אוכל  טעם החיים  ארוחה טעימה עם אלומה
סלט - המרענן הרשמי של המנגל
אלומה בליליוס
פורסם: 15.04.10, 09:21
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 62 תגובות ב-26 דיונים
1. נראה מצוין - תודה
חובב בשר   (15.04.10)
2. מירין זה לא יין,זה ליקר אורז!!!
חובב יין   (15.04.10)
3. קניבלים תפסיקו לאכול בשר
אסתר   (15.04.10)

מסכנות החיות אנחנו חוגגים והן נרצחות

תפסיקו לאכול בשר כבידור

ותחשבו על זה

4. אחלה סלטים!
יעל   (15.04.10)
5. חומוס וטחינה הם פחמימות? נשמע לי כמו חלבון אבל אפילו ויקיפדי
(15.04.10)
לא ידעה
6. עלומה את מדהימה !!! כיף להתקל בך מדיי פעם...
לבנה ,   רעננה   (15.04.10)
7. "הרי אנחנו מלוים את הבשר עם חומוס וטחינה ומכניסים הכל לפיתה"
נודניק ,   חו"ל   (15.04.10)

"נכון"?

לא, לא נכון. טוב בעצם די נכון, כלומר נכון, אבל לגמרי לא בסדר. הגיע זמן שנוי סדרי עולם והקטנת קוטר צמיכי מתניים.

לא רק סלטים (תבורכי), אפשר לוותר על המקאות הקלים המסוכרים ולעבור למים ולשכח את הפיתות במקפיא והחליף בסלט תפו"א או מרכיבים פחמימניים אחרים, משולבים בירק ועשבי תיבול.

ואת הקינוח המפואר להשאיר לערב, ולחלק את הקלוריות על פני כל החג.

אפשר? אפשר בהחלט, כך נוהג המיעוט בן כמה המיליארדים של גויי עולם למיניהו.

יקרה? לא. ככה זה-שפודי פודי ואין בילתו.

נמשיך בציטוטים נבחרים:

" אש הגחלים מצליחה להוציא את טעמי הבשר בצורה שאף מחבת פסים לא מצליחה. הטעם השרוף המשולב עם טעם הגחלים יוצר טעם שונה לבשר שאי אפשר לחקות בדרך הכנה אחרת ". יתכן. מי שזה " עושה לו" את זה שיהיה בריא. כלומר עד אכילת המוצרים החרוכים-שרופים (שהם תוצר המנגל הישראלי הטיפוסי).

פלא שאחוז מקרי סרטן המעי הגס עולה בישראל ובצורה ניכרת?

הסלטים מעניינים. אגב החציל בתמונה (בטעות כפי הנראה) הנו חציל חי מקובב....

 

 

8. ואוו מעולה, יש לך עוד מתכונים כאלה?
כל הכבוד   (15.04.10)
9. במילה אחת
(15.04.10)
איכס
10. כחובב סלטים ואחד שאוכל סלט על בסיס יומי - יש גבול!
Soylent Green   (15.04.10)

כשעושים "על האש" - אוכלים "על האש".

נקודה.

לא פיתות,

לא חמוצים,

לא סלטים,

לא נשנושים.

בשר, בשר, בשר ועוד קצת בשר אם נשאר מקום.

אפשר להרטיב את הגרון עם יין או בירה.

חבל לקלקל את הטעמים הנהדרים של המנגל ולבזבז מקום בבטן...

11. נראה מעולה! שמרתי!
(15.04.10)
12. נראה טוב...
שולה ,   ירושלים   (15.04.10)
היי אלומה ! טוב לקרוא אותך כאן !
13. לאלומה
דורית   (15.04.10)

תודה על הרעיונות לסלטים.

הערה קטנה: אם כבר בריאות, תנסי לא לחמם מחבת עד שתעשן ואז להוסיף שמן זית. שמן זית נהרס מיד בחום כלכך גבוה והופך משמן בריא לשמן מסרטן!!!

14. ימאי, יאמי ותודה לך ! רצה להכין את הכרוב הסגול!
עופרה   (15.04.10)
15. אני משפחתי וחברי לא חוגגים בליל עצמאות עד שגלעד חוזר
תמרההההההההההההההה   (15.04.10)

ומה איתכםם??????????????????

