לאשה  מגזין שף  ירקות, סלטים ומנות צמחוניות
תפוחי אדמה פריכים בתנור: הנוסחה המושלמת
איילת הירשמן
פורסם: 12.07.10, 00:01
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 123 תגובות ב-68 דיונים
1. יפה
sarel   (12.07.10)
2. 6 תפו"א גדולים 3 כפות אבקת מרק בצל ושמן זית ומלח זהו
שרה ,   מתכון מעולה וקל   (12.07.10)

לחתוך לקוביות באיזה גודל שרוצים לשים בקערה להוסיף אבקת מרק בצל שמן זית כמה שרוצם לפחות שלוש סיבובים להוסיף מלח לערבב לשים בתבנית, חום גבוה שעה אחת לבדוק מידי פעם ואחלה מתכון, פשוט וטעיםםםםם.

 

תנסו לא תתאכזבו.

 

בתאבון

3. קצת מוגזם, בסך הכל תפו"א וכל כך הרבה עבודה
ר ,   י   (12.07.10)
4. אפשר לוותר בכיף על הקמח
בשלן עם סינר   (12.07.10)

להשתמש באותם מצטרכים וישר לתנור עם שקית קוקי

 

5. אין צורך לומר "אם הם עדיין לא רכים מספיק"
תפוחן ,   צפון   (12.07.10)
6. למעשה, מדובר בפחמימות בציפוי בפחמימות, לא?
moran   (12.07.10)
7. קל ומעניין !!!!
כרמיאל   (12.07.10)
8. אפשר לבשל ואח"כ לטגן במחבת יוצא בדיוק אותו הדבר
דנה ,   קרית ביאליק   (12.07.10)
9. ניראה מעולה! ינוסה בהחלט
rachealy   (12.07.10)
10. אפשר גם יותר בקלות
(12.07.10)
אפשר לקצר את התהליך ולתבל את תפוחי האדמה בשמן זית ופפריקה ומעט מלח ולהכניס לתנור חם יוצא טעים ופריך  
11. שמן מחומם - מזיק לבריאות !
שמוליק ,   מבשרת ציון   (12.07.10)
12. תערבבו את התפוחי אדמה עם פירורי לחם. יותר מהיר יותר טעים
חיים ,   מרכז   (12.07.10)
13. גם בלי פפריקה ופלפל שחור זה יוצא מאוד טעים
AP ,   גבעתיים   (12.07.10)
14. נראה מצוין. תודה.
עדי   (12.07.10)
15. זה טיגון התנור!!!!!
אני   (12.07.10)
16. הרבה יותר פשוט ולא צריך קמח
יעל   (12.07.10)
אחרי שלב הבישול במים פשוט להקפיץ את תפוחי האדמה בתוך מחבת עם קצת חמאה/מרגרינה ונגיעת שמן עם טיפה מלח - הרבה יותר מהר ותוצאה דומה ומשובחת.
17. וטעימה לא פחות
דרך קלה יותר   (12.07.10)

כל מה שצריך זה לנער את תפוחי האדמה המבושלים חלקיתבסיר, כך הם מפרישים עמילן וזה מה שיעשה אותם פריכים. הקמח הוא סתם תוספת מגעילה.

פשוט מנערים אותם היטב ואז מכניסים לתנור חם עם תיבול שאוהבים ומעט שמן זית לעוד 45 דקות עד שעה.

 

יוצא פריך ושחום מבחוץ ורך מבפנים

 

18. אוכל ללא גלוטן
mari ,   קריות   (12.07.10)

היי.....

 

ללא ספק אין לחלוק על טעמם המדהים של כל המתכונים. שמפורסים ,,,אבל אולי אפשר קצת לתת תשומת לב גם למתכונים ללא גלוטן ...לאלה שלא יכולם להנות מהמתכונים הרגילים שמפורסים כאן עם גלוטן....

19. בקיצור..
אבי   (12.07.10)

בקיצור תכניסי את התופ"א לתנור מכוסה בנייר כסף , על הדרל תכיני בלילה של הקמח אחרי 20 דקות בערך תורידי תנייר כסך תשפכי תבלילה וסלמת

20. אפוי??
שני ,   ת"א   (12.07.10)

זה לא תפוחי אדמה בתנור!!! זה תפוחי אדמה מטוגנים!! אם הרתחת שמן ואז הכנסת אליו את התפוחי אדמה זה לא משנה אם זה על כיריים או בתנור..זה מטוגן

21. שמן זית - לא נשרף?
מוטי   (12.07.10)
שמן זית למשך 20 דקות בתנור? השמן לא נשרף והופך רעיל?

22. Simple, and sounds fantastic. Thanks
as   (12.07.10)
23. תיבול לתופ"א אפויי - אליפות
עופרר   (12.07.10)
שמן, פפריקה , אבקת שום מלח ופלפל... לערבב עד שהתפו"א עטוף אדום אדום, לתנור ולטרוף - כמובן אפשר להוסיף נתחי עוף :-P
24. שידרוג אישי
ארנון ,   באר שבע   (12.07.10)
אני מוסיף עגבניות בצל ושום ושם בתנור יחד עם המיצרכים שמן זית פלפל מלח פפריקות
25. שמן ל-20 דקות בתנור
(12.07.10)

שמחומם ל-220 מעלות?!?!?

נשמע מוגזם ביותר.

26. למה זה לא נראה יפה גם העוגיות
ממש לא   (12.07.10)
27. תפזרו סולת במקום הקמח
יעל   (12.07.10)

מעולה, שכבה נפרדת ופריכה.

 

גם לא צריך לתבל חוץ מהמלח במי הבישול.

 

בתיאבון!

28. המתכון המנצח שלי
איילת ,   מרכז   (12.07.10)
לוקחים תפוחי אדמה מסוג דזירה, חותכים ליתדות, משרים במים קרים שעה לפחות, מסננים ומנערים היטב, ומפזרים בתבנית. מערבבים בכוס מעט שמן, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה. מזליפים על תפוחי האדמה בלי לערבב. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים כשעה ורבע. בזמן הזה הופכים את תפוחי האדמה כמה פעמים ואם יש צורך מוסיפים מעט שמן. תפוחי האדמה יוצאים שחומים ופריכים, ואין צורך בקמח ובכל כך הרבה שמן.
29. סוגי תפוחי אדמה
אמיר ,   כפר סבא   (12.07.10)

יש בשוק כמה סוגים של תפוחי אדמה, בצבעים שונים.

 

על חלקם כתוב שהם מתאימים לטיגון, לאפיה, לבישול וכו'.

 

אולי יכולה אילת הירשמן לכתוב מדריך לשימוש בסוגי תפוחי האדמה השונים או, לפחות, במתכון שפרסמה כאן - באיזה סוג של תפוחי אדמה היא ממליצה להתשמש להכנתם בתנור?

30. מתכון קל יותר עם אותם תוצאות
spongebob ,   אי שם מעבר לפינה   (12.07.10)
בתוך כלי גדול מפלסטיק למיקרו מכניסים את התפוחי אדמה (לא חייב מקולף ולא חייב גודל אחיד) ומכניסים ל5-10 דקות למיקרו שיהיה קצת רך.
פותחים את המכסה ושופכים את השמן (0.5 כוס) ותבלינים (אפשר גם את הקמח למי שאוהב).
סוגרים ומנערים טוב טוב.
שופכים הכל לתבנית לתנור ומבשלים עד שנהיה שחום ופריך.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה