אפשר להכין את פשטידת התרד גם ללא גבינה והיא מאוד טעימה. מתאימה לכל ארוחה. להלן המתכון של פשטידת התרד (אפשר גם מנגולד) של יהדות טורקיה.
500 גרם תרד,או מנגלוד שטוף היטב, מיובש וקצוץ דק, 3 ביצים, 4 כפות שמן, מלח, ופלפל שחור. מרטיבים את המצות לכעשר דקות שבהן הן סופגות את המים, מתרככות ומתנפחות. סוחטים את המצות ומפוררים היטב ביד ומניחים בקערה עמוקה. מערבבים בקערה, ביד או במזלג, את שאר המרכיבים עם בצק המצות. מניחים את התערובת בתבנית משומנת ומשטחים היטב ביד משומנת . אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך חצי שעה לפחות..
טעים מאוד. בתיאבון.
..