אוכל  טעם החיים
עלים מתוקים: עוגת קרמשניט
רני בן אברהם
פורסם: 28.10.10, 08:40
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 65 תגובות ב-40 דיונים
31. קרם שניט
אלמליח יפה ,   כרמיאל   (29.10.10)
בקשר לחיתוך העוגה. עלה הבצק הראשון למרוח את הקרם .ואת הבצק השני לחתוך לריבועים לגודל הרצוי .ואחר להניח על הקרם את הריבועים. בזמן ההגשה עוברים עם סכין בקו החיתוך כך שחותכים רק את החלק התחתון. וכך הקרם לא נמעך .בהצלחה
32. אני אוהבת את המדור שלך.הוא מעלה בי חיוך ונוסטלגיה.
תודה.   (30.10.10)
33. אסון לבריאות אסור לטעום...
אתי   (30.10.10)
מעלה הכולסטרול,משמין,מעלה הלחץ דם.מגעיל ודוחה.אסור בשום אופן לטעום את הדבר הזה אלא לראותו בלבלד
34. קרמשניק - למרוקאים
לאה   (30.10.10)

מרוקאי לא יודע להגיד את השם הנכון שלהעוגה.

קורא לה קרמשניק.

לא יעזור כלום. גם אחרי שתתקנו אותו, הוא יחזור לקרוא לה כך.

.....

35. אצל הורי, בקונדיטורית "מגדה" בבני ברק בשנות ה-50,
ישראל   (30.10.10)
היו הקרמשניטים הטובים ביותר שרק ההונגרים ידעו לאפות ואנשים היו מזמינים מראש לכל מיני אירועים.
36. אצלנו במשפחה מכינים את זה אחרת,
א.א ,   מרכז   (30.10.10)
מכינים שכבות דקיקות של הבצק מחוררים כמו מצה ואופים, אח''כ מסדרים את העוגה בשכבות-בצק/קרם/בצק/קרם ומשאירים במקרר ל-24 שעות לפחות. הטעם אלוהי פי כמה מסתם בצק עלים עם קרם באמצע.
37. קונים בצק עלים מגולגל במקררים של הסופר
ששש   (04.11.10)
חותכים לגודל של תבנית התנור מחוררים בעזרת מזלג וכדי שהבצק לא יתנפח בתנור יש להניח עוד תבנית מעל הבצק עד תום האפיה ,יוצא מאוד מוצלח, יש לקרר  ולאחר מכן למרוח את הקרם ולהלביש על הכל את הקומה השניה של הבצק השני,יש לחתוך בקוביות ולקרר במקרר ובתאבון.
38. כמו שנרשם למעלה, לחתוך לריבועים לפני האפיה
רוחמה   (29.10.11)
לאחר שנאפו\ להניח על הקרם שנמרח על ההצק התחתון.
39. נכון, ממליצה בחום הייתי שם!!!
רוחמה   (29.10.11)
40. מתכון כושל למדי
שרון ,   תל אביב   (25.06.13)
אני מצטער לאכזב אבל לאחר שהכנתי את המתכון שלב אחרי שלב התאכזבתי קשות, להלן הסיבות:
זמני האפיה של הבצק לא נמוכים מידי (ובבקשה אל תמרחו אותי בשטות "התנור זה לא אותו טמפ' אני יודע מה טווח הסטיה של) ומתקבלת עיסה.
550 גרם חמאה? אתם רציניים? האם בדקתם מתכונים אחרים?! מוגזם מאוד.
הוראות קיפול הבצק כתובות בצורה פשטנית עד גיחוך, מן הראוי לצרף כמה תמונות.
הקרם מתוק מידי (ממש ממש מתוק)
ובקיצור, חבל על החצי יום ששרפתי לשווא במטבח
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה