אוכל  טעם החיים
המדריך לגבינה הנכונה
רן בוק
פורסם: 06.06.11, 08:03
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 75 תגובות ב-43 דיונים
1. כל הכבוד כתבה מושקעת
דור   (06.06.11)
2. איפה מוצאים צ'דר תוצרת אנגליה בארץ?
אור ,   ירושלים   (06.06.11)
איפה מוצאים צ'דר תוצרת אנגליה בארץ? אני יודעת שלכבוד שבועות מוכרים בטיב טעם אבל מעבר לכך אני מחפשת כבר המון זמן ולא מוצאת
3. איזה יופי של רשימה שאפו ותודה-חג שמח
ריקי   (06.06.11)

 

4. מה זה בעצם "הגבינה הצהובה" בארץ?
(06.06.11)
זה אמנטל?
5. אולי מישהו יודע
אלית   (06.06.11)
איך אומרים גבינת קשקבל בצרפתית? או מה המקבילה שלה בצרפת?
6. כתבה נהדרת. אבל אני פשוט מתקשה להבין עובש על גבינה
מכביזם   (06.06.11)
למה זה טוב,מי צריך את זה ואיך נמנעים מהקאת פתע?
7. מדריך לגבינה?
אבישי פרץ ,   חולון   (06.06.11)
איזה מן מדריך זה, שמפספס נקודה כל כך חשובה?

מי שלא אכל פיצה מגבינת קשקבל - לא נהנה באמת מפיצה בימיו.
לא צריך אפילו להשקיע במיושנות.
למעשה, הטריות יותר מביניהן עדיפות (בעיקר כי הן קלות יותר להתכה).

הכותב מוזמן אליי הביתה לפיצה הפשוטה ביותר והטעימה ביותר שאכל בחייו.
לאחר מכן, יחלק חייו ל2 חלקים:
חייו שהיו לו עד אותו רגע - ואלה שמאותו רגע והלאה.
8. מישהו יכול לעזור-האם אפשר להקפיא פרמזן?
יונתן   (06.06.11)
9. הכתבה הכי רצינית שקראתי לאחרונה
מעולה   (06.06.11)
10. רן - הייתי מצפה שתדע את ההבדל בין שיטת
נעם ,   צפון   (06.06.11)

הצגת אחוזי השומן באירופה וישראל

באירופה מציגים את השומן מתוך החומר היבש אז בהחלט אפשרי ש75% באירופה = 40% בישראל

אין דבר כזה גבינה ב-75% שומן

11. רן בוק
מ. אלברוס   (06.06.11)
תגיע לכפר קמא ונראה לך מה זה בדיוק גבינה צרקסית ומה אפשר לעשות איתה
12. לא בצרפתית - באיטלקית Caciocavallo
גדי   (06.06.11)
13. שואלת ברצינות
לרן או למי שיודע   (06.06.11)

מה ההבדל בעצם בין רוקפור לגורגנזולה?

הגורגנזולה בתמונה נראית בדיוק, אבל בדיוק, כמו הרוקפור שנמכר בארץ...

 

או שהרוקפור שנמכר ברשתות זה בעצם גורגנזולה אך אומרים רוקפור כי זה מה שהאוזן של הישראלי המצוי מכירה ?

14. גבינה צ'רקסית
גבינה צ'רקסית ,   חולון   (06.06.11)

אין על הגבינה הצ'רקסית ...החצי קשה וכמובן גם המעושנת ....

 

היינו בכפר קמא טעמנו גבינות במחלבת אלברוס במילה אחת תענוג !!!

15. קצ'וטה? תום? איפה הגבינות הללו?
רהב ,   צפון   (06.06.11)

אני מבין שלא נכנסו כאן לכל תתי הזנים של הגאודה (ביין, בקימל, עם אוכמניות, עם פסטו....(

אבל הרשימה די חסרה בגבינות הולנדיות ואנגליות.

 

כתבה טובה מאוד (על אף) מקווה שיהיו לה כתבות המשך.

16. תגובה ל-7 ו- 48
אני ממקודם ,   קריות טובות   (06.06.11)

7 - תנסה גבינה עם קצ'וטה מותכת מעל (עדיף קצ'וטה של קיבוץ הזורע ואני לא חבר שלהם או מקבל רווחים).

