אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
לא רק חסה: סלט למנה עיקרית
כרם אביטל
פורסם: 27.06.11, 08:36
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 59 תגובות ב-29 דיונים
1. הייתי יכול לחיות על טאבולה
אמיר ,   רמת גן   (27.06.11)
2. איך מכינים רוטב לסלט אורגנטו של קפית?
תאיר ,   ירושלים   (27.06.11)

מישהו יודע איך מכינים את הרוטב המצויין לסלט אורגנטו שמכינים בקפית?

או את הסלט עצמו?...

3. למה לא מציינים קלוריות ?
אילנה ,   מרכז   (27.06.11)
אם היינו יודעם כמה קלוריות היה יותר קל.....
4. יש לה קייס. זה מזג אוויר לסלט, אין מצב לבשל בחום הזה
חני   (27.06.11)
5. סלט קינואה עם חמוציות ואגוזים
רבקה   (27.06.11)

2 כוסות קינואה

3 בצלים גדולים

1/2 כוס אגוזים

2-3 בצל ירוק

1/2 כוס חמוציות

 

לשטוף את הקינואה ולהכין כמו אורז ביחס של  1 כוס קינואה 2 כוסות מים.

לטגן את הבצל שישחים יפה.  לקצוץ אגוזים , בצל ירוק וחמוציות.

לערבב את כל החומרים ולטבל במלח ולימון.  אם יש מספיק שמן מהבצט המטוגן לא צריך להוסיף שמן נוסף.

אחרי כמה שעות טעים יותר.  לשמור במקרר.

בתאבון 

6. נשמע מאוד טעים, בטוח אנסה כמה מתכונים!
מיכל   (27.06.11)
7. במקום הבורגול
אמא ,   מרכז   (27.06.11)
ניתן גם להשתמש בקוסקוס מלא.
8. מדור כה קריר ומרענן!
חן   (27.06.11)
9. ארוחה בלי בשר היא לא ארוחה (ובטח שלא מנה עיקרית)
(27.06.11)
10. מצוין איזה כיף
מיכל ,   גבעתיים   (27.06.11)

נראה מעולה ולגבי קלוריות שומרי משקל וכו, אין טעם לקטול הרי הכל ממילא תלוי באיך אתם מאזנים את זה.. מי שכמות הקלוריות "גדולה" עליו מוזמן פשוט להוריד חלק מהדברים..

 

11. "כרם" שם מקסים לבן. ניסיתי ונהנתי...
(27.06.11)
12. שמן וקלוריות
כרם   (27.06.11)
אני מזכירה שמדובר בשלוש מנות סלט (משביעות למדי). כך שמדובר בכף שמן לכל סועד.

בואי נאמר שאנשים שמשנים את תפיסתם והופכים את הסלט למנה העיקרית שלהם מבלי לדחוף לתוכו או לצידו כל מיני מזונות עתירי שומן מהחי (טונה, גבינה, ביצה וכן הלאה) לרוב אינם זקוקים למשטר קלוריות אדוק במיוחד בכדי לשמור על הגזרה.
על פי רוב המחקרים צמחונים וטבעונים הינם בממוצע בעלי משקל (BMI ליתר דיוק) נמוך מאוכלי בשר, ולא בכדי..

יחד עם זאת כמובן שמי שבדיאטה קפדנית מוזמן להוריד חלק מכמות השמן ו\או האגוזים והזרעים.
13. יופי של כתבה, אחלה רעיונות
עדן   (27.06.11)
14. עוד רעיון לסלט
רונה   (27.06.11)

בהשראת הסלט הירושלמי של ארומה - קוצצים מלפפונים ועגבניות, מוסיפים גרגירי חומוס מקופסא, מתבלים במלח ומוסיפים טחינה גולמית. אפשר לשחק בכמויות ואפשר גם להוסיף ביצה קשה או קרוטונים.

מבחינת הכמויות, למנה אחת גדולה ומפוצצת משתמשים במלפפון אחד, עגבניה או שתיים, 3-4 כפות גרגירי חומוס וכף או שתיים טחינה.

