אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
לכל פחזנית תשובה
יעל גרטי
פורסם: 17.05.10, 09:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 67 תגובות ב-53 דיונים
31. Welcome Back Yael
Ginger   (17.05.10)
It's great to have u back...we've missed u quite a bit!!
32. יעל, אין עלייך
תמר ,   רמת השרון   (17.05.10)

הכתבות שלך תמיד מרתקות ומקצועיות

תודה רבה רבה על כל הניסויים שאת עורכת עבורנו!

מצפה לכתבה הבאה :)

33. לא הבנתי כלום מההשוואה האקדמית לפחזניות
ספקו נא מתכון אחד ,   ברור ומוכח. תודה   (17.05.10)
34. Wellcome Back!
Mira ,   Merkaž   (17.05.10)
35. מה כבר נגמרה לך החופשת לידה??
אמא   (17.05.10)
36. מחמאות!!!
or ,   bat yam   (18.05.10)

עם כזה מחקר  יסודי ורב היקף...ניסית לקבל תואר שני / שלישי / רביעי  ?

מגיע לך !!!!!!!

 

נהנתי לקרוא,

מחכה לכתבות הבאות !!

37. פחזניות ללא גלוטן
מיטל   (18.05.10)

יעל, אחלה כתבה! כל הכבוד על ההשקעה :-)

אני חולת צליאק. האם ניתן להכין את הפחזניות מקמח ללא גלוטן?

38. יעל התגעגעתי +עוד מלוי.. :-)
יונה   (18.05.10)

היית חסרה!!!

 

הנה עוד הצעת מלוי ממש טעימה ויחסית פשוטה להכנה:

מתכון לפחזניות במילוי קרם תות שדה (15 – 20 מנות): לעבד במערבל מזון 1/2 ק"ג תות שדה טרי, 1/4 כוס סוכר ו- 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% / 38%, ולהשאיר במערבל. להרתיח 11/4 כוסות (250 מל"ל) מים ולהשאיר על אש נמוכה; לערבב ב- 1/4 כוס (50 מ"ל) מים קרים 4 כפות מלאות של אבקת פודינג לבישול "קונדיטור-גלעם" בטעם תות, ולאחר קבלת תערובת 'חלקה' לערבב 1 כף מלאה נוספת של אבקת הפודינג עד לקבלת תערובת 'חלקה'; להמיס במים הרותחים 25ג' חמאה, להוסיף את תערובת אבקת הפודינג, לערבב במהירות עד שהתערובת סמיכה ולהוריד מהאש. להוסיף את תערובת הפודינג החמה למערבל המזון, לעבד ביחד עם תערובת התותים והשמנת עד לקבלת קרם אחיד ולצנן. לחמם זמן קצר מאד פחזניות ריקות, למלא את הפחזניות בקרם התותים המצונן ולהגיש מעוטר באבקת סוכר.
39. מה המילוי בפחזנית של סופרמרקט
יעלה   (18.05.10)

הייתי השבוע במרקט נראה לי מרשת שופרסל ,

קניתי פחזניות (חלבי)והבנתי שיש גם פרווה.

החלבי היה טעים ומי יודע איזה מילוי זה?

40. "להוסיף מים לפחזניות"? אמא היתה אומרת בוודאי.
אריק ,   חו"ל   (18.05.10)

אמי ז"ל היתה אקונומית (משהו מקביל לרס"ר מטבח בקבוץ) בקבוצנו הקרוב למושב מגוריך.ח"ג המועדף עליה מים. בכל מקום שהיה אפשר, הוספו מים-שיספיק לכולם. אחרי הכל-מים בריאים, לא?

את הסיפור על הקציצות כבר כתבתי לך בעבר,זוכרת ? (באמצע השבוע היו מוסיפים פרורי בשר ללחם שחור ולכבוד שבת - לחלות).

ANYWAY .

נוגו חובובו, ווילקומן, צ'וס.-:)

41. עזרה!!
(18.05.10)
הכנתי, יצאו יפות מאוד מלמעלה, אבל כשהופכים- אבוי, מסתבר שהן פיתות בצורת כיפה.
(במקום שהחור יווצר בתוך הפחזניה הוא נוצר מתחת).
מה עושים???
42. פחזניות בלי ביצים - יש דבר כזה ?
pz   (18.05.10)
מישהו ניסה פעם להכין פחזניות בלי ביצים ?
אם כן, איך עושים את זה ?
43. ברוכה השבה פחזנית :-)
מגלי   (18.05.10)
צל"ש על המחקר המעמיק
44. מחמאה
גילוש ,   תל-אביב   (18.05.10)
הכתבה בהירה, מובנת וידידותית. תודה.
45. התגעגעתי!!:)
(18.05.10)
הכתבה מעמיקה אך עם זאת בגובה העיניים, ברורה ומלאת רצון טוב! כיף לקרוא, כרגיל.............!
46. תגעגעתי לכתבות שלך ואליך.
אירן ,   רמת גן   (19.05.10)
47. איזה כיף לקרוא אותך שוב. ושאלה בפנים -
אורני ,   ירושלים   (19.05.10)

האם אפשר להכין פחזניות משמן במקום מחמאה?

48. פחזנית ריקה
מירי ,   הוד השרון   (20.05.10)

נתקלתי ב"פחזנית" - אותו הבצק - אך היא נשארת חלולה ומצפים אותה בגבישי סוכר. אמרו לי ששמה שוקאט chouquwtte.

האם מוכר לך ומה הסוד של המרקם הנפוח אך עם קריספיות מסוימת  וקרנציות יציבה של גבישי הסוכר.?

כמובן שהטעם היה חלומי מחד ומאידך לא היה כבד מדי וגם בלי בעיות מצפון עקב העדר קרם.

 

49. את אלופה!! תודה רבה
לילוש   (29.09.19)
50. איך לאפות בטורבו או לא?
חנצה ,   ראשון לציון   (16.02.20)
לפי המלצתך אפשר בטורבו, אבל בהסבר להכנה לא מוזכר הטורבו.
אז מה עושים?
51. הסבר מצוין
איריס   (10.05.20)
ההסבר פשוט נפלא ולא גורר אחריו שאלות . המון תודה על הפירוט. נפלא
52. כרגע הכנתי פחזניות
מירה   (24.10.20)
53. כרגע הכנתי ממתכון אחר ושם כתוב ככה
מירה   (24.10.20)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה