אוכל  טעם החיים
ארטיק-קרטיב: 3 מתכונים ביתיים
נעמי אבליוביץ'
פורסם: 17.06.11, 08:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 33 תגובות ב-17 דיונים
1. "חלב על מקל" - לקקן קפוא מתכון קלי קלות...
(17.06.11)

ליטר חלב (רצוי עמיד) להביא לרתיחה. להמתיק קלות. אפשר להוסיף תמצית וניל.

בנפרד, כף גדושה קורנפלור להמיס ב-2-3 כפות מים להוסיף לחלב ולבשל 3-4 דקות תוך בחישה מתמדת למניעת הווצרות גושים.

להעביר דרך מסננת במידה ונותרו גושים. לקרר, למזוג למיכלי ארטיק = המקל. להקפיא לפחות 10 שעות.

2. להכין מיץ פתל בכוס חד פעמית עם כפית..
נוסטלגיה...   (17.06.11)
3. נו באמת, להשקיע כל כך הרבה זמן ועבודה בשביל לחסוך
לירון   (17.06.11)
10 שקל מסכנים לגלידה?
עוד מעט תתנו לאנשים מתכון איך ללכת לחפש נפט ולייצר דלק לרכב בעצמם.
4. אלו סתם מתכונים פלצניים. הילדים לא יתקרבו.....
סתם מישהו   (17.06.11)
אליהם, לא יטעמו אותם. למה אי אפשר לתת מתכונים פשוטים. כולהההה קרטיב. לא "קרטיב גורמה".
5. מעדן חלב
שרון   (17.06.11)
אני פשוט מכניסה לפריזר דני או מוצר חלב אחר בטעם שוקולד, מקפיאה לכ4 שעות ומוציאה יוצא במצב חצי מוצק כך שהוא אכיל קריר ומיוחד
6. דווקא לדעתי
ג ,   ירושלים   (17.06.11)

המדור הזה מעניין, מקורי ומלא מעוף.
לערבב קצת מיץ פירות או מעדן חלב ולהכניס למקפיא כולם יודעים, אבל נהדר מדי פעם להשקיע יותר ולהתפנק בקרטיב מקורי תוצרת בית, לא רק בגלל המחיר - אלא כי זה כיף וזה טעים יותר ובטח לא מכיל צבעי מאכל ואולי יש בו פחות סוכר.

אפשר לדמיין הרבה ווריאציות על המתכונים, אבל קוסם לי במיוחד הקפה הויאטנמי. קפה עם חלב ממותק זה טעים טעים.
7. מה כל הסיפור...
ניר   (17.06.11)
עדיף לקנות גלידה בקופסה לשים בכוס ושלום על ישראל!!!
8. אהבתי. מושקע
נויה   (17.06.11)
מצויינת. עושה חשק
נשלח מהאייפון שלי
9. קצת יותר בריא ולא משמין..
ארץ הקיץ   (17.06.11)
קרטיב תה פירות

אני מכינה תה פירות מתוק טבעי
ממתיקה בסטיביה אפשר גם סילאן או דבש או תרכיז תפוחים טבעי
ריבה מומתקת בפרוקטוז או שילוב ביניהם

מערבבת ומעבירה לכלי עם מקלות ומקפיאה

יוצאים קרטיבים שהם אדומים ויפים אבל בלי כל הזבל והסוכר
שמוכרים לילדים שלנו שאחר כך מתמכרים למתוק החזק
וקשה להחזיר אותם להרגיש מתיקות טבעית



10. זה נראה טוב אבל זה לא טעים.
ילד   (18.06.11)

נשלח מהאייפון שלי
11. הארטיק קורנפלקס נשמע נהדר... תודה
(18.06.11)
12. אני אוהבת להקפיא מילקי. מומלץ!!! זהירות, ממכר ביותר.
(18.06.11)
13. מה עושים עם גלידה בייתית שלא תהפוך לאבן במקפיא?
shachar2 ,   בת ים   (19.06.11)
ואל תגידו לי יותר סוכר או אלכוהול כי יש מתכון ואי אפשר להוסיף יותר מידי סוכר/אלכוהול כי זה משנה את הטעם
14. טעות נפוצה
ואקום   (19.06.11)

ארטיק הוא שמו של מפעל לייצור קרטיבים וגלידות אשר פעל בשנות השישים בארץ (נדמה לי שאינו קיים יותר).

ניתן להכין קרטיבים בבית שעשויים ממים ותמצית טעם.

כדאי לתקן את הטעות.  

15. שאלה לכתבת: מאיפה הכוסית שבה נעשה הארטיק קפה?
עידית ,   גבעתיים   (19.06.11)
16. שאלה לנעמי
מיכל   (20.06.11)

מצטרפת לשאלה בנוגע לתבניות במתכון השלישי. אשמח לדעת היכן ניתן להשיגן.

תודה רבה על המתכונים!

17. ארטיק בננה/תות מילקשייק בריא במיוחד
אמא   (21.06.11)

ילדיי אוהבים מאוד מילקשייק בננה או תות עם חלב. ותמיד נשאר בבלנדר ובמקום לזרוק אני ממלא מיכלי פלסטיק לארטיקים ומקפיאה. בריא, חסכוני וטעים במיוחד! 

נ.ב.-  את המיכלים אפשר לרכוש בכל חנות פושטית של כלי בית או באיקיאה

תגובות נוספות
חזרה לכתבה