48 - חה חה

17. איפה ניתן לקנות גבינה צ'רקסית מחלב בקר
ענת   (06.06.11)
18. למרק בצל- איזו גבינה?
צפונית   (06.06.11)

לא להקרמה, אלא לשים בתוך המרק

למישהו יש הצעה?

19. ומי תעשה צרבת כולסטרול וטריגליצידים?
י   (06.06.11)
20. מה עם קוטג ו9%
לבן   (06.06.11)
למה מתעלמים מהם
21. כל הכבוד ! כתבה מאירת עיניים ומושקעת !
מקצוען אמיתי !   (06.06.11)
22. איזו גבינה מהגבינות הסטנדרטיות מתאימה לכנאפה ?
חיים   (06.06.11)

 

23. גבינת חלומי
BJ ,   השרון   (06.06.11)

גבינת החלומי הקפריסאית המקורית עשויה, ככתוב כאן, מחלב כבשים. אולם, היא איננה כשרה, כמובן, ומכילה שומן מן החי. הקפריסאים נוהגים לאכול אותה בפיסות קטנות צלויות על מחבת (לא משומנת, כי אין צורך) או מושחמת בגריל, גם במסעדות הכי מכובדות. בלי ציפויים, בלי שיפודים, ובלי מסווה של מעדן יוקרתי. הבעיה של הגירסה הישראלית היא, שבמחבת הגבינה הזו נשרפת מהר מבחוץ והופכת צמיגית.

24. לכו לקנות בג'קו קנטי ברחוב הבנים 14 בהוד השרון
מירי   (06.06.11)
יש שם הכל וגם מחירים טובים לכל כיס...
אני ממש ממליצה רק שם אני קונה את הגבינות שלי.
25. עוד על גבינות
ד. עברי   (06.06.11)
הכתבה בהחלט מקיפה ומתאימה לטור לשבועות. אני חושב שרן עורך לעתים סדנאות מעמיקות. גם אז כמובן שהזמן מוגבל ואפשר לכסות רק חלק זעום מהעולם המופלא הזה.
אני נהניתי.
דוד עברי
26. מה זה גאודה? אין חיה כזו זה חאודה
רוני ,   ת"א   (06.06.11)

נכון שזה נכתב ב G אך ההולנדים מבטעים את זה כמו ח לדוגמא הבדורגלן חוליט נכתב GULIT (למי שזוכר את השחקן הענק!)

מה שרן כמובן לא הזכיר זה שכמעט כל הפיצריות בארץ, בפרט הזולות אינן משתמשות בגבינות אלא בתחליפים זולים עם שומן צמחי וגם בחנויות מנסים לבלבל אותנו עם ה"צהובות הטובות" כאילו יש פחות כולסטרול, אבל השומן הצמחי המוקשה שבו משתמשים גרוע משומן החלב. לעיתים גם מציגים אותן כגבינות למרות שאינן גבינות לפי הגדרת התקן הישראלי לגבינות.

נראה לי שרן שכח את ה OLD AMSTERDAM שאם איני טועה זו גרסא מיושנת במיוחד של אדם.

27. שמות של גבינות באנגלית
שמחה ,   ניו יורק   (06.06.11)
האיים מישהו יודע שם של גבינה צפתית או גבינה דןמה לאןתו מירקם באנגלית
28. פרווולטה
אני ,   צפון   (06.06.11)
מחפש באזור חיפה איפה להסיג גבינה פרווולטה(provoleta)
29. גבינה מותכת - מאיזו גבינה עשויה? תודה
(07.06.11)
30. כתבה מעשירה ומושקעת, ועוד תוספת בקטנה לרן..
הוא הנותן ,   דרום   (07.06.11)
כדאי היה לציין שהגורגונזולה (גם שמגיעה לארץ) קיימת בשתי ורסיות: גורגונזולה פיקנטה, לאוהבי טעם עז עד חריף, וגורגונזולה דולצ'ה, העדינה יותר אך עדיין עשירה בטעמים "כחולים".

תודה על הכתבה לרן, וחג שבועות שמח לכולם.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה