אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
אתגר הפרווה
יעל גרטי
פורסם: 02.09.10, 08:45
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 82 תגובות ב-51 דיונים
1. אהבתי
תודה רבה   (02.09.10)
כל הכבוד על הכתבה. חיפשתי תקופה לא מועטה אחר תחליפי פרווה לעוגות הבחושות שלי עבור קרובי משפחתי וחברי שומרי הכשרות. למדתי כמה דברים חדשים שלא ידעתי. תודה רבה.
2. שאלה ליעל
בקי   (02.09.10)
רציתי לדעת בעוגת טחינה וסילן כמה טחינה ושמנת חמוצה לשים? (גרסה לא פרווה). ובעוגת מייפל ואגוזים כמה שמנת חמוצה לשים?
תודה, המתכונים שלך מעולים!
3. יעל יקרה! פרסמי בבקשה גם את הגירסה המלאה. עם החלב/שמנת
למה להעניש אותנו ,   באכילת פרוות???   (02.09.10)
4. ישר כח על החשיבה על שומרי כשרות
ניר ,   צפון   (02.09.10)

ליעל  יפה  מאד  שהקדשת  מחשבה  על  כך

כי  היום  נושאי  התחשבות  בשומרי  מסורת  היא  חזון  נפרץ

בברכת  שנה  טובה

5. שאלה ליעל
עוברת דירה   (02.09.10)

 

קודם כל- תודה רבה על המדריך! הוא הולך לככב אצלי במטבח :)

 

בנוגע למאפינס התפוחים- במידה ואני רוצה לאפות עוגה (ולא מאפינס) אז לאיזו תבנית הכמות מתאימה?

6. רלוונטי גם לרגישים לחלב וגם לטבעונים
יפית ,   כפר סבא   (02.09.10)

תודה על הכתבה.

חיפשתי תחליפים למוצרי חלב בעוגות במשך זמן רב.

7. מאוד שימושי! תודה!
מגלי;   (02.09.10)
8. כל הכבוד ותודה רבה
אלרגית לחלב   (02.09.10)
9. תודה על המתכונים לאפיה בפרווה.לי זה חשוב מאוד ובודאי גם לחבר
חובב דת   (02.09.10)
10. שאלה ליעל בנוגע לקרם קוקוס
גלית   (02.09.10)

הי יעל

מה זה קרם קוקוס? האם זה מה שנקרא "חלב קוקוס"? אני גרה בחו''ל וקונה את זה תמיד, זה בא בפחיות ואני מוסיפה זאת למרק כתום. האם לזה הכוונה או שזה מוצר אחר? תודה!

11. ויש גם תחליף לביצים
gg1234 ,   רעננה   (02.09.10)

מעדן סויה "אלפרו" בטעם וניל יכול לשמש כתחליף לביצים.

 

1 מעדן וניל = 2 ביצים

 

ההבדל היחיד בשימוש בתחליף הוא שצריך לחכות שהעוגה תתקרר לפני שפורסים אותה, אחרת היא תתפורר. אחרי שהעוגה מתקררת, היא נפרסת בקלות.

 

כדאי להעביר טיפ זה לכל מי שאלרגי לביצים או לכולסטרול, ולמי שזכויות בעלי החיים חשובות לו.

 

12. עוגת דבש בלי דבש?
אור   (02.09.10)
זו לא עוגת דבש. אולי עוגת כאילו דבש. אבל ממש לא עוגת דבש!
13. שאלה ליעל גרטי
טליה ,   שרון   (02.09.10)
תודה על המתכונים. אני מחפשת מתכון לעוגת דבש בה יש קרום רטוב ומתקתק (חלק מהעוגה, כך יוצאת, לא משהו שנוסף אחרי או בזמן אפיה סופי) למעלה.  אני זוכרת עוגה כזו מבית סבתי ולא מצליחה להגיע למתכון כזה. כנראה משהו בכמויות סוכר,דבר ו.או שומן שמוציא קרום די עבה ורטוב מעל לעוגה (שונה מעוגות בחושות רגילות).
14. תבורך מנשים יעל...
איציק שם טוב   (02.09.10)
כמה זמן חיפשתי את התחליפים הראויים למוצרי החלב....
ואת הכל הכנסת בכתבה אחת!
יישכוייח!
תודה רבה!

האופה הנאמן!
15. אפשר להחליף חלב מרוכז?
(02.09.10)
האם יש אפשרות להחליף במתכון של עוגה חלב מרוכז למשהו פרווה?
16. כשר זה איכסה! לא נוגע עם מקל!
איככססססס   (02.09.10)
מרגרינה פרווה במקום חמאה?
שמן במקום חלב?
קרח במקום שמנת?

עזבו אתכם משטויות! תאכלו אוכל טעים ובריא ותהנו מהאוכל!

אנחנו במאה העשרים ואחת אנשים! תתעוררו! כל השטויות האלה של האוכל הכשר / חלאל הם המצאות של לפני אלפיים שנה. התקדמנו מאז!!
17. כתבה מעולה
אלרגית לחלב   (02.09.10)
עזרת לי מאוד. כבר הרבה מאוד זמן אני מחפשת הסבר לגבי איך ומה מחליף את מוצרי החלב.
18. מה הבעייה לאפות פרווה? הכל יוצא מקסים בלי שום חמאה וחלב.
סוזי הומייקר ,   ירושלים   (02.09.10)
19. במקום לקפוץ תקרא
מישהו   (02.09.10)
3 כפות גדושות מאוד (כ-1/2 כוס) דבש
20. תודה רבה על הכתבה החשובה!!
יעל   (02.09.10)
כבר הרבה זמן שאני מנסה לחשוב איך להמיר את עוגת המייפל לפרווה:)
21. כתבה מעולה
נוגה   (02.09.10)
לא שומרת כשרות אבל כשהחמים מגיעים אין ברירה
22. לא צריך להמיר, יש מתכונים פרווה מראש!!!
למה ללכת עקום ,   אם אפשר ישר   (02.09.10)
23. אז השומר בכלא מייצג את היהדות??
(02.09.10)
לי זה נראה שהרוצח הפלסטינאי רק היה צריך תירוץ כדי לגרור עוד כמה רוצחים אחריו... או שאתה הזוי או שהרוצח הזוי - מצא לו מי שייצג את היהודים שומרי המסורת..
24. כוונת הכתבה טובה, אבל התחליפים לא
וויני   (02.09.10)

כל הכבוד' לכוונת הכתבה, אבל קשה להגיד שנותני התשובה הם בעלי ניסיון בפועל בהמרה לפרווה. התשובות ברובן הן תיאורטיות לחלוטין, וחלקן אפילו לא לעניין...

ואולי גם בגלל זה לרוב האנשים יש דיעה שעוגות פרווה אינן טעימות.

עכשיו אני מבינה את הסיבה

שמחליפים חלב במים או במיץ תפוזים - אז באמת העוגה מאבדת לרוב את הטעם. ממתי למים או מיץ תפוזים יש טעם שמזכיר בכלל חלב?

ולהחליף שמנת חמוצה או ריוויון ברסק תפוחים?

כנ"ל עניין הטחינה....

 

עדיף פשוט לתת את המתכון המקורי, ונחליף לבד.

מעולם לא היתה לי בעיה בהחלפה ואני מחליפה באופן קבוע, והעוגות לא מתפקששות בכלל, בדיוק להיפך

 

 

 

 

25. בווריה
ערן ,   תל אביב   (02.09.10)

הכנתי בווריה עם חלב סויה וניל במקום חלב רגיל, יצא מעולה.

המלצה, להפחית את כמות הסוכר במתכון, היות והחלב מתוק מאוד.

 

המתכונים של יעל אגב, תמיד  מוצלחים.......... עוגת הפרארו רושה עד היום מככבת.

26. אני לא מת על פרווה
דיגישף   (02.09.10)

וגם הכשרות היא לא נר לרגלי ,אבל כל הכבוד על המאמץ ועל הכתבה המושקעת

27. חילונים מחרימים כשר וכשרות! חוץ מזה שזה לא בריא וחיקוי מגעיל
הכשרות החוצה מחיינו ,   רק אוכל טעים אין   (02.09.10)
28. העוגות של דן דייויס
יפה   (02.09.10)
הכי טעימות בעולם, גם כשהן פרווה! אין עליו, אין, אין. ומי שאמר שזה תיאורטי זה ממש לא נכון הכל בדוק ומנוסה וטעים ואחרים טעמו גם.
29. אין סיבה סתם ללכלך על השפים
אלון   (02.09.10)
אני מכיר את העוגות של דן דייויס והן מצוינות. והתחליפים שלו טעימים ומוצלחים. לא מכיר את האחרים אבל אם הם כמו דייויס אז גם להם אין במה להתבייש.
30. יעל, תודה על המתכונים, ולכל אלא שכואב להם
מיכל ,   ירושלים   (03.09.10)

הלא ברור למה- אתם מאמינים שאתם כ"כ נאורים וסובלניים (כן...) לעומתינו המאמינים אך לא מסוגלים לשאת את העובדה שהאתר של המדינה מתחשב בכלל האוכלוסיה ובעיקר בחגים, יש הבנה לצרכי רוב הציבור (שכידוע-הוא מסורתי ולא כופר. אולי חוץ מבמדינת ת"א). למה כ"כ כואב לכם עד שבאופן פאתטי אתם מורידים נקודה לכל מי שמודה ליעל על המתכונים הפרווה?

 

האם יהודים צריכים להתבייש שהם שומרים על מסורת אבותם? שהם מאמינים בה'? להתבזות ע"י אחיהם? לאן הגענו?! תתביישו לכם!   

תגובות נוספות
חזרה לכתבה