בריאות  דיאטה
חלבון מלא מאט הזדקנות: באיזה מזון הוא קיים?
ד"ר אודי בר
פורסם: 19.10.10, 09:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 161 תגובות ב-78 דיונים
1. חלבון
גל ,   תל אביב   (19.10.10)

מה הדרך הכי טובה לצרוך את חלבון הביצה?  בצורת חביתה, או ביצה קשה, או ששמעתי שמפתחי גוף פשוט שותים את זה חי, מעוניין לדעת מה הדרך שהחלבון נספג הכי טוב?

2. מוצרי חלב הם מקור לצרות:ליחה,נזלת,בחילות וכאבי ראש
מישהו   (19.10.10)
3. וואו תודה
(19.10.10)
4. מישהו יודע לפרט מה מכיל הרבה חלבונים??
רבקה ,   תל אביב   (19.10.10)

אז מה בעצם מומלץ לאכול שמכיל הרבה חלבונים, אפשר לקבל פירוט?

5. מה נסגר עם האודי בר הזה, מישהו יודע אם הוא פנוי?
דיןדין ,   תל אביב   (19.10.10)
6. אודי בר הוא מצויין ותראו גם את זה
(19.10.10)

היה בלילה בערוץ 2 הרזיה מהממת וזה עכשיו ביוטיוב.

תמצאו בקלות בגוגל: "אחד שרזה 100 קילו ישר ללב רשת  ערוץ 2".

מה זה התלהבתי. 

7. זו הסיבה למה נשים מאריכות שנים כנראה
אך מדוע הגברים נראים ,   טוב יותר בגיל מבוגר?   (19.10.10)
8. כדאי לצרוך מוצרי חלב מחלב עיזים כי הוא
ששש   (19.10.10)
נספג טוב בגוף משאר המוצרים.
9. מידע יותר מדוייק
סנופקין ,   שומרון   (19.10.10)
חלבון בימה מכיל בסביבות 87 אחוז מים, רק 11 אחוז חלבון והיתר מלחים וויטמינים.
חלמון ממש לא מורכב במלואו מכולסטרול טהור. אמנם החלק השומני של החלבון, 33% ממנו, מורכב מכולסטרול (אולי לזה התכוון הכותב) אבל יש עוד 48% מים ו17% חלבונים! (כמות מכובדת). בנוסף הוא מכיל עוד ויטמינים, נוקלאוטידים, מלחים ועוד.
אז בבקשה לדייק ולא לעורר כל מיני היסטריות.
יש מחקרים רבים וחדשים אשר מסווגים את הביצה כ"מאכל על" ולא מצאו שום סיבה להגבלות על כמות הביצים ליום כפי שנהוג לחשוב היום.
מעבר לכך מספיק לפתוח את ספרי הלימוד בביולוגיה על מנת לברר פרטים במקום סתם להפחיד אנשים ולעודד אותם לזרוק לפח אוכל בריא.
10. תגיד את זה ללו קורונה - 37 שנים על raw food
(19.10.10)
ובגיל 57 נראה כמו בחור בן 30, הנה הלינק ליוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=bhdHEfzznWs
11. כל פעם שאני קוראת את כתבותיך אני מחכימה! Ynet - עוד בבקשה!
צמחונית ובהריון   (19.10.10)
12. כתבה מעניינת סוף סוף..
אריאלה   (19.10.10)
ואני גם תוהה מה בכל זאת החליטו בקשר לביצים וכולסטרול...האם מותר האם אסור, הדעות ממש חלוקות...אני משתדלת להיזהר כי הגוף שלי מייצר כולסטרול אבל אז אמר לי רופא שמותר כמה פעמים בשבוע ביצים...
13. that is
golan ,   capetown   (19.10.10)
why......fish  is  fish&.......egg  is  egg.
14. פעם ראיתי רוסי בולע 12 ביצים ישר מהתבנית שקנה באותו הרגע...
אמיר ,   רמת גן   (19.10.10)
הסתכלתי עליו והייתי המום
זה היה בחדרה לפני כמה שנים
הוא קנה את הביצים במינימרקט שמול תחנת האוטובוס, ובזמן ההמתנה לאוטובוס
בלע את כל הביצים... 12 ביצים!!!
(בלי הקליפה...)
15. הרופא חולה לופוס שריפא את עצמו ?
האם זה לא   (19.10.10)
זהירות חוסכת כסף
16. כתבה מרתקת ומקצועית! תודה
עו"דית   (19.10.10)
17. לד"ר בר, שאלה חשובה
ד.   (19.10.10)

פולי סויה מכילים פיטו-אסטרוגנים. איך הדבר משפיע על שאסור להם לקחת הורמונים?

