אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
מפרס אל המטבח הצמחוני
יהודית מהלל
פורסם: 29.11.10, 09:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 175 תגובות ב-97 דיונים
61. כמו בכל כתבה שלך, היצירתיות עולה על כל דימיון
אמיר   (29.11.10)
בכל פעם מחדש את מוכיחה כמה כיף ופשוט להיות טבעוני, בלי לוותר על אף טעם מוכר ואהוב. ולכל מי שאמר שזה מורכב- זו בדיוק הכוונה. למה אף אחד לא אומר על מדורי אוכל אחרים שהם מורכבים? רוצים תבשילים פשוטים? תמיד אפשר. אבל כאן המקום למתכונים שלוקחים הכל עוד צעד קדימה, וזה היופי שלהם לדעתי. ואגב, אם תלכו לפי ההוראות, יצליח לכם! זה הזמן להתנסות ולנסות. בתיאבון, ותודה ליהודית, כמובן.
62. כתבה מדהימה, תודה רבה!
לימור   (30.11.10)
63. ליהודית - אפשר בלי הלימון?
צמחונית   (30.11.10)
64. מפרס אל המטבח הצמחוני - המשוגעים הצמחוניים
דני Dany ,   טורונטו, קנדה   (29.11.10)
תרגום על ידי Google
אני בטוח המאכלים האלה טעם מעולה ואנחנו יודעים איך לבשל, אבל אני בטוח שהם לא לבשל עם אבקת מרק בפרס ... ואז את מוסיף עוד מלח! למה כל כך הרבה מלח במזון? אם אתה עושה את האוכל טעים, אתה לא דורש כל כך הרבה מלח.
אז כל כך הרבה מכם המשוגעים צמחונים, כל מה שאתה צריך לאכול בשר החשיבה; הגוף האנושי הוא עשה כדי לאכול בשר. אנחנו אוכלים בשר, אבל מעט ממנו - בפעם האחרונה לפני כמעט 2 חודשים בפעם הבאה בעוד חודש, אפילו לא היום.
אנחנו לא אוהבים את הבשר בגלל הורמונים, אנטיביוטיקה ואנחנו לבשל ולאפות עם מלח מעט שמן, סוכר, ביצים.
יהודית, לנו אתה לא בשלנית טובה, אתה יודעת שיותר מדי מלח הוא לא טוב בשבילך? איזה סוג של טבח את?
65. בקשר לגונדי
צמחונית מאותה עדה   (30.11.10)

אפשר במקום סולת להשתמש בטחון מן הצומח , אני משתמשת בזה כתחליף חלבוני לבשר. למשל בכופתאות הקופה/קובה לדעתי פיטריות זה לא מספיק כי אין חלבון במנה הזאת. אני משתמשת בטחון מהצומח של טבעול. בגורמה סבזי אני משתמשת כתחליף לבשר בסייטן , מטגנת מעט לפני שמכניסה לרוטב.

66. טחון מן הצומח לא טבעוני. יש בו ביצים
אורה   (30.11.10)
אבל אפשר להשתמש בפתיתי סויה מושרים במים וטחונים.
67. ליהודית
פרינס   (30.11.10)
היי יהודית

כצימחונית אני נהנית מאוד מהכתבות שלך, הן מעניינות וכתובות באופן מעורר תיאבון. תודה.
68. שאלה: במה ניתן להשתמש במקום סלרי?...
א.   (30.11.10)
הסלרי ואני לא מסתדרים, בשום צורה.... אפילו הגוף שלי "מגיב" אליו. זה נורא אם לא שמים? יש אולי תחליף?...
69. איזה שזיפים שמים במתכון?
(30.11.10)
שחורים ז"א מיובשים (עם/בלי גרעין?) או שזיפים טריים?
70. שאלה ליהודית - שימוש בסייטן וקמח חומוס
צמחונית, חו"ל   (30.11.10)

קודם כל תודה על המתכונים, אני מתכוונת לנסות בימים הקרובים...

 

הגבת כבר לגבי החלפת החומוס הקלוי בקמח חומוס (פחות סולת ויותר מלח), ובנפרד הגבת על שימוש בסייטן.

 

זה ייצא טוב גם אם אשתמש בשניהם - כלומר קמח חומוס וסייטן (במקומם של החומוס הקלוי והסולת)??

71. האם אפשר להשתמש בקמח חומוס מוכן?
דן ,   ת"א   (30.11.10)

המרקם שלו ממש אבקתי.

אם כן  באייזה יחס של מיים קמח?

 

תודה רבה על המתכונים הנפלאים !!!!! :-)

 

הרבה בריאות ושמחה לכולם .....

 

72. טבעונית רגישה לגלוטן
אלדובי   (30.11.10)

שלום יהודית,

 

קודם כל תודה רבה על המתכונים הנפלאים, האוכל הפרסי זכור לי כאחד הטעימים שיצא לי לטעום עוד מימיי כאומניבורית.

רציתי לשאול מה את מציעה לשים במקום סולת בגונדי, מאחר ואני רגישה לגלוטן.

 

תודה!

73. לא מובן לי לאיזה מתכון ולכן אפרט:
יהודית מהלל   (30.11.10)

לקובות הסולת, כדאי להשתמש בסולת בלבד ולמילוי אפשר בעשבי תיבול ופטריות כמו שאני עשיתי או בפתיתי סויה כמו שהציעו כאן.

לגונדי: אפשר להשתמש בקמח חומוס וסולת.

לא בטוחה לגבי השימוש בסייטן לגונדי, תצרכי אולי לטחון אותו, אבל אינני בטוחה שזה יהיה טעים.

