אוכל  מתכונים לפסח  מתכונים לצמחונים וטבעונים
אפשר תוספת? פשטידות כשרות לפסח
רותי קינן
פורסם: 07.03.13, 16:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 27 תגובות ב-14 דיונים
1. בצל ירוק
מיצי   (23.03.10)

אפשר להחליף בצל ירוק לעירית?

2. תנחומיי לכל הדתיים והצמחונים המתחזים
נועם   (23.03.10)
הנה כתבה שאין לכם על מה לקטר בה, איך תעברו את היום בלי להתלונן על משהו ולמלא את הדפדפן אינטרנט בזבל של תגובות?
3. אפילו בתצלום פשטידת התרד נראית שרופה ודוחה.פיחס!
מצבריין   (23.03.10)
4. מספר 2, אתה דוחה ומנבל את הפה
דווקא לא צמחוני   (23.03.10)
5. אני מכין לזניה ממצות, בולונז, בשמל ומוצרלה
יאמייייייייי   (23.03.10)
כשר לפסח ועוד יותר טעים מלזניה של שאר השנה
6. הכל נראה סבבה וטעים !!!
(23.03.10)
7. זה אומנם ממצות
הדס   (24.03.10)
אבל חלבי.....ואני לא דתיה ואפילו לא שומרת כשרות בד"כ, אבל כבר יש ארוחת חג שהיא חלק חשוב מהמסורת היהודית, אז למה לא לשמור כשרות עד הסוף??
8. פשטידה ים תיכונית...
לי   (24.03.10)

למה להקציף חלבונים בפשטידה הים תיכונית

זו לא עוגה.

לדעתי זה מיותר גם לטגן את הבצל קודם זה מיותר

9. פשטידות חלביות
אמא ל7   (25.03.10)

דווקא נחמד לגוון גם בפשטידות חלביות.

הרי - לא אוכלים רק ארוחות בשריות בחג ! ! !

בברכת

פסח כשר ושמח

שרה

10. פשטידת התרד
אילן   (30.03.10)
הפשטידה לא רעה
אבל, קצת יבשה.
לדעתי כדאי להוסיף בצל, עשבי תיבול ואולי גם פלפל חתוך לקוביות קטנות כדי להעשיר את המנה.
11. מה, אין שום מתכון לפשטידת פרווה פסחית??? הכל חלבי???
זהבית   (11.04.11)
12. תמונת הפשטידה הייתי אומרת הלא מגרה
מירי   (21.03.13)
13. ל- 11
עליזה ,   אור יהודה   (27.03.13)

 אפשר להכין את פשטידת התרד גם ללא גבינה והיא מאוד טעימה. מתאימה לכל ארוחה.  להלן המתכון של פשטידת התרד (אפשר גם מנגולד)  של יהדות טורקיה.

500 גרם תרד,או מנגלוד  שטוף היטב, מיובש  וקצוץ דק, 3 ביצים, 4 כפות שמן, מלח, ופלפל שחור. מרטיבים את המצות לכעשר דקות שבהן הן סופגות את המים, מתרככות ומתנפחות. סוחטים את המצות ומפוררים  היטב ביד ומניחים בקערה עמוקה.  מערבבים בקערה, ביד או במזלג, את שאר המרכיבים עם בצק המצות. מניחים את התערובת בתבנית משומנת ומשטחים היטב ביד משומנת . אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך חצי שעה לפחות.. טעים מאוד. בתיאבון. ..
14. תודה על העצות
שלומית   (02.04.17)
בדיוק, חשבתי על דברים שאפשר להכין בפסח.
נתתם לי רעיונות לגבי הלזניה... תודה
חזרה לכתבה