בריאות  מגזין מנטה - ישן  תזונה ודיאטה
שמן זית: איך לבחור ואיזה סוג הוא הכי טוב?
סמדר כהן-טרקל
פורסם: 10.06.11, 12:45
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 326 תגובות ב-142 דיונים
1. וואו. יופי של כתבה. שאפו למנטה ווינט!!
מיכל   (10.06.11)
2. איזה כתבה ארוקה ולא מובנת
דוד   (10.06.11)

אחרי שהיתחלתי ליקרוע את הכתבה אז אחרי שני עמודים קיבלי כאב רוש וישר צעקתי על אישתי כפרה עליה שתבוא ותחליף אותי במישמרת של קריעת הכתבה

 

בהתחלה היא ניסתה לעסות עלי אבו עלי ולסרב למה היא אמרה שהיא צריחה לבשל לי את הקובה חמוסטה של השבת אבל שתי כאפות קטנות למצח שלה החזירו לי את הקבוד והיא הסקימה

 

אני בינתיים רצתי לשירותים למה יש לי צרבת בביפנוחו של התחת ועכשיו חזרתי לפו להמשיך בקריעה

 

אז יייייאאאללללאאא בבבייייתתתתתרררררררררררר

 

אני מבקש מהעיתון של האינטרנט לעסות לנו יותר כתבות על בתי בושת  ומכונים  של מאסאזים ולא כתבות על שמן וגבינות למה אנחנו הגברים לא צריחים זותי

 

אני רוצה המלצה לאיזה מקום טוב שאני ילך עם הבן שלי בסוליקו

 

3. דרגת החמיצות מעל 0.5% הוא שמן רעיל ולא לשימוש לבני אדם
דליה   (10.06.11)

שמן זית  שדרגת החמיצות מעל ל 0.5% אסור לשימוש לבני אדם

הוא רעיל ומזיק

כול המעלת שיש בשמן הזית נבדקו על שמן שדרגת החמיצות פחות מי 0.5%

ושלא יעבדו הלכם

 

4. מה שבטוח זה שכל השמנים שמוכרים
שושנה   (10.06.11)
בסופרים הם מעורבבים עוד לא מצאתי את הטעם שדומה לזיתים שלי שאני קוטפת ומביאה לבית בד ,שיפסיקו לעבוד עלינו  .
5. מה עם פיקואל ו קורניאקי שני זנים חזקים בארץ
טל   (10.06.11)
6. נא לדייק
זיתוני   (10.06.11)

ד"ר עבד-אלהאדי, ולא ד"ר אלהאדי

שמו של אדם כבודו, במיוחד אם הוא חובב שמן זית!...

7. מה שהערבים שכחו לפני
ערבי   (10.06.11)

נשלח מהאייפון שלי
8. מה שהערבים שכחו
ערבי   (10.06.11)
עכשיו מגלים טת מה שהערבים שכחו לפני מאות שנים

שמן זית וזיתים וכרמים ועץ ןעצי תינים ותמרים

סמל לאיסלאם והערבים

ילה
נשלח מהאייפון שלי
9. שמן ארגן הרבה יותר בריא ובעל תכונות רפואיות
חיים   (10.06.11)
10. מי שמשלם הרבה זוכה בפרסים וחשיפה זה ידוע
איש הגנבים   (10.06.11)
חיים גן מאיש הגנבים
נשלח מהאייפון שלי
11. יופי של כתבה!!!
(10.06.11)
12. דליה (תגובה 3) איזה שטויות את כותבת!!!
נועם   (10.06.11)
13. והזהרו שלא לקנות שמן זית "אותנטי" בצידי הדרכים
sammy+ ,   פתח תקווה   (10.06.11)
זהו שמן שכדי לקבל צבע ירקרק יפה-מוסיפים לו שמן מכונות,שלא לדבר על העובדה שהוא עומד בבקבוקים שקופים או שקופים למחצה בשמש,דבר המזיק לו עוד יותר.
14. שמנים מיובאים לא חייבים את התו!!
אמיר ,   ת"א   (10.06.11)

על שמן זית מיובא אין תו של מועצת הזיתים וזה לא אומר שהוא לא אמיתי, להיפך איכותו אינה יורדת מהשמנים הישראלים

15. ל-2 ו-3- אתם לא מתביישים לכתוב עם שגיאות כתיב כאלו??
נשוי לתימניה עצבנית   (10.06.11)
16. מנזנילו וברנע נותנים שמן טוב,ללא ספק.פיקואל וסורי מריר מדי.
יוניQ   (10.06.11)
17. הכל טוב ויפה אבל המחיר בשמיים וכרגיל פי 2 מחול.
שמן חמניות   (10.06.11)
18. בלוף בלוף בלוף.
דן ,   חיפה   (10.06.11)
כתבה מכורה ומוזמנת,עיי בעלי אינטרסים.
שמן זית לא יותר בריא או לא בריא משמן אחר
אין שום מדע מוכח ששמן זית בריא.
הדבר היחיד הנכון בשמן זית,שהוא פחות מגעיל משמן
אחר,ומאד יקר.
19. יותר פשוט-קחו זיתים והפיקו שמן בעצמכם. הכי בריא והכי טוב
דוד   (10.06.11)

דרגת חמיצות אפס (בהנחה שלא פתחתם מפעל בתוך הבית ועשיתם כל מיני תהליכים כימיים)

 

נכון?

20. תגובה לכתבה
בועז ,   חיפה   (10.06.11)

לצערי הכתבה הטובה על שמן הזית לוקה במספר אי דיוקים :

1. זני הזיתים המוזכרים כאן כבר מזמן אינם " מובילים " - לא זוכר מתי ראיתי "נובו " או " מעלות " בבתי הבד , כן ראיתי פישולין , קורטינה , המון ברנע ולאחרונה גם אסקל , זן חדש .

2. לצערי תווית מועצת הזית ( שאגב כבר אינה קיימת - היא נטמעה במועצת הצמחים ) אינה ערובה לכלום - זייפנים רבים משתמשים בה ולמועצה אין שום יכולת לאכוף את תקנות האיכות שלה עצמה . לראיה המותגים המובילים , גם היבוא , אינו משתמש בתווית המועצה , אלא בתו של מכון התקנים ולא ניתן לומר עליהם שהם לא שמני זית איכותים .

3. צוות הטועמים בראשותו של ד"ר פתחי עבד אל האדי , צוות מכובד וראוי , לא התכנס יותר מ 4 שנים !!  הצוות לא קיים ! צר לי שכך , אבל זו האמת , ולוואי שפתחי יחדש את ימי הצוות בחסות ענף הזית החדש .

4. הגדרות איכות של כתית משובח וכתית רגיל ( דרגות חמיצות - קרי אחוז חומצות השומן החופשיות ) אינן קיימות בתקן העולמי כבר שנים וגם בתקן הישראלי . הדרגות הרלבנטיות הן כתית מעולה וכתית וגם אלה אינו מיטיבות עם הצרכן המבולבל נוכח שפע המושגים בתחום .

5. שמן זית בטיגון , בישול ואפיה הוא האתגר של הענף אם רוצים להגדיל צריכה , כי גם כיום , למרות כל תכניות השפים , שמן הזית משמש בעיקר לתיבול וחבל .

6. רמת הידע של הצרכן כ"כ נמוכה , גם של חלק מהעוסקים בענף , שהיא מאוד מצערת ועל כל היצרנים וענף הזית מוטלת החובה לחנך ולהסביר ,ולא רק לקדם את התו שלהם , זה לא יגדיל את הצריכה .

שבת שלום .

 

21. זהירות שמן קדמת הגליל בעדן טבע לא מגיע מהגליל
מושיק   (10.06.11)
זהירות. בעדן טבע נמכר שמן זיית בשם קדמת הגליל שלא מיוצר בארץ
אין לי מושג. מה האיכות שלו. אבל מי שמנסה להסתיר את מקום היצור הוא חשוד בעיני
נשלח מאייפון שלי
22. מועצת הזיתים התפרקה
משה ,   קיבוץ נען   (10.06.11)
תו התקן שלהם לא רלוונטי.
אין לגדולים - לא לזיתא וגם לא ליד מרדכי
נשלח מהאייפון שלי
23. זיתא שמן הזית הטוב בישראל
רונן גור ,   גבעתיים   (10.06.11)

נשלח מהאייפון שלי
24. אי דיוקים תו המועצה אינו תקף!!
ערן G ,   צפון   (10.06.11)

הרבה נאמר נכון כאן לגבי הבריאות והזנים

אך בחירה של שמן זית על פי תו מועצת הזית אינו נכון !!

לפני כ 3 חודשים לפחות המועצה הזו נסגרה כי זהו בלוף אחד גדול שהיה לוקח הרבה כסף בעצם על כלום. לא ביצעו בקרה אמיתית על איכות השמן מה שהביא לעוד רמאים לערבב או לייבא שמן זול לישראל. זול = ירוד

 

לא ניתן לדעת באמת את האיכות על כן:

 

יש לקנות ישירות מהמגדל/ החקלאי אותו אתם מכירים

או לחילופין ישר בבית הבד בתקופת המסיק כששמן יצא למיכל שלכם

 

בתי בד קטנים ואיכותיים יש כמעט בכל איזור בארץ, ניתן להגיע ללמוד על התהליך לטעום זנים שונים ולקנות במקום בטוח, בו השמן נשמר בצורה הנכונה ונארז / בוקבק במיוחד עבורכם או זמן קצת לפני כן.

 

ערן, בית בד גלילי

בית לחם הגלילית

25. לא "במכון הוולקני" אלא "במכון וולקני"
נ   (10.06.11)
אין שום דבר וולקני, כלומר - שקשור למאגמה, להרי געש וכו', במכון וולקני, שעוסק בכלל בחקלאות וקרוי ע"ש יצחק וולקני-אלעזרי.
לידיעת כל מי שאולי חשב אחרת - פיתוחים חקלאיים, ובהם גם זנים חדשים של זיתים, אינם מגיעים מבטן כדור הארץ בהתפרצויות געשיות.
סתם שתדעו.
26. ממליץ לכם לשלב במטבח שמן אבוקדו וזית
י   (10.06.11)

לאחרונה נחשפתי לשמן אבוקדו  ולתכונותיו אני ממליץ לגוון

במטבח בין שמן זית לשמן אבוקדו

27. באמת כבר...
מבולבלת   (10.06.11)

מבולבלת!!!

איך זה קורה שכל כתבה מספרת לנו על שמן זה אחר. כן לטגן, לא לטגן.

לפני כשנה ויותר נערכה בדיקה של כמה בתי בד, השמן הטוב ביותר היה ממרער

בכתבה זו הם לא מוזכרים.

לאחרונה ישנן כתבות ענק לגבי שמן קוקוס שהוא עושה נפלאות . ואכן אנשים מרבים להשתמש בו.

אז איך שאני לא אהיה מבולבלת.

אנא האירו עיני עם דברים שאינני יודעת.

28. שמן זית מעולה גם לשיער, למרוח פעם בחודש לשעתיים .
(10.06.11)
תוצאות טובות ובזול.
29. הכי טוב: שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה.
(10.06.11)
30. ישראל אימפרייה קולינרית
(10.06.11)
שמנים, יינות, גבינות, ירקות (בלי אי-קולי) ופירות, מי יודע אולי עוד שנה נשמע על זינוק בשוק הבשר הישראלי והוא יתחיל זכות בתחרויות בחו"ל והייצוא של הבשר יעלה.

אגב חזרה ליין דודה שלי מצרפת צילמה לי תפריט ממסעדת יוקרה בפריס שביינות היה יקבי גולן, יקבי גליל, ברקן ועוד כמה יינות ישראלים.


רק להשוואה זה כמו שבאר גמני גאה יגישו בירה ישראלית (ולא חסר בירות טובות: מלכה, כנען, נגב וכ'ו)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה