אוכל  טעם החיים
סולת ותמרים: מקרוד תוניסאי
מיכל וקסמן
פורסם: 15.03.11, 09:06
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 65 תגובות ב-42 דיונים
1. אני מתה על זה! לא ידעתי שזה מטוגן...
(15.03.11)
2. אפשר לוותר על הטיגון!
שאדונה ,   ג'רבה-תוניס   (15.03.11)
אצלנו בג'רבה לא מטגנים, כדי שהעוגיות לא יהיו משמינות מידי, אפשר לאפות אותם בתנור לגוון זהוב ואז לטבול אותן בסירופ. חג שמח ולא משמין!
3. מקרוד
רחל ,   עכו   (15.03.11)
אפשר גם לאפות אותם , יותר בריא
4. אצלנו זה מרובע ולא עגול
מיקי   (15.03.11)
5. אפשר לאפות?
סוזאן   (15.03.11)

מיכל שלום

כתונסאית אפשר לאפות ,נכון שזה פחות טעים אבל פחות משמין ואחר כך לטבול בסירופ.

6. המקרוד עולמי
נחמה ,   אשקלון   (15.03.11)
אמא שלי הגיעה מטוניס - אין כמו המקרוד של אמא שלי . זה אחד מהמעדנים שמכינים הטונסאים בפורים יש עוד הרבה ממולץ להכין
7. אחחח העגיות הכי טעימות בעולם ...
א ,   השרון   (15.03.11)
8. לכל הנשמרים מטיגון
רונית   (15.03.11)
רצוי להכין סירופ מבושל שעשוי ממים סוכר וטיפות של מזהר (או בלי המזהר) ולהוסיף פנימה חצי לימון טבעי סחוט ולהרתיח, לטגן את המקרוד בשמן חם (חשוב) ומיד לקחת אחת אחת בעזרת מלקחיים מהשמן (לתת לשמן לטפטף כמה שיותר) ומיד לטבול בסירופ הרותח לחמש עשרה שניות בערך! ואז להניח על צלחת, ללימון יש תכונה שמנטרלת את רוב השומן ואז יש מי שלא מאמין שהעוגיות האלה מטוגנות! כשאני מכינה אני ממש צריכה לשכנע שהעוגיות מטוגנות, נסו ותראו, בהצלחה.
9. ועוד המלצה בשבילכם
רונית   (15.03.11)
כדאי להוסיף לתערובת התמרים (ולא לבצק) את גרידת התפוז (או לימון) ולהוסיף כף קינמון ואז..... אוי הריחחחחח, למי שאוהב, אתם מוזמנים לנסות הריח מתפשט בכל השכונה בערך... שוב בהצלחה
10. חחח איזה תזמון...
(15.03.11)

עכשיו אמא שלי הודיעה לי שהיא הכינה לי מקרוד.

 

אחחח זכיתי, יש לי אמא מדהימה  -

 

 חג פורים שמח וטעים!!!

11. מאוד לא בריא. ופצצת קלוריות
אפילו אחד יגרום נזק   (15.03.11)
12. וואו, נשמע ממש מעולה ומעורר תיאבון
תודה!   (15.03.11)
13. המקרוד זה אחד הדברים הטעימים ביותר
sfaxi   (15.03.11)
14. דליקטס טוניסאי
tunshi   (15.03.11)

פשוט טעים !!!

נסו ותראו

15. מניסיון של שנים אפשר לאפות אין הבדל בטעם ולדעתי כשאפוי יותר
מירים ,   אריאל   (15.03.11)
אך לא לאפות יותר מידי שלא יישרפו ויהיו קשים עד גוון זהוב
16. זה נראה כמו תחת טוניסאי
מרוקאי ,   בורגיבהלנד   (15.03.11)
17. פלפל שחור במילוי התמרים
tali   (15.03.11)
אמא שלי מוסיפה מעט פלפל שחור לתמרים -- זהו המתוק הכי טעים של הטוניסאים - כל הכבוד על האומץ! חג פורים שמח! ... ומתוק.
18. באפיה המקרוד לא יוצא קריספי
הדר   (16.03.11)
ולכן מוכרחים לטגן
19. מהזה? המתכון הוא של הטריפוליטאים בכלל, תפסיקו לנכס לכם
מתכונים טריפוליטאים   (16.03.11)
20. סולת ותמרים: מקרוד תוניסאי - הקלוריות +++++
DANY - דני ,   Toronto Canada   (20.03.11)
מס' 11 צודק מאד, מאד, מפני התיכה אחת שהיא 1\20 של הגליל, חובקת 446 קלוריות שמנות ועוד 27 ג שומן ! וזה כנגד מה שמותר לאשה\גבר ליום אחד, 2000\2400 קלוריות, 65\90 ג שומן ! כאת אתם רואים את הנזק רק של מנה אחת לפורים והרי יש עוד רבות בקופסת הממתקים הזאת...
אלו לא בשביל השכנזים(שאני אחד מהם)... הגליל הזה "רק" מכיל 8929 קלוריות, 545 ג שומן ו969 פחמימות; מדוע כל כך הרבה סוכר? תמרים? שמן?
2 צודק; מדוע צריך בקבוק של שמן? ואני חישבתי עם 2 כוסות שמן לטיגון; ללא זה מגיעים רק 226 קלוריות ו5.5 ג שומן ליחידה - שאולי האשכנזי יוכל להתמודד איתה... ועם משתמשים בחצי הסוכר והשמן, אתם יכולים להקטין את כמות הקלוריות! על תאמרו שמכיון שאני אשכנזי "אסור" לי למתוח ביקורת עליכם, מפני שבעוגות "אשכנזיות" זה כן עובד, בניגוד למה שבעלי ה"מקצוע - אומרים כאן"; זה אותו נימוק ביחס לכמויות העצומות של שמן שמשתמשים בו בבישול מזרח תיכוני, ערבי, תורכי, יווני, באיים הקריביים וכ'.
21. מי שלא טעם מקרוד טוניסאי אוריגינאל לא טעם את אחת העוגיות
טוניסאית רזה   (20.03.11)

הטעימות שיש... מגיל קטן אני מאוהבת בעוגייה/ממתק הזה. זה פשוט טעים ולא משנה שזה מטוגן ומשמין (טוב אני רזה...)

22. מקרוד לפורים
איריס כחלון ,   רעננה   (20.03.11)
לפי דעתי המתכון הוא לא בריא במתכונתו כפי שנכתב,
לפחות אם היה נעשה בסולת מלאה ולא מטוגן אלא אפוי ופחות סוכר,
או הכין את הסירופ מדלול דבש איכותי,
בתיאבון לכולם,
אני מעוניינת שיכתבו מתכונים שיהיו ממרכיבים בריאים.
23. כפרה עלינו הטוניסאים(-:
טוניסאית גאה!!! ,   תל-אביב   (27.01.13)

טוניסאים אנשים טובים,נעימים,חמימים,משפחתיים (ולא בקטע של גאווה..ממש לא..),האוכל הטוניסאי מצויין וטעים ובקיצור....ט-ו-נ-י-ס-א-י-ם ל-ש-ל-ט-ו-ן-!-!-!

♥♥♥♥♥♥

24. אין על האוכל והעוגות הטוניסיות-עזבו בריא לא תמצאו פה.
דבורה   (20.02.13)

ח'ברה,, אנחנו בחג,, ובחגים משמינים ונהנים ממטעמים ומאכלים עזבו עכישו בריא, וקלוריות תהנו. מחר דיאטה. אז תפסיקו עם כל הערות.. מי שגדל על זהרק מבין. ויודע.

 

25. איזה יופי.טוב גם לטבעוניים
אחלה   (20.02.13)

 

26. אחד המאכלים הכי טעימים בעולם!
מעדן   (20.02.13)
ואני לא טוניסאית!
27. יא סתום אחד
לי   (20.02.13)
טריפולי = לוב
28. זה גם מאכל אלג'יראי
ברטה   (20.02.13)
29. טיפ למיכל - אתמול הכנו ויצא מעלף.....
בדיוק הכנתי עם אמא..   (20.02.13)
לתערובת התמרים, אנחנו מוסיפים, קינמון טחון, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי טחון.
זה מוסיף המון ארומה וטעם. ולסולת מוסיפים מס' כפות של קמח.(לפי העין....- חחחחחחחחח)
30. הרבה עבודה. איפה קונים?
...   (20.02.13)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה