בריאות  מגזין מנטה - ישן  תזונה ודיאטה
ניגוב בריא: 7 דברים לבדוק בקניית חומוס תעשייתי
שירי שרף-דגן
פורסם: 18.03.11, 22:23
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 275 תגובות ב-143 דיונים
91. כתבה מטעם או פשוט שלוחה של ... שטראוס ?
גל   (19.03.11)
92. לפחות תשימו מסביב לפרסומת, באנרים של כתבות.
עידו   (19.03.11)
מעניין למה החומוס אחלה רשום ראשון. - ניחוש - אולי בדיוק הם החליטו ליצצור חומוס חדש שבבדיקה הזאת יצא הכי טוב?
חוץ מזה, משהו פה לא הגיוני. אם בחומוס ביתי לא הוסיפו שמן והגיעו ל 14.8 שומן, אז אם הוסיפו שמן (באחלה) הגיעו רק ל 15.8 אחוז? הרי הם כבר לא היו מוסיפים שמן, וכותבים על זה איזה משהו בסגנון " ללא תוספת שמן"...
נראה לי שהנתונים מוטים.
93. חומוס טוב
דימה ,   רמת גן   (19.03.11)
חומוס אמיתי זה "בהדונס" ליד המשרד - שומני עם חומרים רעילים אבל אין עליו!!!מה לעשות?!
94. כבר יותר משנה שאני מכין לבד חומוס.
ניר לא בא בחשבון ,   מרכז   (19.03.11)
הרבה יותר טעים ובריא ואני שולט בדיוק בטעם שאני רוצה.
אחרי פעם פעמיים לומדים בדיוק איך ואז יוצא מהר וטעים.
95. חצי עבודה.
יעקב ,   ראשלצ   (19.03.11)

הכותבת לא התעמקה ובדקה באמת מה מוצע על המדפים. ישנם סוגי חומוס טעימים מאוד עם 15% שומן בלבד, והיא כלל אינה מתיחסת.

אני איש פרטי וכן התעמקתי במה שכתוב - חבל שההיא מטעה את הציבור.

עורך יקר- אנא שלח אותה להשלמות.

96. איפה חומוס נאש נאש?!?!?
עדיין ,   כאן   (19.03.11)
היה חומוס מעולה ורק 5% שומן. מישהו יודע לאן הוא נעלם? כבר כמה חודשים אנחנו מחפשים אותו...
97. הכמות המקסימלית של גרגירי חומוס
ש-ק-ר...ו-כ-ז-ב   (19.03.11)

בחומוס התעשייתי לא עולה על 14.5 אחוזים .

מי שממלא את החסר הוא כמובן

מלך תעשיית המזון- קורנפלור  (עמילן ) .

הקורנפלור (בתוספת מים וכל מיני שומנים , חומרי טעם וריח ) משלים את החסר .

 

98. שני כללים פשוטים בבחירת חומוס תעשייתי
על טעם וריח ,   אין מה להתווכח   (19.03.11)
1. הרכיב השני ברשימת הרכיבים צריך להיות טחינה. אם זה שמן לברוח
2. קלוריות למאה גרם צריך להיות סביב ה220 מעל 250 לא לגעת.

לגבי אחוז החומוס, זה כבר עניין של טעם. אני אוהב באזור ה40-45%.
כלומר רבה טחינה (מעל 25%)
יש גם חומוס של צבר עם 63%, אבל לי הוא לא טעים.

והכי טעים, במשאושה בקניון עין המפרץ ליד עכו (מול טמבור על הכביש הראשי)
99. אין שום משמעות לסוג השמן הצמחי
רונן ,   צפון   (19.03.11)

שמן המוסף לחומוס הוא כ3% מהכמות לובפחות. כאשר הכמות שלו כה קטנה אין שום משמעות האם זה שמן סויה או קנולה או זית או כל שמן צמחי אחר.

לגבי ההשריה של החומוס. יש להוסיף כפית סודה לשתיה למים בהם מושרה החומוס . פעולה זו מקצרת את זמן ההשריה לחצי במידה ורוצים.

ואז להוסיף כפית סודה לשתיה למים בהם מבושל החומוס.

הוספת הסודה מקצרת את זמן הבישול לרבע.

מספיק 20 דקות עד חצי שעה של בישול.

100. שטויות, כתבה מטעם חומוס אחלה
יוסף   (19.03.11)
חומוס חסר טעם, תעשייתי בטירוף
101. מתי יבדקו מסעדות החומוס באבו גוש?
אביגיל ,   מבשרת ציון   (20.03.11)

תתפלאו ! אבל, חומוס אבו גוש איננו חומוס בייתי כפי שנהוג לחשוב.

החומוס הנמכר שם הוא תעשייתי לחלוטין (הדלפה שקבלתי ממישהו שמתמצא היטב) בתוספת חיידקים.... כי המוכרים שם אינם רוחצים ידיים.

102. ותודה לרני רהב.
המושחת בטיטו   (20.03.11)
שמעי, גם אני ברשימת הצ'ופרים שלו. אבל זה כבר מוגזם.
103. מי אוכל את ת'דראק הזה המוכן בקופסאות?! חומוס של אולהים, רק
הוא יודע מה בתוך...   (19.03.11)
104. זו אשכנזיה מהאקדמיה שמטיפה לנו על חומוס
אחד העם   (20.03.11)
אתם יודעים למה ? כי חומוס זהו האוכל ה"מזרחי" (ערבי פלשתינאי במקורו) היחידי שהאשכנזים מכירים. ליוצאי עדות המזרח וספרד יש את האוכל האותנטי מהטובים בעולם שרק הם יודעים להכין. אף אשכנזיה לא מגיעה לקרסוליים של פרסיה או מרוקאית בהכנת גונדי או חריימה. חומוס ? מזמן הפך מאוכל פלשתיני לאוכל אשכנזי. בגלל זה הוא יורד בפופולריות שלו.
105. הבעיה היא שלחומוס של אחלה יש טעם מאוד תעשייתי
(20.03.11)
ולעומת זאת לחומוס של צבר יש טעם יותר אותנטי
106. אפשר להפעיל תחנת כוח על גרגירי חומוס במקום פחם
תלמדו מהאסון ביפן! ,   אנרגיית החומוס   (20.03.11)
107. שכחתם שלעלי קרוואן אבו חסן מלך החומוס מיפו גם יש קופסאות של
אקדמאי נאה   (20.03.11)
108. אולי כדאי לקרוא אם שמן קנולה באמת בריא
צבי ,   מרכז   (20.03.11)
אולי כדאי לקרוא אם שמן קנולה באמת בריא יש הרבה מאמרים ומחקרים ברשת שמרימים גבה , חומר למחשבה מישהו שם לב שכמעט בלתי אפשרי להשיג שמן חמניות או תירס במרכולים רק שפע של קנולה אולי כי לא קונים אותו ונאלצו לשלם למרכולים כדי שידחפו אותו לצרכנים !!!!!!!!
109. תעשו חומוס לבד זה הכי טוב
mano1963 ,   רעננה   (20.03.11)
חוץ מזה זה בריא אבל גם עושה תחת של נגמ״ש
110. אין כללים לקניית חומס תעשיתי, פשוט לא קונים!
אוהב חומוס   (20.03.11)

הכי קל וזול לעשול חומס לבד. קונים גרגרים, משרים ליליה במים, מבשלים, טוחנים מוספים מה שאוהבים וזהו.

לא השתכנעתם, גשו לאחת החומוסיות שאתם אוהבים וקנו חומס בגביע. אפשר לקנות גם פול, ולהוסיף גרגרי חומס מבושלים.

אבל חומס תעשייתי ישמרנו האל, מעט חומס עם הרבה לא ברור.

111. למשחה הדביקה של אחלה-הייתי נותן ציון נמוך במיוחד.
sammy+ ,   פתח תקווה   (20.03.11)
לגבי צבר-אני לא יודע אם הוא הכי בריא אבל הוא הכי טעים.הילדים יודעים.
112. החומוסיה ברמת השרון
רחל ,   הרצליה   (20.03.11)

ברחוב אוסישקין ברמת השרון ישנה חומוסיה מקסימה!

אשכנזי בן אשכנזים מכין חומוס  אמיתי!

טרי מידי יום.המסעדה נסגרת כשהחומוס אוזל אחה"צ,והוא בדיוק החומוס שאני מכינה במו ידי מגרגרי חומוס יבשים.

113. רק החומוס של שחר שלנו מהאופניים מקבוצת דודי בייק
עודד   (20.03.11)
השימוש היחידי לחומוס התעשייתי הוא הדבקת קרמיקות
114. בדיקה "אקראית"
קוקו   (20.03.11)
שבה בדקתם סוג מסויים של חומוס עם טחינה מחברה מסויימת, לעומת חומוס רגיל של חברות אחרות.
תנו לקוראים שלכם קצת קרדיט שהם יזהו את העובדה שמדובר כאן בפרסומת. לפחות שימו אזהרה בתחילת ה"כתבה" שמדובר במדור פרסומי.
115. ניסיתי ויצא מעולה!!
מוטי ,   פת   (20.03.11)

נשלח מהאייפון שלי
116. 50% גרגירי חומוס , 50% קורנפלור, החומוס שאתם אוכלים זה דייסה
(20.03.11)

עבודה בעיניים

 

חומוס אמיתי מכיל 95% חומוס עם קצת טחינה

 

החומוס שיש בסופר זה קורנפלור עם חומרי טעם וריח

ו- 10% חומוס בשביל "האמינות" של השקר !

117. שטראוס וצבר חלאות אדם!!
koko   (20.03.11)
למה נותנים להם למכור את המשחות האלה שאין להם שום קשר לחומוס!
זה כמו שאני אשים את הצואה שלי בקופסא וירשום על זה סלט חצילים!!!
זאת הונאה לכל דבר ולא רק שזה לא דומה זה גם רעל!!
אני לא מאמין שאמון הציבור לא עושה כלום בנושא
אנשים פשוט אוהבים לאכול את השלשול ולשלם על זה גם
118. אחלה כתבה
efrat ,   TLV   (20.03.11)

סוף סוף מישהו מראה את מה שקורה בשוק, אהבתי את הערך המוסף של המתכון- כתבה מעולה, חזקי ואימצי, עוד כתבות יקראו בשמחה.

119. טמבל
אני   (20.03.11)
120. ממש לא נכון - יש לפחות 20% טחינה בחומוס אמיתי
ryogev ,   כוכב יאיר   (20.03.11)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה