ראשית, אין כזה דבר כמות יומית מומלצת של ויטמין C או כל ויטמין אחר. הידעתם כי בעבר הרחוק מאד, האדם צרך ממזונו בלבד כ- 2500-3000 מ"ג ויטמין C ביום, ולא את הכמויות המצחיקות שאתם מפרטים בכתבה, מבלי שייגרם לו נזק כלשהו?
שנית - וסליחה אם אני פוגע בחסידי ויטמין C, אבל לא ניתן לומר על אף ויטמין שהוא חשוב יותר מויטמין אחר. הם כולם חשובים באותה מידה, שלא להזכיר את המינרלים שחשיבותם אינה נופלת מחשיבות צריכתם של הויטמינים, ועוד לא דיברנו על כל אותם פיטוכימיקלים שנמצאים במזונות שונים ושאותם לא ניתן לסנתז שחשיבותם לעיתים עולה על זאת של הויטמינים.
נקודת האור היחידה בכתבה הינה כי הגוף זקוק לוויטמין C גם בקיץ - אולם זה נכון גם לשאר הויטמינים והמינרלים, יסודות הקורט והפיטוכימיקלים.
בגויאבה, למשל, יש פי 5 יותר ויטמין C מאשר בתפוזים - 302 מ"ג ויטמין C ב- 100 גרם גויאבות לעומת 59 מ"ג ויטמין C ב- 100 גרם תפוזים (כמובן שיש חשיבות רבה לאכילת הפרי כשהוא טרי, סמוך ככל האפשר למועד בו נקטף מהעץ).
אחד הפירות העשירים ביותר בויטמין C הינו פרי דרום-אמריקאי, שהינו סוג של דובדבן, העונה לשם אסרולה או אצרולה, ואשר מכיל כ- 1360 מ"ג ויטמין C ל- 100 גרם פרי (מה שאומר על-סמך הכתבה שאכילת 100 גרם ממנו גדולה פי 15-18 מהתצרוכת היומית המומלצת - זה לא נראה מגוחך?
דרך אגב, מחקרים הוכיחו כי עישון של סיגריה אחת מכלה כ- 75 מ"ג ויטמין C שמושמד עקב ניסיונו לנטרל את נזקי העישון...!!!
בפעם הבאה שאתם כותבים כזאת כתבה, תבדקו שוב את העובדות ממקורות שונים ואל תסתמכו על מקור אחד בלבד...