אוכל  טעם החיים
כשהפירות עייפים: עוגת דובדבנים הפוכה
דניה ויינר
פורסם: 20.07.11, 09:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 24 תגובות ב-17 דיונים
1. זה נראה טעיממממממ!!
(20.07.11)
2. במה אפשר להמיר לעוגה פרווה
אילנית   (20.07.11)

העוגה נראית 10 , אני מעדיפה פרווה מה האפשרויות

 

3. אם משתמשים בפירות קיץ אחרים, מה המשקל והכמות?
דניאלה ,   חיפה   (20.07.11)
4. יש פתרון לשאריות אוכל, פתרון הומני
למה לזרוק, למה?   (20.07.11)

תתרמי את האוכל שנשאר. יש המון אנשים, ארגונים ועמותות ישמחו לקבל את האוכל שנשאר לך. בתי תמחוי ועוד רבים . חבל לזרוק.

 

תעשי מעשה, תבשלי, תאפי משהו ותתני את זה לבתי תמחוי, מוסדות נוער הזקוקים לאוכל ועוד.

 

באמת מכל הלב, חבל לזרוק את האוכל הזה, ואל תרשמי את זה יותר.

עדיף שלא ידעו שיש אוכל טוב, שהולך לפח.

זו בושה וחבל לזרוק כמויות גדולות של אוכל כשיש כל כך הרבה נזקקים.

מקווה שתעשי את זה, בהצלחה!

 

5. אפשר להקפיא?
זהבה   (20.07.11)
6. דובדבני אמרנה
רונית ,   גבעתיים   (20.07.11)
סליחה על הבורות מה זה דובדבני אמרנה??
7. דובדבנים איטלקיים משומרים בסירופ
דניה   (20.07.11)
8. אותו משקל 250 גר'- שזה בערך 4-5 נקטרינות/שזיפים גדולים
האופה   (20.07.11)
9. יש פה הקצפה של חמאה וסוכר- החלפת לשמן תתן עוגה אחרת
(20.07.11)
לא אומרת שפחות טובה, אבל אחרת.
10. המתכון שלי לעוגה מפירות עייפים- לא חלבית וקלילה מאוד להכנה
שירה   (20.07.11)

4 ביצים

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי- אין תפוזים ? קונים של פרימור/פריגת אבל רק טרי

3/4 כוס שמן

1 כוס סוכר חום כהה

2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל + חצי שקית אפייה- אפשר להחליף לקמח מלא ואז יש לשים כוס ו-3/4 קמח + חצי שקית אבקת אפייה

כפית שטוחה קינמון (לא חובה)

עייפים כגון: שזיפים, נקטרינות, דובדבנים...

לפיזור מעל:

כוס אגוזים קצוצים + 2 כפות סוכר חום כהה

 

להקציף במיקסר בעזרת וו הגיטרה ביצים +סוכר. להוסיף למיקסר במהירות איטית : שמן ומיץ. להוסיף את הקמח והקינמון בערבול קצר במהירות איטית. להוסיף את הפירות ולערבב בעזרת כף עץ.

לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות, לפזר מעל את תערובת האגוזים. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

11. במה אפשר להשתמש במקום הביצים?
טל   (20.07.11)
12. מפירות עייפים ומצ'וקמקים עדיף לא להכין כלום
יצא עייף ומצ'וקמק   (20.07.11)
13. חמעעעא, המון חמעעעא!
חולץ עורקים   (20.07.11)
14. סלסלונת דובדבנים עולה 20 שח, נגמרת מייד.לא חבל לבזבז על עוגה
אין דבר כזה- ,   דובדבנים מצ'וקמקים   (20.07.11)
15. תודה! ממליצה בחום!! ( :
שירה   (21.07.11)
16. אם יש רגישות לביצים עדיף להכין בצק פריך ללא ביצים
(21.07.11)

 

17. עוגה מעולה
אילנה   (25.07.11)
אפיתי את העוגה לכבוד שבת המרתי לפרווה עם מיץ תפוזים , העוגה טעימה מאוד קצרה מחמאות רבות ,, ממליצה בחום
חזרה לכתבה