אוכל  טעם החיים  וידאו
צ'יפס מתוק: עלי בטטה דקיקים מטוגנים
ynet
פורסם: 27.10.10, 10:21
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 22 תגובות ב-15 דיונים
1. nishma taim laala
bobi   (27.10.10)
2. זה יקח חצי שנה להכין קערה אחת וגם ייצא שמן נורא
מורן ,   חיפה   (27.10.10)
לא התלהבתי בכלל
3. אני מכין משהו דומה
רגבקוק ,   גבעת עדה   (27.10.10)
אני מטגן את פרוסות הבטטה עם תבלינים ורוטב צ'ילי , תוספת נהדרת לבשר, אורז ועוף. אפשר גם ללא רוטב צ'ילי אלא רק תבלינים פיקנטיים.
4. יאאאמי
חן ,   דרום   (27.10.10)

אוהבת בטטה על כל צורותיה!!

ציפס בטטה של ספגטים באר שבע הכי טעים בעולם!!!!

5. יותר מידי עבודה!
אמא בשלנית   (27.10.10)

נראה קלי קלות ואולי באמת להכנת מנה או שתיים זה באמת עניין של ככמה דקות (למרות שנראה לי שקצת חבל לבזבז כ"כ הרבה שמן למנה כ"כ קטנה) אבל תנסו להכין את התוספת הזאת למשפחה של 6 נפשות נאמר. לפי החישוב שלי - זה ייקח קרוב לשעה ! (כל סבב טיגון לוקח 10 דק' ובכל פעם מטגנים, לפי הערכתי, כמנה, אולי מעט יותר) מי מוכן להשקיע בתוספת שעה עבודה? וצריך להגיש את זה טרי, אחרת, כמו צ'יפס, יאבד מן הסתם מפריכותו.

חבל, נראה דווקה טעים!

6. כמו תמיד: רעיון לקיצור תהליכים
קצרנית   (27.10.10)
הרי הטיגון מייגע בגלל הציפייה הממושכת לכל 'נאגלה' של 10 דפים... עדיף לפיכך למלא מחבת מאוד רחבה ב-2.5 ס"מ גובה שמן ולטגן בה יותר פיסות.
7. מטוגן זה סרטן!!!
עירית   (27.10.10)
8. אפשר להחליף את הבטטה בקולורבי ואת השמן במים?
אלי   (27.10.10)
9. בית הספר הגבוה לקולינריה -"בישולים" מפתיע כל פעם מחדש. לרעה.
עמרי ,   רמה"ש   (27.10.10)
כאשר במטבחי כל העולם מנדים את הטיגון העמוק, ובאיזה שהוא מקום גם בצדק. הנה מגיע בית הספר הגבוה לקולינריה ומביא איתו את הבשורה האחרונה בתחום - טיגון עמוק!
נו באמת...

אין לי שום דבר נגד טיגון עמוק באופן אישי, אבל זו לא קולינריה ובטח לא גבוהה.

בישולים - כתבה אחרי כתבה אתם מצליחים לפספס רעיונית או טכנית. במקומכם הייתי מתאפס על עצמי במקומכם (כי יש לכם מה להציע, בישול מולקולרי לדוג' בו אתם די מובילים בארץ) או לחילופין מוותר ונכנע...

ואגב, אני בסך הכל חובבן ובכל זאת מרשה לעצמי לנזוף בכם, אז אולי כדאי שתקחו את זה ברצינות...
10. לא כדאי
דיאטנית   (28.10.10)

בטיגון , ככל שזמן הטיגון ארוך יותר כך האוכל המטוגן סופג יותר שמן. כאן, בטמפרטורה נמוכה ולאורך זמן רב- זאת הדרך להשגת אוכל הכי ספוג שמן שאפשר.

מציעה במקום זה לקחת בטטות בקוביות, לערבב עם כף אחת שמן, ולאפות בתנור במשך כחצי שעה, תוך ערבוב פעם או פעמיים במהלך האפיה. יוצא טעים מאד, הרבה פחות קלוריות והרבה פחות שמן.

11. ניסיתי בעבר כמה פעמים להכין ונכשלתי
(28.10.10)

עכשיו עם הטיפים בכתבה מחכה להצלחה!!!

אני אוהבת כשמוסיפים את זה לסלט עלים ירוק, זה טעים בטירוף יחד!!!!

איזה כיף, תודה!!!!

12. הכנתי ונכשלתי
ליאת ,   רמת גן   (01.11.10)

לא הצלחתי לקלף לדפים עם הקולפן ולכן פרסתי לפרוסות דקיקות ככל שניתן עם סכין.ושהוצאתי אותם מהטיגון הם יצאו מצוקמקים ולא יפים.

13. יצא מעולה!
עדן   (10.05.11)
לאור התגובות שקראתי פה נורא חששתי להכין את זה ושזה יצא לא טוב.
אבל הכנתי מעולה! המה מה...באמת לוקח חצי שנה להכין..
אבל פעם ב....לאירועים מיוחדים..אפשר להשקיע :)
14. יצא מצויין
דניאל   (09.09.13)
גם אם חותכים טיפה עבה יותר יוצא ממש טעים
15. יצא נהדרð゚リハ
ורד   (29.01.18)
הוספתי גם תפוחי אדמה לבטטה
חזרה לכתבה