רק אל תצאו בליל עצמאות לאות הזדהות

16. בא לי טופו ונבט חיטה על האש ...... יאמי ....
גיבסנית   (15.04.10)
17. כל ארוחה יש למישהו או מישהי מה להעיר-נמאס מכם
טל   (15.04.10)

כל ערב חג (מישהי) וכל על האש (מישהו) יש לו מה להעיר.

המישהי תעיר: "אל תאכל כל כך הרבה מרק, יש עוד הרבה אוכל". ובכן, הדבר שאני הכי אוהב, בפסח למשל, זה לפורר מצות למרק עוף, וכן גם אם יש במרק קנידלך אני אוהב את המצות המפוררות שלי בתוך המרק ואני רוצה גם מנה שנייה של מרק. תסתמי את הפה שלך. (ההערה הזו שייכת תמיד לאורחת הכי תלושה ולא קשורה בשולח שמשחקת אותה קמה לעזור למארחת) 

המישהו יעיר:" מה אתה אוכל פיתות?" חכה לבשר. ובכן אני חולה על פיתות עם סלטים. הבשר בשבילי הוא תוספת לפיתה מלאה בסלטים לכל היותר. והזין שלי גדול ועומד יותר טוב גם בלי כמות אדירה של בשר אדום. אז תמדוד את הגבריות שלך בכמות האורגזמות שאתה נותן לבת זוגתך ולא לפי כמות הבשר שאתה דוחס, שעושה אותך כבד,, וגורמת לך ולו ליפול.

תתעסקו בצלחות שלכם, נודניקים! אל תתערבו בשלי.

ולכותבת, תודה על המתקונים המעולים לסלטים, רק לא צריך לתבל אותם בהערות שחסר לך הסלטים. שכל אחד יאכל מה שהוא רוצה לפי העדפתו.

18. יפה
אבי ריאן   (15.04.10)
19. עושה רושם שכל סלט-פצצה! כל הכבוד אלומה!
כריקי   (15.04.10)
20. אחלה צילומים! כל הכבוד ליולה
(15.04.10)
21. טיפ לשדרוג של סלט השומר
ניר סמדר   (16.04.10)
להוסיף חומץ אורז בכמות שווה לשמן הזית, עושה פלאים בסלט.
22. מר מירמור
אבי נעלבי   (16.04.10)
23. חוץ מהסלט האחרון- גטעל נפש
(16.04.10)
זה סלטים זה???

סלט ירקות טוב מורכב מירקות קצוצים, אולי פרי כלשהו ורוטב רגיל (לימון+ שמן זית+ מלח+ פלפל) או רוטב מתקתק.
24. הי במקום לקטר הוסיפו רעיונת לסלטים משלכם.אשמח ללמוד-הכרוב של
אוכלת ירקות   (17.04.10)

כרוב מסעדות לבן טעים ופשוט

 

קלח כרוב לחצות לשנים

על מנדולינה או ביד לפרוס פרוסות דקות ככל האפשר

 

להוסיף מלח פלפל מיץ מלימון שלם ושמן זית לפחות רבע כוס

 

בידים ללבוש כפות חד פעמיות וללוש את הכרוב עם הרוטב -כן ללוש עד שמרגישים שהכרוב רך.

ואחרי הכל

אפשר להוסיף קצח ,שומשום קלוי. צנוברים קלויים או גרעיני חמניה קלויים .טעים אפילו אחרי הפיקניק

גרסה נוספת לרוטב מלח פלפל לימון שמן זית כנ"ל

   3 כפות סויה וכף  סילאן לטעם אקזוטי יותר עם חמוציות שהושרו

חג שמח

25. סלט רענן שחבל על הזמן...
א.ב. ,   גליל תחתון   (18.04.10)
יש מרכיב סודי אותו אני מוסיפה לרוב הסלטים שאני מכינה. לא כולל סלט ירקות רגיל. סוכר! הוא מרכך את החמיצות, ומשדרג בגדול!
סלט אביבי בסגנון מזרח רחוק:
5-6 קולרבי יפים קטנים - בינוניים
6 גזרים בינוניים
5 כפות חומץ טבעי 5%
5 כפות סוכר
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
3 כפות שמן סלט, לא זיית
לחתוך ירקות לקוביות או לגרר במעבד מזון בדסקית עם חורים גדולים
לערבב, להמתין שעה, ולאכול בכיף. הסלט נגמר מהר!
תכינו כמות גדולה שתספיק לכולם.
להיט אמיתי אביבי ומרענן!

26. אם אין מירין מה שמים?
אני מהצפון   (18.04.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה