אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
שעועית מש: כל מש שתרצו
כרם אביטל
פורסם: 22.11.10, 08:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 97 תגובות ב-55 דיונים
31. חובב קיטניוית
a   (23.11.10)
חובב קיטניות וגם גזעני עלוב ושחצן
32. תודה רבה!
סהר   (22.11.10)
סוף סוף כתבה שמפרטת כמו שצריך איך מנביטים :)
33. לאסי! אצות ים מכילות כמות יפה של B12
ספירולינה כלורלה ,   וקלפ   (23.11.10)
34. פטריות
רחלי   (23.11.10)
הפחזניות בוודאי היו מוגשות בבצק שהיה גם שמן וגם מטוגן.
אפשר לטגן קלות כפית שמן זית שום ובצל
להוסיף מגוון פטריות טריות חתוכות גס.
להוסיף מעט יין לבן והרבה פלפל
קחי את זה עם טוסט של לחם קל
נראה לי זו הגרסה הדיאטטית של מה שתיארת
35. שיטה פשוטה להנבטה
צמחונית   (23.11.10)

יש דרך קלה ופשוטה יותר להנבטה

(מש, עדשים, חילבה, אספסת, חומוס, פול, לוביה, אפונה, אזוקי, לימה, שעועית וסויה . זמן ההשרייה נקבע על פי גודל הקטנייה. שעועית גדולה ללילה, מש לכ-4 שעות. עדשים  - שעתיים)

 

שוטפים את הקטניות ומשרים במים. אחרי ההשרייה, מעבירים את הקיטניות למסננת ואותה מניחים בתוך הקערה. פעמיים שלוש ביום שולפים את המסננת מהקערה לרגע ושוטפים את הקטניות שבמסננת תחת זרם המים.

(אני שוטפת יותר) הלחות של השטיפה מאפשרת לקטנייה להתפתח ולהצמיח גבעול טעימממם ובריא.

36. זה נכון אין B12 בתזונה מהצומח ולכן
כסיף ,   תל אביב -יפו   (23.11.10)
לכן , מי שמבסס על תזונה מלאה מהצומח , כדאי שיעשה מידי פעם בדיקת דם לראות האם יש מחסור ב B12 ואם חסר , כדאי לקחת תוסף , וזה הכל . אבל !! יש עוד כמה דברים בבשר חוץ מ B12 שכדי להבין כמה נזק הם גורמים , כדאי לכם לקרוא את הספר "מחקר סין " , השאלה היא לא מה יש ומה אין באוכל , אלה מה הנזק או התועלת בטווח הארוך . די להסתכל על אחוזי החולי בסרטן , לב ,סוכרת , והשמנה בישראל , כדי להבין שמשהוא בתזונה , לא בסדר .......תקראו את מחקר סין , מומלץ לכל מי שבאמת רוצה לקחת אחריות על הבריאות שלו .
37. כל מאמר שניתן ללמוד ממנו כמה מזינות הקטניות
כסיף ,   תל אביב -יפו   (23.11.10)
הוא חשוב ומבורך . ככל שאנשים יבינו שהמקור הטוב ביותר לגוף לחלבונים , ויטמינים ומינרלים , יכל וצריך להגיע מהצומח כולם ירוויחו .
38. תגידו, לא מספיק קשה בארץ
הטבעונית   (23.11.10)
גם בלי שכל מתכון יהפוך למלחמת אחים שמונעת מאגו מנופח?

יש דברים הרבה יותר חשובים מאשר מתכון של מש.

למה אי אפשר להניח לאנשים לחיות לפי ראות עיניהם? למה כל דבר גורר תגובות נגד נוראיות? מי שאוכל בשר שיאכל בשר מי שלא רוצה שלא יאכל, למי שחסר B12 שיחסר ולמי שלא (לי למשל) שיהנה!

בואו נתחיל בקטנה, כמו בקטניית מש אחת...

די.
39. טור מצוין
מאשה   (26.11.10)
תודה רבה על כתיבת הטור, אתה מכריע את הדילמה שמתעוררת כל יום לפני הכנת ארוחת הצהרים. אתה מביא רעיונות מזינים וקלים למי שבחר לחיות טוב - לחיות טבעוני. כל הכבוד!
40. אל תבשלו את מה שנבט
חגית   (27.11.10)
כי הורס את הערכים שנצברו בהנבטה.
פשוט להוסיף בסיום הבישול.
וזהו.
41. יופי של כתבה, תודה!
אבי   (29.11.10)
42. המש עם התרד והטחינה נהדר
מבשלת   (01.03.12)
אבל 5 כפות טחינה זה יותר מידי. השתמשי ב-3 וזה היה די והותר. השתמשתי גם במנגולד במקום תרד, ולא הוספתי עגבניה.
יצא אחלה! תודה
43. המטבח האתיופי
דרומית   (21.06.12)

עשיר בקטניות ותבלינים. ודרך אגב- גם האתיופים מנביטים קטניות, ובמיוחד חומוס, כך שהנבטה לא שייך רק לאשכנזים בלבד.

בכל מקרה- אם אתם רוצים אוכל בריא- תפנו למטבח האתיופי ותלמדו. אני למדתי והחכמתי. האוכל שלהם פשוט בריא. הם יודעים את כל סודות המזון והבריאות.

44. תבשיל מש ותרד בטחינה - יצא מגעיל
דיינה קול ,   כפר יעבץ   (09.07.12)

עמכם הסליחה,

 

אני צמחונית חובבת אוכל בריא אבל ממש לא בררנית באוכל,

ניסיתי את מתכון שלכם - תבשיל מש ותרד בטחינה - יצא לי, לא נעים לומר, ממש מגעיל.

אף אחד מבני המשפחה לא התקרב לזה - הן הריח החזק שעלה מן התרד והן הטעם הלא סימפטי.. אשמח אם להבא תפרסמו מתכונים שאכן ניסיתם, ורק אם יצאו טעימים.. (סה"כ מבחן התוצאה הוא החשוב ביותר)

 

תודה.

 

 

45. סין זאת ארץ עם תוחלת חיים קצרה
גיל ,   ראשון   (19.08.12)
לא רוצה לקחת דוגמא ממנה
46. הנבטה של מש
שרון קקון ,   ראשון לציון   (27.09.12)
טיפ מצויין להנבטת מש קלה ומוצלחת ביותר להשרות את המש לילה בערה מלאה מים , בבוקר לשפוך את המים ולשטוף שוב לאחר מכן להכניס את המאש לקופסא פלסטיק וללא מים כלל כך שהמאש לח בלבד חכסות במגבת ל48 שעות בחוץ ובתאבון טעים להכניס למקרר בקופסא סגורה את המאש המנובט בהצלחה........
47. גם לי יצא מגעיל! ונראה כ"כ לא אסתטי
דנה גל ,   ת"א   (17.11.12)
48. לא ניסיתי, אבל זו מנה מוצלחת מאוד ב"פועה" ביפו. תטעמי שם אם
מ   (08.12.12)
יוצא לך. בתאבון!
49. תבשיל מש עם בטטה
יולנדה ,   בת ים   (22.10.13)
הכנתי אבל לא נראה בכלל כמו בתמונה
50. מתכון מש בטטה ופטריות
יולנדה ,   בת ים   (22.10.13)
הכנתי מש עם הבטטה אבל זה בכלל לא דומה לתמונה
51. הנזיד נורא ואיום...לא ממליצה לנסות.
נטע   (05.10.14)
52. הנזיד החמצמץ לא משהו. וצריך רבע מכמות העדשים/מש
ליאור   (22.11.14)
53. בטופולופומפו יש אטריות מש מדהימות
הנהנתן   (14.10.17)
54. איפה זה טופו
פ.מיכ   (13.06.19)
מעונינת באטריות איך מסיגים בבקשה חשוב לי אם זה ללא גלוטן
55. מאכלים לגוף האדם
(31.05.20)
כל המאכלים מועילים לגוף האדם, אדון ביולוגי
דווקא הדיאטה הים תיכונית של ירקות טריים, שמן זית, דגים , בשר ויין נחשבת לאחת הבריאות בעולם. אבל למה להתבלבל עם עובדות אם גברת צימחונית אומרת ששעועית מש זה תחליף בשר, רק שהסיבית תורמים לתחושת שובע אבל מקשים על ספיגה של חלבון, מה גם שאין שם את כל החומצות אמינו הדרושות לגוף, וקשה לאכול מספיק מאש כדי לצרוך מספיק חלבון.
ויש עוד דבר קטן, קוראים אותו B12... תחליף את זה , מאש.

בקיצור- אחלה מאכל, בכיף אוכל עם ירקות ודג או בשר ליד המאש
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה