אוכל  טעם החיים
קנודלים ממולאים: הפתעה בתוך כופתה
נעמי אבליוביץ'
פורסם: 12.07.11, 09:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 45 תגובות ב-21 דיונים
1. איזה יופי!
(12.07.11)
המרילן קנודל נראים בדיוק כמו שאמא שלי עושה!
2. לדייק
moshe ,   haifa   (12.07.11)
MARILLEN  זה זן של שזיף ולא מישמש
3. טעים מאוד אבל זה מאכל חורפי ולא קייצי.
מכירה מהבית   (12.07.11)
4. פובידל היא פובידל. ריבה היא ריבה.
עדי   (12.07.11)
פובידל אופים וריבה מבשלים. הבדל גדול בין השתיים.

ממני,

הונגריה גאה!
5. לא הבנתי משהו -
ציפי   (12.07.11)
בגרמקנודלים - גם מאדים אותם וגם מבשלים אותם? או שבוחרים את אחת מהאפשרויות?
6. מרילקנודל
ענת ,   מרכז   (12.07.11)

אני מכינהמ מרילקנודל מבצק תפוחי אדמה.וזה טעים טעים דרך אגב זה מאכל אוסטרי צכי.

7. נראה טעים אבל אין על קופתא אמיתית
דניאל ,   ירושלים   (12.07.11)
כדורים גדולים של בשר , חומוס ואורז - פשוט מעדן !!
סבתא שלי מכינה כל סופ"ש וזה פשוט טעיייייייים !

ד"א, יש גם גונדי שזה בשר ויותר חומוס וטיפה אורזס שזה גם היא מכינה פעם בחודש-חודשיים וזה מעדן עולמי !!!
8. אצלנו בטירול היו מכינים עם בצק תפ"א, אבל
נצר גאה ,   ליהודי טירול   (12.07.11)
אבל אני מוכרחה להודות שבצק הגבינה כאן (שמוכר אצלנו ממאכל לגמרי אחר של כופתאות גבינה) נשמע הרבה יותר קל, ואולי אפילו פחות משמין (אם כי, עם כמויות החמאה בהן מגלגלים את הכופתאות זה בטל בששים...). אני מתכוונת לנסות ונראה - מי אמר שתמיד המסורת חייבת להישאר על כנה רק משום שהיא מסורת?
9. קניידל עם כבד
אילנה ,   גליל   (12.07.11)

באוסטריה יש מרק של קנידלך ממולאים בכבד

משהו משהו

10. מה עושים עם קוביות הסוכר ? לא ברור
ארי   (12.07.11)
11. אוכל געגוע
נוני ,   תל אביב   (12.07.11)
סבתא שלי האהובה היתה מכינה לי בקיץ את כופתאות המשמש ואני הייתי מתענגת על כל ביס. לימים, לצערי הרב, היא הלכה לעולמה, ונשארתי עם הטעם בפה, ללא המתכון. תלמידה אוסטרית שלי סיפרה לי שאמא שלה מכינה מרילן קניידלר ואני "קפצתי" על המתכון. אמנם בצק חלב ולא תפוחי אדמה, אבל התענוג והזכרון מימים נעימים של רוחה משותפת עם סבתא, צצים להם כל קיץ מחדש.
12. קצת סדר
yg   (12.07.11)

המרילן הם אכן מישמשים בעגה האוסטרית ואת הקנדלים האלה מכינים באוסטריה מבצק תפוחי אדמה

הגרמקנדל עשויים מבצק שמרים תופח והאוסטרים מכינים אותם בגדלים שונים, הזדמן לי לאכול את הגירסא ההונגרית שלהם שהייתה בגודל של כדור בייסבול

זהירות! זה מוקש בטן אמיתי.

לגבי בצק המבוסס על גבינה לבנה רזה, אלה הם הטופפוקנדל הידועים שאותם אין ממלאים אלא זורים עליהם אבקת סוכר וקקאו או קינמון, ובגירסא הרומנית הם מכונים פפנש.

הרומנים מטגנים חלעיתים את הפפנש ולעיתים רק מבשלים במיים.

הכל מטעמים והגעגעים גדולים!!!!!

13. זה נראה נהדר וממש טעים. הייתי שמחה לטעום
(12.07.11)
14. למעשה זה מאכל הונגרי
רעיה   (12.07.11)
עם שזיף באמצע ובצק תפוחי אדמה דומה לזה של ניוקי, והוא נקרא סילבאש גומבוץ (כופתת שזיפים). אחד הטעימים.
15. ואריאציות
yg   (12.07.11)
זה הולך עם שמנת עם רסק תפוחי עץ ועם קומפוט של שזיפים
16. איזה יופי, עכשיו חזרנו מסלובקיה
טל   (13.07.11)
יש שם אחלה גרמקנודל
17. סליחה על הבורות - מה זו ריבת פובידל?
דורון   (13.07.11)
18. באירופה יש ל"קנור" קנודל מוכנים
אוה ,   מרכז   (13.07.11)

חבל שבארץ לא ניתן להשיג אותם. הם ארוזים בקופסאות קרטון, עטופים אחד אחד כמו שקיות תה . זורקים אותם למים רותחים ותוך 3 דקות יש קנודל מעולים. יש את קנודל תפו"א וגם את זה הממולא במישמש. בכל ביקור באירופה אני נכנסת לסופר המקומי ומצטיידת בכמה קופסאות לפנק את בני המשפחה.

19. איפה אפשר להשיג כאלו מוכנים?
עצלנית   (13.07.11)
20. מה זה גבינה כחושה???
בשלנית מתחילה   (14.07.11)
21. שאלה - תחליף לחמאה המומסת?
דניאל די   (24.07.11)
למישהו יש רעיון לציפוי פחות שמנוני מהחמאה המומסת עם פירורי הלחם? משהו יותר דל קלוריות אך עדיין טעים? אשמח לכל עצה
תגובות נוספות
חזרה לכתבה