבים

 

השוני היחיד שאני ניתקלתי בין שניהם זה הציפוי שיש כמובן לקאפקייקס

4. שאלה
מתגעגעת לטעם   (05.02.10)

שאלה-משהי יודעת איך מכינים ציפוי סוכר?או זיגוג סוכר?הדומה לזה המוגש על ה "סינמון רולס" האמריקאיים?

תודה מראש

5. מישהו יודע אם יש חנויות שמוכרות קאפקייקס בארץ?
(05.02.10)
משהו בסגנון Hummingbird Bakery.
6. למדתי והשכלתי, לא ידעתי את ההבדלים
תודה   (05.02.10)
7. יש ויש, תיכנסי אז תדעי
סוד כמוס ביותר....   (06.02.10)
ישנה משפחה חמודה מעפולה אשר מתמחה בתחום. הבן אחראי על הנושא וכולם התגייסו והם מוכרים לכלל החנויות והמאפיות בסביבה.
תוכלי לפנות אליו באי מייל orenlust@walla.com
הוא גם מכין פחזניות ממולאות בקרם בננה ועטופות בשוקולד מריר, ממש טעים.
כל הזמן שהמשפחה בדרך לצפון , אנחנו מצלצלים אליהם לפני ועושים הזמנה וככה אנחנו מצטיידים בדרך.
8. דונאטס ומאפנס אמריקאי אמיתי
ממליץ-כנסו ,   תל אביב   (06.02.10)

בטיול שערכנו השבוע נתקלנו במקום חדש במתחם הקיבוץ רגבה לפני נהריה.לא אאמנו-בית דונאטס ומאפנס אמריקאי לכל דבר.מקום מפואר בסיגנון אמריקאי.מסתבר שחברה מכל הארץ מגיעים לבלות שם את השבת.לא נכנסתם לא אאמנתם.המלצה אישית.

9. למספר 8 עוד פרטים...
edit ,   חיפה   (06.02.10)

למספר 8  אחרי הרבה שנים בארה"ב ... נחמד לשמוע שגם  אצלנו בארץ אפשר לקנות דונאטס ומאפינס מייד אין איזראל...  איפה אפשר לקרוא עוד פרטים???

 

10. האם אפשר להוסיף במקום סובין, קוואקר????
תודה רבה   (06.02.10)
11. תגובה מספר 7 ממש רלוונטית במידה ומדובר באותה משפחה
חושב שמדובר באותה אח   (06.02.10)
שאני מכיר או חושב שזאת האחת. הם מכינים קאפקייקס מכל הלב עם המון ציפויים ומילויים , אבל עדיף להזמין מראש כמה ימים ולומר מתי אתם מגיעים לאסוף ככה שהעוגיות יצאו טריות וממש תהנו מהם.
אכלתי אצלהם קאפקייס בטעם ויסקי ויצא סוף הדרך !
12. אתר מומלץ עם מתכונים למאפינס וקאפקייקס
רינת ,   חולון   (06.02.10)
אני מצאתי את האתר "פשוט טעים" לפני משהו כמו חודשיים והוא ממש נחמד.
יש בו הרבה מתכונים למאפינס וקאפקייקס והאמת היא שיש שם מתכון דומה למאפינס תפוז-שוקולד שניתן בכתבה.
http://www.justasty.com
13. ספר מעולה של קאפקייקס של מרתה סטיוארט -מ ע ו ל ה
אנני   (06.02.10)
http://www.amazon.com/Martha-Stewarts-Cupcakes-Inspired-Everyones/dp/0307460444/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1265468664&sr=1-1
14. טיפ למחפשי נוחות
ד   (07.02.10)

בחנויות לכלים חד פעמיים ניתן לרכוש מגשים להכנת מאפינס/קאפקייקס: אלה הן מסגרות קרטון עם סלסלות נייר (יש בגדלים שונים). חוסך שימון תבניות והפרדה מעצבנת של סלסלות הנייר.

15. היכנסו לפה ופשוט תצחקו!
הסטנדאפיסט   (07.02.10)

שני מאפינסים יושבים בתנור.

פתאום אחד אמר לשני: וואו איזה חום!!

השני עונה לראשון:

אמאל'ה מאפינס מדבר!!!!!!!!!!1

 

ד"א מתכון נהדר!!

16. אנטיפת!
(07.02.10)

תתבייש לך!!!  אין זה מקום להתבדח! אם אין ברצונך להגיב בצורה רצינית אין זה מקומך כאן בן בליעל שכמותך!!!!!!

 

שאלוהים יעזור לך!  

17. זה אומר שמכל בחושה אפשר לעשות קאפקייקס?
(09.02.10)

כתוב ש ..."שההרכב הבסיסי של המאפין שונה במהותו מהרכבה של הקאפקייק: האחרונה, אפשר לומר בהפשטה מסוימת, אינה אלא גרסה מוקטנת של עוגה בחושה, ולכן היא ממודרת באגף העוגות;"

לכן אני שואלת אם מכל בחושה אפשר לעשות קאפקייקס.

 

חשוב לי לדעת בגלל ההרכב.

חיפשתי מתכוני קאפקייקס ורובם (אם לא כולם) עמוסי חמאה (לא רק בציפוי), ואילו יש עוגות בחושות עם שמן (במקום חמאה).

18. אנחנו היינו קוראים לזה עוגיות מתקלפות
חן   (16.03.10)
גם לא קראנו לזה מאפיינס או קאפקייקס
חזרה לכתבה