ונקרא גם דובדבן. הוא דומה לפרי המוכר, רק קשה יותר.
פולי הקפה הם הזרעים בתוך הפרי - בדיוק שניים בכל דובדבן. הם אלה שמתחילים ירוקים ועם תהליך הקלייה הופכים כהים יותר.
אגב, יש שלוש שיטות לקטיפת הדובדבנים והוצאת הפולים מהם:
קטיף במכונה - שהוא כמובן המהיר והזול ביותר, אבל אינו מאפשר כמעט שליטה בבשלות של הדובדבנים ומקבלים פולי קפה בשלים יותר ופחות מדי - ולבסוף יתקבל קפה באיכות נמוכה.
קטיף ידני - בו קוטפים את הפירות הבשלים בלבד בכמה סבבים, ומעלים את דרגת השליטה בבשלות הפולים.
"קופי לואק" - לואק הינו סוג של מכרסם שניזון מדובדבני הקפה. כיוון שזהו מזון עבורו, הוא "יודע" לאכול את הפירות בדיוק בזמן הנכון. כיאה למערכת עיכול מן הסוג שכולנו מכירים, הזרעים אינם מתעכלים - והם נאספים מצואת החיות.
נשמע מזעזע? בגלל התזמון המדויק של הקטיף ולמרות שיטת האיסוף, קופי לואק נחשב לקפה האיכותי - והיקר - ביותר בעולם.