15. סלט נועה...
מיי-מיי   (27.06.11)

אני קוראת לסלט הזה סלט נועה. שילוב מדוייק של המרכיבים. אולי לא הכי מופלץ...אה סליחה...בריא אבל בכל זאת שילוב אדיר:

 

כרוב קצוץ, גזר מגורד, פטריות חתוכות, תירס, גבינת פטה, אגוזי מלך חתוכים, מעט מאוד שמן שומשום, שמן זית, מלח.

 

ועכשיו קצת פליצה...

הסלט הולך מצויין עם אורז (לבן או מלא) ויוגורט (עיזים או רגיל). לא לערבב הכל יחד אלא לאכול אחד ליד השני.

 

בהצלחה ובתיאבון.

לצערי אני לא יכולה לאכול את הסלט כי בדיוק שמתי גשר על השיניים.

16. אחרי כתבה כזו פשוט בא לי סטייק !
אלעד   (27.06.11)
17. איפה קונים אגוזים בזול מי יודע?
סטודנט   (27.06.11)
18. יאמ. עשיתם לי תיאבון.
(27.06.11)
19. המלח, המלח, המלח... והצמחוניים החכמים...
DANY - דני ,   טורונטו, קנדה   (27.06.11)
אם יש כבר אנשים שפויים ביניכם, 1250 מ"ג נתרן במנה, האם זה הגיוני כאשר רק מותר לנו רק 1500 מ"ג לכל 24 שעות? מנסים לכסות על שאין בשר - טפוסי לצמחוניים !
לכל אלה החכמיםם במספר 9, המעיים של האדם אינם עשויים להתמודד ירקות בלבד; האורגניזמים לעיבוד הם שם לעבודה עם בשר והמעיים אינם מספיק ארוכים לטפל רק בירקות; אל תנסו לשנות את הטבע ! חבל בשבילכם, חכמים, אבל זו המציאות והעובדות המדעיות.
המלח, המלח, המלח... והצמחוניים החכמים...
20. מי שם 3 כפות?
(27.06.11)
נסחפת...
21. המבורגר , סטייק , פילה בקר וכבד!!!
קיפי אורגינל ,   תל אביב -יפו   (27.06.11)

את זה אני אוכל בארוחה אחת !

אז פתאום לאכול סלט מאמי?

לא תודה

22. KEEP IT RAW BABY
(28.06.11)
23. לשלב נבטוטיפ עם פלצו
יוסי   (28.06.11)

נשלח מהאייפון שלי
24. כתבה מגניבה
שי   (28.06.11)
תודה!
25. סלט יהיה הרבה יותר נהדר עם קוביות חלומי מטוגנות ופקאן סיני
י   (28.06.11)

ועם רוטב אלף האיים או וינגרט במקום הטחינה הזאת. הצימחונים האלה לא מבינים באוכל כלום. אפילו לא באוכל שלהם.

26. תודה על המתכונים.
מיכל ,   ירושלים   (28.06.11)
הטופו עם הפטריות נשמע לי מעולה.
27. תודה רבה כרם, אנסה את המתכונים בקרוב!
ורק שאלה קטנה ,   למה לבשל נבטוטים?!   (28.06.11)
28. תודה. סופסוף מתכונים ללא בשר
111   (29.06.11)
29. נפלא - אבל לא להעיז לאכול ירקות חיים במסעדות
מימי ,   רמת השרון   (06.07.11)
אכלתי לא מזמן במסעדת גורמה יוקרתית ויקרה, ומה ראיתי ? חסה בת שבועיים , עם עלים חצי אכולים בסלט , השף אולי יודע לצמצם רוטב ולקשקש דברי הבל, אבל כל זמן שהוא עושה צחוק מהלקוחות ,- בעיני הוא אפס. מה זה קוטג׳ לעומת ירקות רקובים ? קוטג׳ זה 6.9 שקל, ארוחת גורמה זה 700 שקל...
תגובות נוספות
חזרה לכתבה