אוכל  טעם החיים
עוגיות בניחוח של חורף
עופר מעוז
פורסם: 07.12.10, 08:47
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 43 תגובות ב-20 דיונים
1. מרק העדס של סבתא שלי סביחה -זה ניחוח של חורף .
לבקוכן עליק   (07.12.10)
2. ממממ יאמי נשמע טעים!!!
יעל   (07.12.10)
3. תביא מרשם
מירי   (07.12.10)
המרקים של הסבתות מעולים אז לרשום מרשם תודה
4. תה זה להומואים וסבתות.
(07.12.10)
גם עוגיות.
5. קייטרינג בראף
א א ,   טבעון   (07.12.10)

 לעופר  השף של קייטרינג בראף  רוצה אני להעביר לך את כל המחמאות  שקיבלנו מהחתונה של בתי על האוכל שהכנת לאורחים . המחמאות היו מכל הלב ואמיתיות  כמו כל אמא של כלה כמובן מרוב התרגשות לא הספקתי  לאכול על הקינוחים לא ויתרתי!!!!!!!! וכמו שכולם אומרים    חבל על הזמן  היה להם  טעם של עוד ועוד !!!!   אני בטוחה שהמתכונים בכתבה מצוינים וכדאי לנסות.     ושוב תודה על הערב הנפלא           החתונה היתה בחודש יוני  2010

6. מה עושה מי שאין לו מיקסר עם וו גיטרה??
הילה   (07.12.10)
7. הכל פשוט מלא חמאה וסוכר - לא בריא
nuni   (07.12.10)
פעם אחת תתנו מרשמים בלי חמאה ועם פחות סוכר וזה יהיה באמת נחמד. הגיע הזמן שאנשים יאכלו בריא
8. עזרה במרק אפונה... !! פליז!!
חנה'לה ,   מועצה חוף השרון   (07.12.10)
מישהו יודע איך לעשות שמרק אפונה ייצא רך? השריתי את האפונה לילה שלם, בישלתי שעות (שעות!!) ובכל זאת, האפונה הייתה קשה. בטעם, המרק יצא לי טעים, אבל האפונה הייתה כמו אבנים קטנות... מישהו יודע מה עושים כדי שייצא רך כמו למשל העדשים או החומוס והשעועית? תודה -  חנה'לה
9. אחלה מתכונים - כתובים ברור ומדוייק
לשם שינוי...   (07.12.10)
10. מרק אפונה
אני   (07.12.10)

למס 8 תנסי לבשל בסיר לחץ, או פשוט לתבל  עם המלח בסוף ולא בהתחלת הבישול המלח  מונע ריכוך האפונה.  בתאבון !!!!!!

11. כל העוגיות לא בריאות....אסור לאכול אותן...!!!
גד   (07.12.10)
12. יופי של מתכונים קלים להכנה ומעוררים תאבון
אורנה   (07.12.10)
אין ספק שאכין חלק מהם.מקווה שהם גם יצאו טעימים.....
13. כנראה אני היחידה ששמה לב שאין חמאה להשגה.
להחליף משקפיים?   (07.12.10)
14. איך מצפים את העוגיות?
xor4   (07.12.10)

 

בתמונה עוגיות ה-לב נראות מצופות בשוקולד, במלואן.

איך מצפים עוגיות לכדי תוצאה כזו?

 

אשמח לקבל תאור מפורט.

 

תודה מראש.

15. אלוהים שבשמים, קצת מוח לטוקבקיסטים, אפשר?
האזרח ק.   (08.12.10)
מתכוני עוגיות, תרצו תכינו ותאכלו, לא חובה.אז תגובות על קייטרינג נפלא או עוגיות לסבתות והומואים או עזרה במרק אפונה, מה קורה לכם?
16. מה זו מולסה? ואיך כותבים זאת באנגלית?
קוראת מחו"ל   (08.12.10)
תודה לשף על המתכונים הנפלאים.

אני מעוניינת לעשות את עוגיות ה-Lebkuchen
ולצורך ההכנה אני רואה שצריך מיצרך בשם : מולסה.
האם אפשר את השם באנגלית?

תודה
17. עוגיות הפקאן יצאו מעולות!!!!
shirlief ,   kfar saba   (09.12.10)
18. מק'רוד תמרים
מיתי ,   ירושלים - ברלין   (10.12.10)
הכנתי את העוגיות, יצאו טובות מאד.
לא היה לי וו גיטרה ולשתי את הבצק בשתי ידי, באופן הבא: כל החומרים היבשים כולל החמאה בתנועה של פירור בין אצבעות הידיים. עד ליצירת בצק בעל מרקם חולי. אז הוספתי שתי ביצים (במתכון כתוב אחת, אך לא די היה בביצה אחת) ולשתי עד ליצירת בצק.
מחצית הכנתי במילוי תמרים, ואת המחצית השניה במילוי שוקולד (קקאו אמיתי מעורבב בסוכר).
יאמי.
19. הכנתי את עוגיות המולסה המצופות
sophie_b   (10.12.10)

ויצא טוב מאוד.

למולסה יש טעם מאוד דומיננטי לכן העוגיות לא יתאימו לכל אחד, שילוב מעניין של עוגיות מרירות טיפה ולא מתוקות בניחוח תבלינים עם שוקולד חלב מתוק.

20. עופר מעוז אתה גאון
עינת ,   בנימינה   (14.12.10)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה