|
|
|
2. בשלן נבוך תקראו לחברים שלכם...
טוב, אז היות ואנו חברים, "לגזור ולשמור".
איפה משלמים?
|
|
|
אחלה כתבה אולם אני בבעיה - יש לי בבית מלא כוסות . . . .
|
|
|
4. מה ההבדל בין אבקת אפיה לסודה לשתייה?
|
|
|
מהם ההבדלים בין סוכר חום, סוכר לבן וסוכר דמררה?
|
|
|
|
|
אחלה הכל טוב ויפה. אבל מה גודל הכוס??? יש ספל קפה ויש כוס שתייה, תנו דוגמא לכוס שבעזרתה מדדתם
|
|
|
8. אבל על איזה גודל כוס מדובר ?
שלומי , |
תל אביב |
|
(28.07.10) |
יש כל כך הרבה סוגי כוסות בעלי נפחים שונים.
צריך להגדיר כאן מה זה כוס , למשל אם אני לוקח מיכל שמנת מתוקה שהוא מכיל 250 מ"ל וכל זה נכנס בדיוק לכוס אני יודע שמדובר בכוס עם 250 מ"ל עכשיו באותו נפח כמה משקל קמח נכנס ?
לפי היחס הזה אני יכול לחשב כמויות אבל צריך נתון אחד שיהיה אחיד ומדויק
|
|
|
9. איך יכול להיות ששקדים טחונים
תודה בכל , |
מקרה |
|
(28.07.10) |
שוקלים פחות מקצוצים?
|
|
|
גם קמח מלא אפשר להפוך לקמח תופח ע"י הוספה של אבקת אפיה? אם כן באיזה כמות? תודה
|
|
|
11. ההבדל בין מספרי הביצים הוא רק בתכולת המים!
ההבדל בין מספרי הביצים הוא רק בתכולת המים! בביצה גדולה יותר יש יותר מים, אך אותה כמות של חומר תזונתי. כלאמר - אתם משלמים יותר על עוד מים בתוך הביצה, זה הכל. אפשר להסתפק גם בביצים מספר 2 ו3 והן יעשו את אותה העבודה בדיוק.
|
|
|
כל פעם שאני מכינה עוגה אני משערת מהם הכמויות וזה עוזר מאוד! תודה ynet!
|
|
|
כתוב בכתבה
1 כוס = 240 מ"ל
|
|
|
14. אל תשתמשו במתכונים שאינם לפי משקל! כוס זו מידה גרועה.
כוס קמח יכולה לשקול פי 1.5 מכוס קמח אחרת, בגלל הבדלים בדחיסות הקמח
וגם באחוזי הלחות, הבדלים בין יצרנים וגם בגלל חילופי העונות.
בתחום האפיה - מי שנותן לכם מתכון בכוסות הוא לא מקצועי,
או שמדובר במתכון כלכך "סלחני" שלא חשוב אם יש פי 1.5 קמח.
כבר עדיף מתכון לא מדוייק של סבתות "- קמח כמה שתופס"
כי אצלן מוסיפים קמח עד שהמרקם משתנה. זה נכון יותר מאשר שימוש בכוסות.
|
|
|
15. רבותי, כתוב לכם כמה זו כוס (לפי מידת נוזלים) - 240 מ"ל
דוד , |
מודיעין-מכבים-רעות |
|
(28.07.10) |
|
|
|
בכוס הכוונה לכוס מדידה שניתן לקנות בכל חנות לכלי בית.
|
|
|
17. האם יש הבדל במשקל של קמח רגיל וקמח מלא
מה יותר כבד 100 גרם קמח רגיל או 100 גרם קמח מלא
|
|
|
הכוונה בכוס=240 מ"ל היא שכאשר רשום לכם במתכון כוס שמן, זה לא באמת משנה באיזו כוס אתם משתמשים. העיקר שתמדדו כך שתכניסו 240 מ"ל שמן. מצידם תשתמשו בקערה כל עוד יש בה 240 מ"ל שמן. אם יש לכם בבית כוס יותר קטנה אז תצטרכו למלא כמה פעמים. כל הרעיון הוא שלא תיקחו את הכוס הקטנה ותמלאו אותה פעם אחת ותגידו שהכנסתם כוס שמן (או לחילופין כוס גדולה מידי).
פשוט למדוד נפח נוזל או משקל ולפי זה להכניס.
ושיהיה בתאבון :)
|
|
|
|
|
20. למה לא לקנות, פעם בחיים, משקל מטבח שישרת
אתכם כראוי. יש ממש לא יקרים חבניות עשה זאת בעצמך. לא צרחך לקנות בחנויות יוקרה. והדבר החשוב ביותר אפיה חייבת להיות מדויקת ולכן יש לשקול ולא בכוס בגודל כזה או אחר או איפה עובר קו החצי של הכוס.
מאזים = משקל למטבח. יופי
|
|
|
|
|
22. כיצד ממיריםשמנת חמוצה למרשם פרווה-או ריויון
|
|
|
23. איך יכול להיות שכוס קמח מלא קלה יותר מכוס
קמח לבן?
|
|
|
24. כל הכבוד על הצילומים, במיוחד של הביצים.
לצלם אסף אמברם , |
גם לצלם אסף רונן |
|
(28.07.10) |
|
|
|
25. כמה למה
מיכל ודורית , |
תל אביב |
|
(28.07.10) |
תודה על המידע המפורט. מה שחסר הוא פירוט לגבי נפח של כלי מידה.
למשל, כאשר אומרים כוס - וכותבים שכוס = 140 גר' האם אפשר לציין גם לאיזה נפח כוס מתכוונים?
|
|
|
|
|
27. איך ממירים כמות שמרים טריים לשמרים יבשים?
|
|
|
|
|
29. וכמה זה 100 גרם חלבון ביצה?
|
|
|
30. כוס מדידה
אוהבת לבשל , |
תל אביב |
|
(29.07.10) |
כאשר מדברים על הכוס מידה הכוונה 150 מל או 200
| |