תודה

18. לא למי שאבותיו צרכו את הלקטוז במשך יותר ממאות שנים.
matan ,   lod   (19.10.10)
19. רופא מצוין! שגם עוזר - ממליצה בחום
מירב אלון (בן חיים )   (19.10.10)
20. חלבון מלא יש בכלורלה
שי   (19.10.10)
אצת מים מתוקים 
21. כן והרבה אלקטרוליטים הנחוצים לתפקוד יומיומי של גופנו!
משה   (19.10.10)
גם לכותב יש הרבה מה ללמוד מהכרות
22. מי שלא צורך ביצים וחלב הוא טבעוני ולא צמחוני.
נא להבדיל   (19.10.10)
23. בולשיט!כל ההומאופתיה והויטמינים זה חנטרוש שנועד להוציא כסף
מפריארים. ,   כמוך!   (19.10.10)
24. איזה תמונה
אמיר ,   חיפה   (19.10.10)

זה דוקטור או ערס???

25. ל4 קבלי..
מדריך חד"כ   (19.10.10)

ביצים, בשר, עופות, דגים מוצרי חלב וכל הנגזרות שלהם !!!

ביצים:

חביתה, ביצה עין, ביצה קשה( עדיף להשתמש רק בלבן , פשר פשוט להכין חביתה אחת מ3 ביצים,אחת שלמה ושתיים רק החלבון ( החלק הלבן)

בשר:

סטייק, פסטרומת למניהם, גולש, וכו'(פסטרמות "רזות" עד 5 אחוז שומן)

עופות:

חזה עוף, פרגיות, עוף בגריל , פסטרמות למניהם וכו' (פסטרמות רזות עד 5 אחוז שומן)

דגים:

כולל טונה משימורים, וכל סוגי הדגים( טונה לסחוט טוב מהשמן, או טונה במים)

מוצרי חלב:

גבינה לבנה , קוטג , יוגורטים למיניהם, גבנ"ץ וכל סוגי הגבינות..

יש לציין שכל אלו הם חלבון מהחי! יש לצרוך מהן לפי משקל הגוף, ואופיו של האדם ( מתאמן, לא מתאמן.. וכו')

אדם רגיל שלא מתאמן צריך 0.8 גרם על כל קילוגרם משקל , דהיינו , אדם ששוקל 60 קילוגרם צריך להכפיל את המשקל ב 0.8 גרם (48 גרם חלבון ביום) , אך צריך להבין שצריך לחלק את הכמות הזאת לאורך כל היום, ולא לאכול בארוחה אחת!!! הגוף לא סופג כמות כזאת גדולה של חלבון בארוחה אחת, ולכן מה שהוא לא צורך יאגר ברקמות שומן! בנוסף ... הגוף אחרי כמה שעות יצתרך עוד חלבון, ואם לא נספק לו את החלבון הוא פשוט יקח את החלבון הדרוש לו מפירוק של רקמת השריר  בגוף..(רקמת השריר  מחלבון)

נניח שמחלקים ל 4 ארוחות ביום, בוקר בניים צהריים ערב יוצא שבכל ארוחה  את צריכה 12 גרם חלבון!

יש לצרוך חלבון שיש בו כמה שפחות שומן, ז"א שאם משתמשים במוצרי חלב, לא להשתמש במוצרי חלב שמכילים כמות גדולה של שומן, עד 5 אחוזים זה בסדר, 0 אחוז לא מומלץ כי אז הספיגה של הסידן בגוף נעצרת!

אם זה בשר אותו כנ"ל , עדיף בקר  מבשר כבש שהוא בשר שמן יותר..

אם עוף עדיף בלי העור , כמו כן עדיף חזה עוף שהוא עשיר בחלבון, גם פרגיות זה דל בשומן ועשיר בחלבון

וכן הלאה וכן הלאה..

מקווה שעזרתי.

26. תפסיקו להגדיר דגים
אלה   (19.10.10)

כמזון צמחוני. זה מביך. ילדיי ידעו כבר בגיל 2 - 3 שהדגים אינם צומחים על העצים.

27. בחלמון בביצה 175 מ"ג כולסטרול
דן ,   ירושלים   (19.10.10)
חלמון ביצה מכיל כ175 מ"ג כולסטרול, והרבה חומרים חיוניים לגוף. עדיף לייבא כולסטרול לגוף ע"י מזון, במידה מתונה, מאשר להמנע מכולסטרול. משום שאז הגוף נכנס ללחץ ומתחיל לייצר כולסטרול מפחמימות ושומנים וגורם לעליה של הכולסטרול ולא להיפך. איזון הוא שם המשחק ולא קיצוניות כמו צימחונות וכל בבלט אחר.
28. די לחירטוטים.
די כבר   (19.10.10)
29. מה בנוגע למזון מלכות?
לילית ,   חיפה   (19.10.10)
קראתי שהוא מכיל את כל חומצות האמינו שדרושות לגוף. האם זה נכון?
30. דגנים + קטניות = חלבון מלא!
ירון הטיבעוני   (19.10.10)

וכמובן גם סויה. לכן אין צורך מהותי באכילת ביצים ודגים - בדרך כלל אלו גם מכילים הרבה חיידקים וזיהומים, כך שאין בהם יתרון על פני בשר.

תגובות נוספות
חזרה לכתבה