|
1. יופי של כתבה, יופי של צילומים.
כתבה מאד יפה, אני מאד אוהב את סגנון הכתיבה ואופי הכתבות שלך, שבת שלום.
|
|
|
2. יאמי
נורית , |
מודיעין |
|
(18.06.10) |
למה ראיתי את זה לפני שבת אין זמן להכין. כתבה נהדרת עם קישורים לאתרים נהדרים של עוגות ברמות של שפים. תודה. ושבת שלום.
|
|
|
כתבה מעניינת מאוד
אבל אין על הטירמיסו של קונדיטוריית אידלסון 10
|
|
|
4. אינני אופה כמוך אך בנותיי משתגעות על הטרמיסו שאני מכינה
ניסיתי בעבר עם ביצים חיות ועם מסקרפונה אבל הטעימה ביותר שאני מכינה ובכמות ענקית זו עם גבינה לבנה 9% , שמנת חמוצה, בלי ביצים, מעט מאוד סוכר (בבישקוטים יש סוכר וכן במשרה שאני מכינה מנס קפה חזק וסוכר...) ,שמנת מתוקה להקצפה, חבילת אבקת פודינג וניל, קקאו משובח המכסה את שתי שכבות העוגה, והבנות מתלקקות על העוגה וחוגגות איתה.
|
|
|
כתבה מפורטת ומעוררת תאבון תודה.
|
|
|
השם של העוגה, שבתרגום חופשי הוא "הרם אותי למעלה" לא ניתן לה בגלל האפקט של האספרסו, הסיבה האמיתית קצת יותר מעניינת...
היו נוהגים להגיש עוגה זו בבתי בושת באיטליה לאנשים מהמעמד העליון לאחר המעשה, ומכאן שמה.
|
|
|
7. בארץ לא הייתי ממליץ לאכול טרימסו בקיץ
בגלל הביצים. ובקיצור כמו שלא אוכלים קרמבו בקיץ כך לא אוכלים טרמיסו בקיץ.
|
|
|
8. הטירמיסו של תומר
נורית , |
מודיעין |
|
(18.06.10) |
הטירמיסו של הלחם של תומר הוא ללא ספק אחד המוצלחים שטעמתי על בסיס גבינת מסקרפונה עם ביסקוטי ביתי עשיר באספרסו!
|
|
|
9. שקדים מרים
בשלנית מהמרכז , |
פ"ת |
|
(18.06.10) |
איפה ניתן להשיג שקדים מרים? אני מחפשת כבר שנים ואין. אני מסתובבת בשווקים במרכז הארץ ואין !!!!!!!!!
|
|
|
|
|
11. "הרם אותי" בלי למעלה, אי אפשר להרים למטה...
אבשלום החופר השלישי |
|
|
(18.06.10) |
|
|
|
12. הקינוח האהוב עליי!! יאמייייי
|
|
|
13. כרגיל, כתבה מקיפה ומעולה.
יעל, אני איתך בשבירת המונופול של "גד" !!! דווקא חשבתי ש"חוות הבאפולו" מבצרון מייצרת מסקרפונה ... אפשר גם למצוא במעדניות מסקרפונה איטלקית אבל היא יותר יקרה מ"גד" .
|
|
|
14. מכינה טירמיסו ללא ביצים ויוצא מדהים ואוורירי
מכינה טירמיסו , |
ללא ביצים |
|
(18.06.10) |
חלק מהמתכונים פה דורשים ה מ ו ן עבודה, אם מקפידים על חומרים טובים (מסקרפונה וקלואה) מספיק המתכון ללא הביצים. ברגע שמשנים מרכיבים זה כבר לא טירמיסו...
|
|
|
|
|
כל פעם שאני קורא מתכונים וכתבות שלך, אני נהנה מאוד, וחבריי ובן זוגי נהנים עוד יותר כשאני מעז ומכין ממתכונייך. כל הכבוד לך על ההשקעה והמאמץ, על בחינת כל הוריאציות וניפוץ המיתוסים. את בשלנית מעולה וכותבת בחסד.
שבת שלום! אלעד - מעריץ מספר 1.
|
|
|
17. יופי של כתבה
אורית , |
הדרום החם |
|
(18.06.10) |
מספקת מידע, מקצועית, מאתגרת!
|
|
|
איפה אפשר לאכול בארץ זביונה כמו שצריך?! אכלתי פעם מזמן והיה כל כך טעים. אנא הפנו אותי למסעדה המתאימה להגשים חלום..
|
|
|
19. כל ה"מטעמים" האלה הם רעל לגוף. אל תאכלו ואל תתנו לילדיכם.
|
|
|
20. הרבה זמן חיכיתי למתכון נורמלי של טירמיסו,תודה רבה.
|
|
|
21. מזמן לא קראתי מחקר כזה מעמיק על טירמיסו
מסקנה (שלי): למצא קונדיטוריה טובה שמתמחה בטירמיסו...
תודה על ההשקעה!
|
|
|
|
|
ואחרי שאוכלים תמיד חושבים על דיאטה
|
|
|
24. אפשר להכין עם גבינה לבנה 9% יוצא מצוין לא חובה מקסטפונה
|
|
|
יש לי חברה קרובה, איטלקיה, שהטירמיסו שלה ידוע לשימצה בכל החבל.
היא משתמשת בליקר שקוראים לו BORSCI. העוגה "עפה" חמש קומות למעלה. לפי מחקרים שלי לא ניתן להשיג בארץ, בקשו אותו ממכרים שחוזרים מטיול בארץ המגף. אני תמיד מביאה איתי בקבוק או שניים. ניתן להשיג גם בסופרים מקומיים (בגדולים שבהם).
הבעיה העיקרית היא...ההתמכרות לטעם. טירמיסו שלא נטבל בבורסקי , הוא לא טירמיסו... נסו ותיהנו !
|
|
|
26. ביצים חיות
אחת שאוהבת טירמיסו , |
חיפה |
|
(18.06.10) |
לפני שבוע בדיוק הכנתי את העוגה והתלבטתי בעניין הביצים החיות. אחרי שעשיתי כמה פעמים את העוגה בלי ביצים החלטתי ללכת על הדבר האמיתי. לדעתי הטירמיסו עם הביצים החיות עולה על השאר באווריריותו, ובסופו של יום לא קרה לאף אחד שום דבר (יש לי עוד מתכונים לעוגות עם ביצים חיות, כולם נשארים בחיים).
אנחנו לא עושים קצת היסטריה מהעניין הזה?
היו שנים שאנשים אכלו ביצים ככה ישר מהקליפה.....
|
|
|
27. בבקשה תכתבי איך מכינים קרמשניט כמו שמכינים באגם בלד
|
|
|
אני משתמשת בליקר אמרטו טבול בקפה ולא בזביונה. בישקוטים קנויים מקציפה חלמונים בבאן מארי עם וניל- לא זביונה טהור כמתואר אבל מוקצפים- חשוב! מקציפה גם חלבונים ליצירת מרקם אורירי- חושבת שנוכחותם חיונית ביותר אפילו בכמות קטנה מקציפה את המסקרפונה שמנת מתוקה כמובן לאחר מכן חשובה גם מלאכת הקיפול בין השכבות של הבשקוטים והקצף ומעל לכל אני מוסיפה קקאו מנופה- אוהבת את המריר! לפחות יממה ליצוב במקרר יוצא מעולה. חתום וגמור!!!!!!!!!!!!
מה שכן בהזדמנות אנסה עם בישקוטים תוצרת הבית. נראה לי ניסוי מעניין ג'לטין- אסור הורס הכל! ורק מסרקפונה
|
|
|
פרוש השם הוא "משוך אותי מעלה" ולא הרם.
מס11 כבר העיר על חוסר ההגיון.. אבך ככה זה שמי שעוזר לתרגם לא ממש דובר את השפה.
חוץ מזה זו אחת הכתבות הטובות ביותר שראיתי! אין לי מה לתרום קולינרית, כי אני חושבת שעשית עבודה מ-ע-ו-ל-ה
|
|
|
30. טירמסו של מסעדת אקוואה אל דואו בפירנצה
את המתכון קיבלתי ממנו לפני איזה חמש עשרה שנה ,המתכון אכן הוא עם מסקרפונה וכמובן ביצים חיות (לא זביון ולא בטיח) במשך השנים החלפתיי חצי מהמסקרפונה בגבינה 9% וזה רק הרים את הטירמיסו למעלה יותר . אגב מומלץ ליד הטירמיסו כוסית של וין סנטו
| |