אוכל  טעם החיים
לונדון טעימה לי
מיכל וקסמן
פורסם: 01.03.11, 09:48
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 27 תגובות ב-14 דיונים
1. מה עם אוכל הודי/פקיסטני?! זה הכי חשוב ודווקא על זה ויתרת?
סתם מישהו   (01.03.11)
2. אבל זה לא כשר
משה   (01.03.11)
3. נשמע מרכזי וטרנדי למדי, אבל למה קראת לבאראה "Borrow"?
C-cyclist   (01.03.11)

כיליד בריטניה אני חייב להגיד שה-בעיה שיש לזרים עם השפה האנגלית היא שיש בה 12 תנועות במקום חמשת התנועות האירופאיות, ושיטת הכתיבה האנגלית לא מייצגת את ההגיה כי השפה לא פונטית.

מהסיבה הזו יש מקומות מוכרים מזה שנות דור שכתובים מוזר כמו "Leicester Square" - כיכר לסטר או "Knightsbridge" - נייטסברידג' שמשועתקים לעברית בצורה שנאמנה להגייה הנכונה באנגלית ולא "לייססטר סקוור" או "קנייטסברידג'".

הבעיה עם מקום חדש יחסית כמו באראה מארקט (Borough Market) היא שהוא מוכר רק משנות התשעים המאוחרות והלאה, אבל במקום לכתוב את שמו לפי ההגייה הנכונה בָּארַאה מתעקשים בעיתונות הישראלית לכתוב אותו בצורה שנאמנה לאיות - בורו - שגורמת לתייר הישראלי הממוצע לבקש הדרכה ל Borrow - להשאיל משהו.

לגרום לתייר לדבר עם מבטא משובש זה לחטוא לצורך הבסיסי ביותר של הקוראים שלך שיצטרכו לתקשר עם הסביבה באנגליה.
4. האוכל הכשר דווקא כן טרנדי
עוזי לונדוני גאה ,   לונודון   (01.03.11)
האוכל הכשר כן טרנדי בלונדון , יש מודעות להכשרת הבשר , גם על ידי הגויים
אבל שרימפס וכאלו זה יאמי יאמי ,
אני מכיר מסעדות יהודיות כשרות שעובדות מסביב לשעון לא כולל שישי שבת ראשון.
5. טובקיסטים
דן ,   תל אביב   (02.03.11)

האם למישהו יש הסבר למה הרוב הגדול של הטוקבקיסטים הם או בקורתיים ,או  לא עיניניים , וכחנים או קנטרנים , או כל הנ"ל ביחד, כמעט אף פעם אין תוספת ידע או רחמנא ליצלן מילה טובה ,לאוו דוקא כאן , בדרך כלל והלא הבלוגר עושה זאת , כמעט תמיד,שלא על מנת לקבל פרס

באשר ללונדון , בחלק מהמקומות המוזכרים , כגון האיגל המופלא, הייתי ובחלק אני מתכוון להיות בעוד שבועיים והבלוג עצמו בהחלט יפה, מושקע ותורם למבקרים בעיר במקומות שספרי התיירות לא תמיד מתייחסים אליהם

 

6. קופצת שבוע הבא ללונדון
אולי   (01.03.11)
שמחה על ההמצלות, אשמח לעוד אם יש למישהו :)
7. מעולה!
אסף ,   תל אביב   (01.03.11)
אחלה כתבה! מלאה בכל הטיפים מהסוג שכל תייר משווע אליהם, כאלה שרק מי שחי במקום יכול לתת. הייתי אוכל את כל הכתבה הזה עכשיו!!!
אני רעבבב
8. אימבר 4
רחל כהן ,   כפר סבא   (02.03.11)

שלום רב

כתבה נחמדה ומענינית.

מה עם פיש אנד צ'יפס ????

זה הדבר הראשון שאני מחפשת בלונדון......

 

עדיין ישנה המסעדה מיתולוגית.....

חבל שלא פרסמת...

9. מיכל מה שלומך? מזל טוב, כתבה מקסימה גרמת לי להתגעגע ללונדון
שרון ,   שיכון דן   (02.03.11)

נהיה בקשר.</P&g

10. זה כל מה שהיה לך לומר על יותם אוטולנגי ועל האוכל שלו?
דנה גסטרונומית   (02.03.11)
אם כותבים כאן כל כך מעט וכל כך רדוד עליו (הוא משלנו והוא סיפור הצלחה), כנראה שבאמת לא מבינים כאן בגסטרונומיה. שום מילה על הפילוסופיה ועל האומנות שלו?
11. מדוע אין שמות וכתובות למסעדות הנ"ל
דורית   (02.03.11)
מדוע אין שמות + כתובות למסעדות הנ"ל
12. תודה רבה, איזה תענוג!
סנדרה   (02.03.11)

אח איזה כיף היה לקרוא את הכתבה....

בתור אחת שגרה בלונדון, וגם נסעה אחרי האהבה הכתבה הזאת עשתה לי כל כך טוב.

תודה רבה על הנוסטלגיה...

בקרוב נוסעת לבקר שוב, ושוב אחזור לאותם המקומות שציינת.

איזה כיף שיש אנשים כמוך שאוהבים את לונדון אהבת אמת.

13. בתחום הקולינארי היא לא פריז ולא רומא
קולורבי   (05.03.11)
והכתבה בכללותה היא לא יותר מקומפוט דביק של נוסטלגיה ברמה של גילאי 16. בתיאבון.
14. מה עם "גאוצו"? הקרפ בהממפסטד??
ד   (11.03.11)
חזרה לכתבה