יהדות  שאלות ותשובות
איך מכשירים כלי חלבי שנעשה בו שימוש בשרי?
פורסם: 01.03.11, 09:10
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 23 תגובות ב-14 דיונים
1. יש משהו שקוראים לו מדיח
א.ר ,   תל אביב   (01.03.11)
ממש הזויים הדתיים האלה.
אז נגע בו חלבי בכלי שאוכלים בשר...ביג דיל.
לפרה אין חלב בתוך הגוף?
שימו את הכלי במדיח, לחץ הפעל...והוצא את הכלי לשימוש כרצונך.
מנסים לפרש את הדת מכל מיני זוויות.
בסך הכל אמרו שלא לאכול גדי בחלב אימו כי זה לא אתי - אכזרי,
לא בגלל חלב/בשר וכו,.
2. מה לגבי הגעלת סיר עצום שאין אפשרות לטבול אותו?
J   (01.03.11)
אני רוצה לארח קרובי משפחה חרדים ולהכין תבשיל בשרי.

הסיר המדובר בגודל שאינו מאפשר להכניס אותו לאף כיור [קוטר מירבי של 80 ס"מ] והוא מיועד לבישול על מתקן מיוחד עם גחלים מתחתיו [בדומה לסיר פויקה אבל יותר רחב].

אני איני שומרת כשרות אך בסיר הספציפי הזה מעולם לא בושל תבשיר שאינו בשרי והבשר תמיד היה בשר כשר [כבש או בקר]

מה עלי לעשות כדי שאוכל לבשל בו ושאורחיי החרדים יוכלו לאכול בו [יש לציין שהם אשכנזים]?

תודה!
3. "הרחיצה"
שוקי ,   ת"א   (01.03.11)

זה משמש רק את הרבנים שעושים את התורה ל"קרדום לחפור בה"!!!!!!!!!!!!!!!

היום כלי הנירוסטה או הציפוים השונים אינם סופגים לכן יש  לרחוץ במים חמים וסבון,וזהו.

בימים עברו כלי האוכל היו מעץ מחרס,אלה חומרים סופגים לכן באה הדרישה "להפרדה".

למעשה  רוב חוקי הכשרות היו מיועדים לנקיון ובריאות,אבל יש מי שרוצים שיהיו תלויים בהם[למען בצע כסף].

4. מה עושים עם כלי שלא הוטבל???
(01.03.11)
האם כדי שיהיה כשר חייב להטביל לפני השימוש הראשוני? או שאני יכולה להטביל למרות שכבר השתמשנו בו?
5. התשובה מתייחסת רק לכלי מתכת. לא פלסטיק או זכוכית
(01.03.11)
פלסטיק בעייתי יותר. אם שמו בו מאכל חם או שחיממו במיקרוגל אז אי אפשר להכשיר אותו (מבשר או חלב לפרווה). לחילופין, אם היה בו חלבי (אפילו קר) אז הוא ספח והפך לחלבי ולא ניתן להכשיר. ואם היה בו בשרי קר אז מספיק שטיפה במים וסבון.
לגבי זכוכית, אצל הספרדים ועדות המזרח החיים קלים: שטיפה היטב(!) במים וסבון, והיא כשרה פרווה גם לפסח.

ובכלל, יש עוד המון הלכות בענין הגעלה וכשרות כלי בישול ומאכל.
6. בקיצור - להגעיל כמו לפסח [ככה היו מגעילים לאימי ז"ל]
noga   (01.03.11)
7. ניתן גם להחזיק את הכלי הטמא מעל מקור אש לא?
נ.ארז ,   חיפה   (01.03.11)

גז למשל.זכור לי שכך עשיתי והבנתי שעשיתי נכון.

מחכה לתשובה.

תודה.ביי.

8. לא צריך לעשות שום דבר מיוחד
בני ,   חולון   (01.03.11)

לרחוץ היטב במים פושרים וסבון, ליבש על מתקן יבוש.. ובתאבון

לא הכשרה..לא הגעלה..ולא בטיח

9. צריך להיות מדען טילים כדי לחיות בבית שמאי הקיצוני של הדוסים.
(01.03.11)
10. לשטוף עם סבון.
אלוהים   (01.03.11)
11. שאלה
(01.03.11)

כשהייתי ילדה נהגו אצלי בבית להכניס סכום ש"התבלבל" (חלבי שנגע בבשר או להפך) לאדמה למשך שלושה ימים.  כלומר תקעו אותו באחד העציצים בבית.

יש לנוהג הזה בסיס הלכתי?

12. אנחנו סכין שהתבלבלנו בו שמים באדמה ! כנסו ....
Miriam ,   תל - אביב   (01.03.11)
אנחנו   סכין  שהתבלבלנו   בו  שמים   למשך   24   שעות   באדמה . אחרי  זה  זה   שוב   כשר .
13. one more thing please
follow up   (01.03.11)
אם הכלי היא בשרי ובטעות היה בחלב ואני עושה הגעלה -
1. לנקות את הכלי אם הספוג הבשרי או החלבי?
2. הסיר אם מים הרותחים חלבי או בשרי?
14. תגידו אתם עושים צחוק? מלמדים איך לשטוף כלים
לא עשיתם צבא?   (10.03.11)
מה עובר על הדתיים היום? שום דבר לא לומדים בבית? הכל מהרב? "

5. להכניס את הכלי לתוך גיגית של מים פושרים או לשוטפו תחת זרם מים פושרים." מזה זה???באחריות מי שצריך את ההנחיות האלה צריך לחזור לכתה ב' כי זו הרמה השכלית שלו

חזרה לכתבה