השימוש בסייטן הוא מאוד נחמד לרורמה סבזי, לתבשיל הירקות הירוקים החמצמץ כאשר הסיטן משמש תחליף לבשר, רצועות סייטן מתובלות ועסיסיות במקום בשר - זה יכול להיות נחמד, טעים ומעניין.

 

מקוה שההסבר מובן.

74. לימון פרסי
אלעד   (30.11.10)

דבר ראשון - תודה רבה על המתכונים, הם נראים נפלא (ואני בכלל אשכנזי)!

דבר שני - היכן ניתן לקנות לימון פרסי? מעולם לא נתקלתי בו...

דבר נוסף - האם תוכלי לתת מתכון קצר להכנת אורז פרסי לבן פשוט? מסקרן אותי לדעת על מה כדאי להגיש את התבשילים שנתת.

 

שוב תודה רבה!

75. הכופתאות נראות סוף הדרך!
דורית   (30.11.10)

ומה עם סופניה טבעונית לחג?
76. המתכונים של יהודית נפלאים! והמעקב והתשובות למטקבקים
צמחונית   (30.11.10)

את גדולה !!!!

אנסה את כולם

תודה

77. יהודית, מתי נראה אותך בטלוויזיה?
(30.11.10)

עם מאכלים כאלה, גם הקרניבורים שבקרנבורים יזילו ריר!
מאחלת שכמה שיותר בשלנים ובשלניות יקראו את הטור ולפחות פעם בשבוע יכינו מעדנים טבעוניים לבני משפחתם.

תודה לך על המתכונים. תבורכי.
78. תודה לויי-נט על הבמה הנכבדה לטבעונות!
קוראת נלהבת   (30.11.10)
79. כל הכבוד! נראה מגרה.
מיכל ,   ירושלים   (30.11.10)
80. על כל כוס אורז 1 כוס ורבע מים
סוניה   (30.11.10)
אם 3 אנשים כוס אורז לכל איש יוצא 3.5 כוסות מים ורבע כוס שמן (רבע כוס שמן מחליף רבע כוס מים )
הדרך הקלה לערבב בסיר טפלון להוסיף כפית וחצי מלח בישול .
לסגור מכסה על אש בינונית אחרי 15 לבדוק אם התעבו הגרגרים לערום אותם למעין גבעה לסגור לעוד 10 דקות ומוכן.
לשפוך על האורז כל מרק טוב שיצא לכם בתיאבון.
אם רוצים שהאורז יצא צהבהב להוסיף חצי כפית כורכום. בזמן הבישול.
81. שמים על בינונית ומורידים לחצי מעוצמת הלהבה
דבי   (30.11.10)
לא עוצמה מלאה
82. להוציא אחרי ששוברים את הגרעינים ולזרוק
סוניה   (30.11.10)
הם גורמים למרירות.
83. אירן גובלת בעיראק וכך יש קובות
סוניה   (30.11.10)
84. את עושה גם קייטרינג?
לילית ,   חיפה   (30.11.10)
או טייק אוויי? אבוא מחיפה במיוחד עבור אוכל כזה.
85. ניסיתי והצלחתי.אני מאמין!
אחד שבודק   (30.11.10)
בדקתי שני מתכונים שלך: את הכופתאות מהסולת עם המרק הכתום - זה יצא טעים בצורה בלתי רגילה. וניסיתי את התבשיל עם הירק האינסופי והלימון החמוץ וכל המשפחה שלי טרפה את זה, במיוחד אישתי! היא אהבה מאוד את העשבי התיבול הקצוצים והמבושלים.
אז באמת תודה! הייתי חייב לבדוק אם זה נכון. אם יש אוכל בלי בשר שגם טעים. תודה.
86. אחותי היקרה......
אחותך ,   רמת השרון   (30.11.10)
תמיד ידעתי שאת מוכשרת וזכיתי לטעום ממעשה ידייך ונהנתי מאוד!
חבל שהחנוכה הזה לא נוכל לבוא ולטעום אבל לפחות נאכל את האוכל המקורי אצל אמא...;)

אוהבת מאוד!
מרים
87. מעולה מעולה מעולה!
לירון   (01.12.10)
האוכל הזה הוא האוכל שמסתובב אצלנו בבית שנים וגם אני עם המעבר לטבעונות שאלתי את עצמי איך מתאימים אותו. תודה רבה לך על המתכונים אני הולך לנסות אותם בסופ"ש. בכלל תודה לואיי נט על המדור הנפלא הזה. כיף להיכנס כל פעם מחדש :))
88. ליהודית, תודה על מתכוני גורמה צמחוני
אלית   (01.12.10)

בנוסף למתנת הניחוחות והטעמים שאת מביאה לנו, את גם תורמת ערכית למעבר קל למזון בריא וטעים מאוד שלא כרוך ברציחת חיות אומללות.

ככל שיהיו בידינו מתכונים כאלו נפלאים, יותר ויותר אנשים יעדיפו מאכלים צמחוניים ויאכלו פחות בשר נֵבֶלות :))

תודה,

אלית

89. איזה יופי של כתבה...ימי
טלי   (02.12.10)
90. מתארחים אצלנו משפחה מבית אורן ואני מכין להם
מאור מנחשולים   (03.12.10)
ואני מכין להם אוכל צמחוני כי שני הבנים שלהם צמחונים. לקחתי מכאן מתכונים ואני מאוד שמח לומר שהארז יצא מדהים ויפה והקובה יצאו טעימים ביותר. תודה לוינט
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה