לאשה  מגזין שף  עוף, טלה ובקר
איך מכינים עוף קל? בחרדל
איילת הירשמן
פורסם: 07.02.11, 00:01
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 43 תגובות ב-24 דיונים
1. מה הקטע עם השקית?!
אורית   (07.02.11)

לא יותר פשוט להוסיף את העוף ותפ"א האדמה לקערית ולערבב? לא חבל על עוד שקית שנזרקת? מה גם שלא נראה לי שזה מפשט את העבודה רק מסבך וגורם ללכלוך מיותר.

2. לא הכי פשוט לעשות בקוקי?
לאיילת   (07.02.11)
3. השקית ממש מיותרת תערבבו בקערה וזהו
אבי   (07.02.11)
4. ממש אכפת לי מהמתכון... תראו איזה יפה היא!
גבר   (07.02.11)
5. איילת, תעשי לי....
ניב   (07.02.11)
פרגיות. מה חשבתם?
6. הצעת ייעול לאיילת
אמיר ,   גבעתיים   (07.02.11)

אפשר להכניס את תפוחי האדמה לשקית שבה שהה העוף ולנצל

את שאריות הרוטב שנותרו על דופן השקית ע"י שקשוק תפוחי האדמה.
7. המשך המתכון קצר שלי, חסכני ופשוט לתוצאה משופרת
חיים מירושלים   (07.02.11)
  ההכנה שמים הכל בשקית הקוקי. מנערים היטב, סוגרים אותה, כך שאדים יוכלו לצאת, מכניסים לתנור  ל45 דקות חום גבוה. הופכים את השקית, מנמיכים לחום חמין לעוד מעל לשעה. כמה יותר, התוצאה טעימה יותר. מכסים את השקית ברדיד אלומיניום ולהמשיך לצלות.  
8. חלק א' של מתכון סימפוניה לעוף בחרדל ובקוקי
חיים מירושלים   (07.02.11)
איך מכינים עוף קל? בחרדל  ובקוקי   המרכיבים (4 מנות) עוף שלם מחולק לחלקים. 4 כפות חרדל דיז'ון, 1 כף רוטב סויה, כף תערובת תבלין 13, כוזברה,פטרוזיליה, מלח, סחוג, כמון, אורגנו. רבע כפית זעפרן, 2 בצלים 2 כפות שמן,  4   תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים ומבושלים קלות.  
9. עדיף שקית קוקי
קוקית   (07.02.11)

אחרי השהייה במקרר, שמים את שקים הקוקי בתנור, עושים קצת חורים למעלה למען לא יתפוצץ. אחרי 50 דקות לערך על חום של 150-180 מעלות, פותחים בזהירות למעלה ונותנים מספר דקות על גריל כדי שיהיה קריספי.

 

אפשר להוסיף בתוך השקית תפוחי-אדמה, גזר וירקות שורש אחרים.

 

לרוטב אפשר להוסיף - דבש, סילאן, רכז רימונים וכדומה והמון שיני שום, נגד ערפדים.

 

בתיאבון

10. יש למישהו רעיון אחר עם מה לערבב את החרדל?
אלרגית לסויה   (07.02.11)
במקום עם סויה...
11. מרשם לרוטב חרדל מעולה לבשר (סטייקים)
לא לשומרי כשרות   (07.02.11)

טגנו בצל קצוץ בחמאה עד שמתחיל להשחים

להוסיף שן שום כתוש (או יותר, בהתאם לטעם) וטגנו מעט

להוסיף שמנת לבישול, מעט מלח ופלפל שחור גרוס (בהתאם לטעם)

לבשל על אש קטנה מספר דקות.

להוסיף כף גדושה, אפשר אפילו שתיים של חרדל. חרדל דיז'ון יתן טעם יותר טוב מחרדל רגיל אבל פחות צבע, לכן אפשר לערבב בין השניים.

לבשל עוד דקה-שתיים.

אפשר גם להוסיף מעט יין לבן, מעט גבינה צהובה מגורדת, פרמזן....

 

רוטב מעולה לבשר, וגם לתפוחי אדמה המוגשים איתו

בתיאבון :)

 

 

12. זה יכול לעבוד גם עם נתחי עוף ותפ"א חתוך קטן?
לא אוהבים עוף עם עצם   (07.02.11)
13. "הקטע של השקית" : שכל המרכיבים יתערבבו היטב ויעטפו את העוף
(07.02.11)
והתפו"א בצורה יסודית, לא ברור אם זה מיותר או לא... אם לא ננסה לא נדע.
14. נראה ששכחה את הדבש!!!
מיקי ,   רעננה   (07.02.11)
מה עם הדבש ?
15. שכחו במרכיבים את הדבש והפפריקה
(07.02.11)
16. איילת תעשי לי קוקי
(07.02.11)
17. שום, שום! איך אפשר בלי שום?
(07.02.11)
מוסיפים שום גבישי בנדיבות למתכון, יוצא אליפות. וגם קצת פפריקה לא מזיקה.
18. יומיים במקרר
אני ,   t   (07.02.11)
זה לא בעייתי להשאיר עוף יומיים במקרר? חיידקים?
19. אח"כ שואלים למה יש עליה בתחלואה בסרטן
טבע   (07.02.11)
לא משתמשים בשקיות ניילון במגע עם מזון שומני
20. פשוט ביותר
תרנגולת   (08.02.11)

אין צורך לבשל את תפ"א, הם מתרככים גם ככה, בנוסף ביום שישי האחרון הכנתי עוף במתכונת הנוכחית ערבבתי את הכל ביחד כרעיים, הרבה בצל חתוך גדול, בטטה, ו3-4 ראשי שום שלמים (מי שאוהב) כמו כן הוספתי הפעם חיטה (כמו בחמין) שטופה ונקייה ושמתי את הכל בשקיות קוקי גדולות ויאללה לתנור ויצא מעדן מאלף.

 

אז, בתאבון לכולם.

21. בלי שום זה מתכון אשכנזי !!!
בשלן   (08.02.11)
22. לא מבשלים בשקית נקודה !!!!
אוהב לאכול   (08.02.11)
23. אהבנו את המתכון....
בשלנים ,   תל-אביב   (09.02.11)
...והוא בדרך לתנור ממש ברגעים אלה. תודה. אבל-מֵידל, ריבונו של עולם, איספי את השיער!! לא כך מגישים שעורי בישול!! (לתשומת ליבה של המפיקה והמעצבת)
24. חברים.תקראו בבקשה את המתכון, השקית היא רק למרינדה ואח״כ מעבי
רייצ׳ל   (25.02.11)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה