אוכל  טעם החיים  וידאו  אבא תכין לי
אבא, תכין לי: עוגיות בריאות
רועי בן יוסף
פורסם: 04.01.11, 09:21
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 55 תגובות ב-32 דיונים
1. שאלה למבינים
(04.01.11)
האם יש משהו בתחושה שלי שבשורה התחתונה שלי עוגיות באופן כללי משמינות יותר מעוגות? נכון שזה תלוי בכמויות שאוכלים, אבל נניח עוגה בחושה ממוצעת מול עוגיות מבצק פריך.
2. ממש!!!
אני   (04.01.11)

קמח לבן, סוכר לבן וחמאה - ממש התגשמות כל השאיפות...

2 כפות שקדייה הם רק עלה תאנה.

אין בעיה שיאכלו שטויות אבל לפחות שההורים לא יחשבו שזה בריאותי

3. כן....רק מאיפה משיגים בדיוק חמאה?
דויד ,   הפועל ת"א תמורת שלום   (04.01.11)
4. אכן מתכון שהתחפש לבריא
רינת ,   גליל   (04.01.11)

 

5. רק אני לא הבנתי מה בריא כאן?
אסי   (04.01.11)
הרבה חמאה.
הרבה סוכר לבן.
מלח, ביצים, קמח וכו'.

הקצת קמח מלא, שלש כפות זרעי פישתן ומעט חמאת השקדים,
ממש לא הופכות את העוגיות לבריאות.

עדיף להכין עוגיות רגילות, ולאכול בצד סלט ירקות עשיר.
לפחות לא נשלה את עצמנו, שאכלנו עוגייה בריאה.
6. תפסיקו לצחוק עלינו- כנס
דנה   (04.01.11)

אתם מזלזלים בנו?

מה באמת בריא כאן 

החמאה?

הסוכר?

הקמח הלבן?

הסודה לשתיה?

 

די באמת

7. ילדונת לא לאכול מהעוגיות של אבא
רמה   (04.01.11)
8. חברים עבדו עליכם....
sharona   (04.01.11)
9. אני מוסיפה טחינה גולמית,סילאן ,דבש, חלבה
רחליטה   (04.01.11)
ואפשר גרעיני חמניות ואגוזים ועוד כיד הדימיון זה תמיד יוצא טעים!
10. למתכון ולכל המגיבים \ בות המגניבים \ בות
שרה   (04.01.11)

אני מכינה עוגיות דומות שהן מאוד פופולריות אצל גדולים כקטנים. והן בטוח יותר בריאות מהרבה עוגיות אחרות, אך יש לי הערות לשיפור: ראשית, כמות הסוכר במתכון היא ממש ממש מופרזת, אין צורך ביותר מ-0.75 עד מקסימום  1 כוס!! לא כ"כ משנה חום או לבן.

שנית, חמאה תמיד עדיפה על שמן סויה או שמן תעשיתי אחר (רעל טהור!) ואם משתמשים בחמאה מלוחה אין צורך להוסיף מלח.

 שלישית, קמח מלא יותר בריא ואין שום צורך לערבב עם קמח לבן (אמונה תפלה), ודבר אחרון, הצימוקים נוטים להשרף באפיה לכן עדיפים שקדים מרוסקים או אגוזים.

בתאבון

 

11. פשתן מחומם חסר ערך
שושי ,   מרכז   (04.01.11)

פשתן בריא ומספק אומגה 3 כל עוד אין מחממים אותו וגם חייב להיות טחון טרי ומאוחסן במקרר, אחרת כל הערך נמוג.

 

חמאה? אפשר שמן קנולה. סוכר לבן? עדיף חום. קמח לבן? עדיף מלא, וזה לא מקלקל את טעם העוגיות, מקסימום הן יוצאות יותר כבדות במקצת.

 

והנה מתכון בריא באמת שהילדים יאהבו, וגם המבודרים:

 

3 כוסות קמח מלא, כוס וחצי סוכר חום, 3/4 כוס שמן קנולה, כף קינמון, חצי כפית ציפורן טחונה, כפית זנגויל טחון [אופציונלי] אבקת אפיה שקית אחת, ומים עד יצירת בצק במרקם סמיך יותר משמנת. להעשרה אפשר להוסיף אגוזים ו/או צימוקים או חמוציות.

לערבב היטב, ליצוק כפיות במרחק על נייר אפיה המונח בתבנית גדולה ולאפות עד שישחימו. צריך לעשות כמה מחזורי אפייה בכמות הזו.

12. לשנות את הכותרת - מתכון לעוגיות חנק!!!!!!!
מלפפון חמוץ   (04.01.11)
13. די! תרדו מזה!
איל ,   מרכז   (04.01.11)
אין דבר כזה אפיה טעימה וגם בריאה.
החמאה היא הכוכבת האמיתית בכל מתכון טעים.
תאכלו קצת ותהינו!
14. לרועי
דור   (04.01.11)

אתה ממש הגרסה הבריאה לאנטי-שף,

מה שהופך אותך לאנטי אנטי שף??

15. רועי בן יוסף
דפנה   (04.01.11)
כפרה עליך
16. תחליפו הסוכר והקמח בדבש, סילן וקמח מלא ואז זה יותר בריא
אור   (04.01.11)
17. עוגיות בריאות זה לא! ובטח לא דיאטטיות
אסף   (04.01.11)
החוכמה להכין אוכל טעים לא משמין ובריא.
כמות החמאה כאן שערורייתית, סוכר לבן וחום דומים במידת הנזק ואינם בריאים כלל .
מה החוכמה להכין אוכל בריא עלק ולשים בו דברים מזיקים כסוכר לבן וחום קמח וצימוקים שגם בהם יש סוכר ועוד חומרים שלא נדע
אפשר לעשות עוגיות כאלה עם פרי טבעי נגיד בננה או פירות יער לשים כף שמן קנולה כמות סבירה של קוואקר ושתי ביצים. למי שאוהב אפשר להשתמש בממתיק מלאכותי כגון דיאטטיפ (שאין בו טעם לואי והוא מתאים לעוגות ) או כל ממתיק אחר וזה יוצא טעים
ומפתיע.
תנסו תאלתרו או הוסיפו קלות ויצא טעים בריא ובטח לא משמין
יום מצוין
נשלח מאייפון שלי
18. איפה בדיוק כאן הבריאות????????
סוכר, חמאה, קמח לבן   (04.01.11)
עבודה בעיניים
19. מה בריא בזה?
דלית ,   תל אביב   (04.01.11)

האם עצם העובדה שמשתמשים קצת בקמח מלא ובסוכר עושה מאכל כלשהו לבריא?

רועי תתעורר.

סוכר בכל צורה שהוא הוא רעל טהור.

וקמח מלא אמנם בריא יותר מקמח לבן, אבל הגלוטן שבו מזיק גם למי שלא יודע שיש לו רגישות לגלוטן.

זה שישנם מספר מרכיבים "בריאים" יותר במאפים או בישולים, עדין לא עושים את המאכל בריא.

20. איזה תגובות היסטריות! העוגיות בהחלט בריאות יותר מכל
עוגייה תעשייתית   (05.01.11)

וזה יופי שמרגילים ילדים לטעום משהו אמיתי שאופים בבית ולא קונים בקופסה בסופר.

 

אז אולי זה לא בריאותי טהור לדעת כל הטבעונים שכאן - אבל לאדם הסביר זו בהחלט יופי של אופציה.

 

 

21. טוב טוב טוב...זה הפקה ברמה של מגמת קולנוע בתיכון לדיסלקטים..
ועל הדרך גם לא בריא.   (04.01.11)
22. אבא, תכין לי: עוגיות בריאות ??? , 13
DANY - דני ,   טורונטו, קנדה   (05.01.11)
אני אגיד לכם מה בריא כאן:
100 גרם חמאה, 100 גרם סוכר לבן + 200 מ"ל סוכר חום, צימוקים 200 מ"ל - כל לילדים - חינוך נחמד
מספר 13, Eial, הנה מתכון מעולה - בריא עם טעם:
אנחנו לא אורגניים - אנחנו לא מאמינים במונח הזה המזויף, אבל כאן מתכון בריאות מאפינס- אשתי עושה - אני מקווה Y'net מפרסם אותו:

12 מאפינס עליך:
מחממים תנור (15-30 דקות) ב-C 200 = 400 F
12 נייר מאפין כוסות (נייר אפייה Sefelim)
12 מאפין אפייה במגש
0.5 כוס קמח
.75 כוס קמח מחיטה מלאה
.5 כוס שיבולת שועל
.25 כוס חיטה סובין
.5 כוס קמח תירס
2 כפות סוכר חום
1 כפית סודה לשתיה
0.5 כפית אבקת אפייה
מערבבים את כל הנ"ל

1.25 כוס יוגורט 2% (אשר אני עושה מחלב 2%)
1 ביצה גדולה
0.5. כוס רוטב תפוחים עם קינמון
.33 כוס מולסה
.33 כוס שמן קנולה
מערבבים את כל אלה ומקפלים לתוך תערובת החומרים היבשים

הוסף את הפעולות הבאות:
.25 קנבוס כוס זרעי ללא העור
.25 פשתן כוס זרעי
.25 כוס צימוקים
.25 כוס תמרים
.25 כוס חתיכות אגוזי מלך שבורים
.25 כוס שקדים פרוסים
מוסיפים קצת חלב 2% יותר אם יבש מדי

למלא את כוסות ואופים במשך 18 דקות או עד שקיסם יוצא נקי
עכשיו תיהנו, מדני ויהודית. כדי לפנות אלינו, בדוא"ל danjude10@hotmail.com
23. מי הגאון שהמציא כזה מתכון? מסובך, משמין, לא בריא
(05.01.11)
24. אפשר גם להכניס ג'ינג'ר וברוקולי
(05.01.11)
25. עוגיות בריאות? המתכון המוצע עתיר שומנים!
תמי   (05.01.11)

תודה, אבל לא תודה.

לילדי ונכדי מגיע משהוא יותר טוב מזה.

26. אבא תכין לי טופס 17
סבא   (05.01.11)
27. שמתם לב שמאז הצטרפה לדני אשתו יהודית
הוא מאוד אגרסיבי? חח   (06.01.11)
ואיזה מתכונים יש לזוג הזה - אלוהים ישמור.
28. עוגיות טעימות
אילנה   (06.01.11)
אפיתי אתמול את העוגיות , לא שמתי פשתן טחון וחמאת שקדים ולמרות זאת יצאו טעימות מאוד .
29. הכתבה לא משהו אבל הצילום חבל על הזמן!!!
מישהו ,   איפשהו   (09.01.11)
30. עוגיות טובות וטעימות אבל מתוקות יותר מדיי....
בהצלחה   (09.01.11)

פעם הבאה אוריד 1/4 כוס סוכר לבן או אפילו את כולו(התוספות גם מתוקות).

אני שמתי 2 כפות מים במקום 2 כפות חמאת שקדים והפשתן,יכול להיות שצריך להוסיף יותר...

העוגיות בהחלט מתקשות כשהן מתקררות ולכן יש לשים לב...

לא מרגישים שיש שימוש בקמח מלא...

לא הבנתי מדוע משתמשים בסודה לשתייה ולא באבקת אפייה- פעם הבאה אנסה להשתמש בא.אפייה.

תגובות נוספות
חזרה לכתבה