אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
הרם אותי למעלה: מדריך להכנת טירמיסו
יעל גרטי
פורסם: 18.06.10, 10:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 136 תגובות ב-63 דיונים
1. יופי של כתבה, יופי של צילומים.
מאיר ,   רמת גן   (18.06.10)
כתבה מאד יפה, אני מאד אוהב את סגנון הכתיבה ואופי הכתבות שלך, שבת שלום.
2. יאמי
נורית ,   מודיעין   (18.06.10)
למה ראיתי את זה לפני שבת אין זמן להכין.  כתבה נהדרת עם קישורים לאתרים נהדרים של עוגות ברמות של שפים. תודה. ושבת שלום.
3. טירמיסו של
טלי   (18.06.10)

כתבה מעניינת מאוד

אבל אין על הטירמיסו של קונדיטוריית אידלסון 10

4. אינני אופה כמוך אך בנותיי משתגעות על הטרמיסו שאני מכינה
גב' טרמיסו   (18.06.10)
ניסיתי בעבר עם ביצים חיות ועם מסקרפונה אבל הטעימה ביותר שאני מכינה ובכמות ענקית זו עם גבינה לבנה 9% , שמנת חמוצה, בלי ביצים, מעט מאוד סוכר (בבישקוטים יש סוכר וכן במשרה שאני מכינה מנס קפה חזק וסוכר...) ,שמנת מתוקה להקצפה, חבילת אבקת פודינג וניל, קקאו משובח המכסה את שתי שכבות העוגה, והבנות מתלקקות על העוגה וחוגגות איתה.
5. מעולה
סטודנטית   (18.06.10)
כתבה מפורטת ומעוררת תאבון
תודה.
6. תיקון קטן אך משמעותי
ליאור ,   חיפה   (18.06.10)

השם של העוגה, שבתרגום חופשי הוא "הרם אותי למעלה" לא ניתן לה בגלל האפקט של האספרסו, הסיבה האמיתית קצת יותר מעניינת...

היו נוהגים להגיש עוגה זו בבתי בושת באיטליה לאנשים מהמעמד העליון לאחר המעשה, ומכאן שמה.

7. בארץ לא הייתי ממליץ לאכול טרימסו בקיץ
איטלקי ,   חיפה   (18.06.10)
בגלל הביצים. ובקיצור כמו שלא אוכלים קרמבו בקיץ כך לא אוכלים טרמיסו בקיץ.
8. הטירמיסו של תומר
נורית ,   מודיעין   (18.06.10)
הטירמיסו של הלחם של תומר הוא ללא ספק אחד המוצלחים שטעמתי על בסיס גבינת מסקרפונה עם ביסקוטי ביתי עשיר באספרסו!
9. שקדים מרים
בשלנית מהמרכז ,   פ"ת   (18.06.10)

איפה ניתן להשיג שקדים מרים? אני מחפשת כבר שנים ואין. אני מסתובבת בשווקים במרכז הארץ ואין !!!!!!!!!

10. שומר כרסו ירחק
שמן ,   צ'יק   (18.06.10)
11. "הרם אותי" בלי למעלה, אי אפשר להרים למטה...
אבשלום החופר השלישי   (18.06.10)
12. הקינוח האהוב עליי!! יאמייייי
גיל   (18.06.10)
13. כרגיל, כתבה מקיפה ומעולה.
חיליק   (18.06.10)
יעל, אני איתך בשבירת המונופול של "גד" !!! דווקא חשבתי ש"חוות הבאפולו" מבצרון מייצרת מסקרפונה ...
אפשר גם למצוא במעדניות מסקרפונה איטלקית אבל היא יותר יקרה מ"גד" .
14. מכינה טירמיסו ללא ביצים ויוצא מדהים ואוורירי
מכינה טירמיסו ,   ללא ביצים   (18.06.10)

חלק מהמתכונים פה דורשים ה מ ו ן  עבודה, אם מקפידים על חומרים טובים (מסקרפונה וקלואה) מספיק המתכון ללא הביצים.  ברגע שמשנים מרכיבים זה כבר לא טירמיסו...

15. כתבה מצוינת .
ממש מצוינת   (18.06.10)
16. תודה רבה יעל!
אלעד   (18.06.10)
כל פעם שאני קורא מתכונים וכתבות שלך, אני נהנה מאוד, וחבריי ובן זוגי נהנים עוד יותר כשאני מעז ומכין ממתכונייך. כל הכבוד לך על ההשקעה והמאמץ, על בחינת כל הוריאציות וניפוץ המיתוסים. את בשלנית מעולה וכותבת בחסד.

שבת שלום!
אלעד - מעריץ מספר 1.
17. יופי של כתבה
אורית ,   הדרום החם   (18.06.10)
מספקת מידע, מקצועית, מאתגרת!
18. זביונה- איפה יש?!
(18.06.10)
איפה אפשר לאכול בארץ זביונה כמו שצריך?! אכלתי פעם מזמן והיה כל כך טעים. אנא הפנו אותי למסעדה המתאימה להגשים חלום..
19. כל ה"מטעמים" האלה הם רעל לגוף. אל תאכלו ואל תתנו לילדיכם.
חן   (18.06.10)
20. הרבה זמן חיכיתי למתכון נורמלי של טירמיסו,תודה רבה.
אלעד ,   מרכז   (18.06.10)
21. מזמן לא קראתי מחקר כזה מעמיק על טירמיסו
הדוקטורית   (18.06.10)

מסקנה (שלי): למצא קונדיטוריה טובה שמתמחה בטירמיסו...

תודה על ההשקעה!

22. כתבה מעולה!!
אחת שרוצה קפה   (18.06.10)
אין כמוך.
23. פשוט ללקק את האצבעות
אוהב מאכלים   (18.06.10)
ואחרי שאוכלים תמיד חושבים על דיאטה
24. אפשר להכין עם גבינה לבנה 9% יוצא מצוין לא חובה מקסטפונה
עעע   (18.06.10)
25. קבלו עצה ממקומית
מיכל   (18.06.10)

יש לי חברה קרובה, איטלקיה, שהטירמיסו שלה ידוע לשימצה בכל החבל.

היא משתמשת בליקר שקוראים לו BORSCI. העוגה "עפה" חמש קומות למעלה. לפי מחקרים שלי לא ניתן להשיג בארץ, בקשו אותו ממכרים שחוזרים מטיול בארץ המגף. אני תמיד מביאה איתי בקבוק או שניים. ניתן להשיג גם בסופרים מקומיים (בגדולים שבהם).

הבעיה העיקרית היא...ההתמכרות לטעם. טירמיסו שלא נטבל בבורסקי , הוא לא טירמיסו... נסו ותיהנו !

26. ביצים חיות
אחת שאוהבת טירמיסו ,   חיפה   (18.06.10)

לפני שבוע בדיוק הכנתי את העוגה והתלבטתי בעניין הביצים החיות. אחרי שעשיתי כמה פעמים את העוגה בלי ביצים החלטתי ללכת על הדבר האמיתי. לדעתי הטירמיסו עם הביצים החיות עולה על השאר באווריריותו, ובסופו של יום לא קרה לאף אחד שום דבר (יש לי עוד מתכונים לעוגות עם ביצים חיות, כולם נשארים בחיים).

אנחנו לא עושים קצת היסטריה מהעניין הזה?

היו שנים שאנשים אכלו ביצים ככה ישר מהקליפה.....

 

27. בבקשה תכתבי איך מכינים קרמשניט כמו שמכינים באגם בלד
mira   (18.06.10)
28. הטי שלי
יעל   (18.06.10)
אני משתמשת בליקר אמרטו טבול בקפה ולא בזביונה.
בישקוטים קנויים
מקציפה חלמונים בבאן מארי עם וניל- לא זביונה טהור כמתואר אבל מוקצפים- חשוב!
מקציפה גם חלבונים ליצירת מרקם אורירי- חושבת שנוכחותם חיונית ביותר אפילו בכמות קטנה
מקציפה את המסקרפונה
שמנת מתוקה כמובן
לאחר מכן חשובה גם מלאכת הקיפול
בין השכבות של הבשקוטים והקצף ומעל לכל אני מוסיפה קקאו מנופה- אוהבת את המריר!
לפחות יממה ליצוב במקרר
יוצא מעולה. חתום וגמור!!!!!!!!!!!!

מה שכן בהזדמנות אנסה עם בישקוטים תוצרת הבית. נראה לי ניסוי מעניין
ג'לטין- אסור הורס הכל!
ורק מסרקפונה
29. ל 11 ולכותבת!!
איטלקיה   (18.06.10)

 פרוש השם הוא "משוך אותי מעלה"  ולא הרם.

 

מס11 כבר העיר על חוסר ההגיון.. אבך ככה זה שמי שעוזר לתרגם לא ממש דובר את השפה.

 

חוץ מזה זו אחת הכתבות הטובות ביותר שראיתי!  אין לי מה לתרום קולינרית,  כי אני חושבת שעשית עבודה מ-ע-ו-ל-ה

30. טירמסו של מסעדת אקוואה אל דואו בפירנצה
דני   (18.06.10)

את המתכון קיבלתי ממנו לפני איזה חמש עשרה שנה ,המתכון אכן הוא עם מסקרפונה וכמובן ביצים חיות (לא זביון ולא בטיח) במשך השנים החלפתיי חצי מהמסקרפונה בגבינה 9% וזה רק הרים את הטירמיסו למעלה יותר . אגב מומלץ ליד הטירמיסו כוסית של וין סנטו

תגובות נוספות
חזרה לכתבה