אוכל  טעם החיים
פיצה פינת קלצונה
מאיה לביא
פורסם: 05.11.10, 07:58
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 67 תגובות ב-38 דיונים
1. אני ממליץ את העגבניות לגרד בפומפיה ללא חליטה מוקדמת
פסטלינו   (05.11.10)
2. כתבה מושקעת! אבל יש לי רק הערה אחת...
אהבתי   (05.11.10)
לא לכולם יש קיצ'נאייד שמאפשר להם לערבל בצק. מה עושים? אפשר עם מערבל ידני?
3. הכל נראה משגע! בא לי לטרוף את המסך.
יעלה   (05.11.10)
נראה אם אצליח גם להכין את זה. אגב, מה זה שמרים יבשים? שמרית?
4. הסוד בפיצה זה ברוטב וכשיש רוטב כזה פשוט כבר יודעים מהטעם
לא משהו   (05.11.10)
הדבר היחיד שעשה את כל התמונות כל כך יפות זה התנור המקצועי
5. תענוג לקרוא כתבה מושקת ומזילת ריר שכזו...תודה
חגית   (05.11.10)
6. משהו ניסה עם קמח נטול קלוטן?
נטולת גלוטן   (05.11.10)
7. לישה ידנית
גבי   (05.11.10)

זה לא כזה סיפור ללוש בידיים, זה אפילו סוג של טיפול מרגיע או כושר.

יש באינטרנט מלא הדרכות עם סרטי וידאו מדגימים

יש גם שיטה חדישה שלשים על ידי קיפולים חוזרים של הבצק

 

אפשר גם להקטין את הכמויות ואז אפשר להשתמש במיקסר חלש יותר, אם זה מה שיש.

8. מאיה שיחקת אותה....
אני ,   מרכז   (05.11.10)
כתבה שימושית , מושקעת ומעוררת תיאבון
9. מסעדת גוסטו
אחת שיודעת   (05.11.10)

אז ככה, מסעדה מדהימה! השקעה בפרטים הקטנים.

לא לפספס את אחד הקינוחים הטובים שיש, הטרמיסו - ממש בגדר חובה!!!

 

תהנו ובתאבון

10. כמו בימי קדם :-)
אסף   (05.11.10)
אני אף פעם לא עשיתי בצק במכונה - אלא תמיד ערבתי ידני בתוך הכלי - יוצא טעעים באותה מידה :-)
11. בצק מקמח מלא עם חצי מהקמח לבן.....עבודה בעיניים
גד   (05.11.10)
12. רוטב
אילנה ,   ת"א   (05.11.10)

את בסיס הרוטב את מכינה מעגביות מרוסקות ומוסיפה שום כתוב, עשבי תיבול, שמן זית מלח פלפל ומעט צ'ילי גרוס. רוטב המשמש לפיצות ופסטות.

13. מושקע ביותר ! התמונות של שלבי ההכנה מוסיפות הרבה !
מיק   (05.11.10)
כל הכבוד. פעם הבאה עדיף גם להוסיף כותרת לכל שלב.
14. יופי של כתבה - חסכתם לי הרבה מאד כסף
מיכל   (05.11.10)
תודה רבה רבה
הילדים שלי יברכו אתכם
15. איך אומרים באופרה? בראווו בראווו בראווו[ כנס מס 2]
ישראליק   (05.11.10)
וואו איזה כתבה מדהימה וצילומים הסברים ....פשוט אין מילים .
תודה רבה

ל 2 גם לי אין קיציין איד .....אבל פיצה עשו גם לפני שהמציאו את המיקסר .
ושמכינים ביד זה יוצא לא פחות טעים.....
בנתיים חוסכים למיקסר טוב ...
16. שוכחים דבר אחד קטן וחשוב
החומרים   (05.11.10)
לצערינו חומרי הגלם כאן בארץ לא מגיעים לרמה של איטליה.

ביצים צהובות ועלובות.
בצק, חמאה ועוד אשר נופלים ברמתם מהתוצרת של איטליה.

צפון איטליה מלאה במים. בשל כך היבול צומח לתפארת. חיות המשק מקבלות מזון איכותי ולא זבל כמו כאן, לכן החלב והביצים שם נהדרות.

מצחיק שדבר פשוט כמו חביתה שם ופה הם שני עולמות שונים. אפילו הילדים שלי יודעים את זה.

כשחומרי הגלם נהדרים אז התוצרת איכותית. ולא יעזור שום מתכון.

אחח איטליה... כל כך רוצים לחזור שוב. להנות מהנוף ומהאוכל.
17. כתבה מושקעת ובטוב טעם......+ תגובה ל-2
סוזי ,   חיפה   (05.11.10)
אהבתי מאד את הכתבה..ממש כתבה רצינית על פיצות. ל2: א. בצק ניתן ללוש רק אם יש לך וו לישה לבצק במיקסר הידני אבל אם אתה כבר מתכוון להשתמש במיקסר ידני מניסיוני עדיף ללוש בידיים-המאמץ זהה והתוצאה תהיה אחרת. ב. הקיצ'נאייד מדהים -מומלץ בחום!!!
18. 2 כפות מלח ?
גבי   (05.11.10)

2 כפות מלח על 5 כוסות קמח ?

זה לא צריך להיות רק  2 כפיות מלח ?

19. המלצה לפיצה - בצל מקומל של גוסטו
יעלי ,   תל אביב   (05.11.10)
20. אל תשכחו לתת טיפ עם מטבעות ולא שטרות
ג'ורג' קוסטנזה   (05.11.10)
אחרת תסתבכו
21. דומה לפיצה "עגבניה " בת"א
צפוני   (05.11.10)
אני מבית זרזיר והפיצה ממש דומה לפיצה שאכלתי בתל אביב
22. פיצה
אורי   (05.11.10)
האמת שאין לה טעם מי יודע מה !! אני אוכל בדומינו פרישמן זה מדהיםםםם
23. המצאה של השפית באיטליה לא מכינים ככה
איטלקיה   (05.11.10)

דבר ראשון רוטב העגבניות חיב להיות רק מעגבניות טחונות וכאן )איטליה משתמשים במוטי ועליו סיבוב שמן זית . בלי שום בלי בצל ובלי אורגנו

אחר כך להוסיף בזיליקום טרי

בבצק הפיצה אין להוסיף שמן !

מתכון לבצק הכי פשוט

קמח רגיל לבן. קילו

200 מל מים

30 גרם מלח

6 גרם שמרים יבשים או 4 בזק

חצי כפית סוכר

להתפיח שעה

ללוש

ולהשאיר 12 שעות ב 24 מעלות ללוש שוב

לשמן תבנית ולשים את הבצק ממש שטוח עליה סיבוב עגבניות ואז סיבוב שמן זית לאפות בחום 250 מעלות 12 עד 15 דקות עם רוצים להוסיף משהו להוציא ב 12 דקות ואפות עוד 3 דקות עם התוספות

הכי טעים לעשות את זה עם ביצה קשה סלמון מעושן פרוס דק ופטריות שמפיניון טריות !

24. איך מכינים פיצת "דיפ-דיש"?
help?   (05.11.10)
25. הפיצה הכי טובה בעולם!!!
ליאת מחולון   (05.11.10)

חבר טוב שלנו עופר דואק (המעריץ מס אחד של ירדנה ארזי) מכין את הפיצה הכי טעימה בעולם.

בדוק!

26. מעניין כמה נזכרו בפרק מסיינפלד THE CALZONE
ירון ,   ת"א   (05.11.10)
27. פיצה כן אבל לא איטלקית אמיתית!
אבנר לסקין   (05.11.10)

תסלחי לי מאוד אבל :

1.בצק פיצה לעולם לא יהיה בו סוכר כי סוכר מזרז את פעולת השמרים דבר שלא טוב לבצק של פיצה.

2.שמים על רשת זה פטנט אמריקאי אין כזה באיטליה או בתבנית או ישירות על האבן.

3.למה את לא מסבירה לאנשים שאפשר להכניס לתנור ביתי אבן אפייה?

4.רוטב עגבניות לעולם לא מכינים באיטליה רוטב מבושל לפיצה זה לא ספגטי,רוטב עגבניות מכינים מעגבניות בשלות שקיבלו את הצבע והטעם שלהם מחשיפה לשמש,ניתן להשיג כרגע בארץ מבחר גדול של עגבניות מאיטליה שמתאימות בדיוק למטרה זאת ולא צריך לבשל אותם.

5.קמח מלא יוצר בצק מאוד יבש חשוב לספר את זה,ואין לו שום ערך בריאותי נוסף מפני שממיסים מעליו כמות גדולה של גבינה ,מי שמחפש בריאות אני ממליץ לו לאכול מעט.

 

זה אחלה לעשות כתבה כול כך יפה ומושקעת וברור לחלוטין שאת מוכשרת ויודעת את עבודתך אבל ,צריך לדייק אנשים רוצים לדעת את הדברים ואי אפשר למכור להם סיפורים ,זה הדבר הכי בסיסי בלכתוב מתכונים בתקשורת אמינות!!!!

שבת שלום.

אבנר 

28. PIZZA
HERTZILIO ,   FIRENTZE   (05.11.10)
פיצה מקורית באיטליה היא הדבר הכי בסיס,בצק שמרים פשוט בתוספת כל מה שתרצו.הפיצה היא בעצם ,לחם עוני` שהתחילה בדרום איטליה.היא פתרון לניצול שאריות הנאפות על הבצק.על אותו עיקרון נוצרה גם ה,פולנטה`.תוספת הגבינה היא אחת הווריציות,בכפרים ובמסעדות משפחתיות בטוסקני ובדרום שמים גבינה לפי בקשת הלקוח.הבצק יכול להיות בכל עובי ,תלוי בלקוח,כמוכן יש פיצות שהן בעלות שתי שכבות.בטיבולי ,למשל,הצורה של הפיצה היא מופשטת .לסיכום פיצה זה דבר פשוט,כל הדבש ,הבצק במקרר וכו` אינם שייכים למקור.
29. ממש לא חייבים מיקסר. אפשר ללוש ביד. ובנוסף.........
מלי ,   חיפה   (05.11.10)
יש מתכון פשוט ונוח על השמרים של"שמרית"
כבר שנים אני עושה פיצה לפי המתכון הזה .
ללא מיקסר ,לשה ידנית עם קמח מלא בלבד ויוצא נהדר !!!
אני ממליצה בחום
רוטב עגבניות מבושל עם הרבה בצל וקצת שום
אני משתמשת בגבינה צהובה מגורדת
ועל הפיצה שמים קודם כל בצל טרי זה נותן טעם נהדר +תוספות לפי מה בא לכם. אצלי מאוד אוהבים טונה.
********
בתאבון
30. יאמי..מי מוכן לאפות לי? יש לי שתי ידיים שמאליות
א.א.   (06.11.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה