אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
בלי ביצים ובלי חלב: פשטידות טבעוניות
כרם אביטל
פורסם: 18.07.11, 09:14
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 66 תגובות ב-37 דיונים
1. מתכונים נהדרים, תודה!
דנית ,   חיפה   (18.07.11)
2. הכיוון מעולה תודה !! אבל כוס!!!! טחינה בבצק??!! זה טירוף
ציפי   (18.07.11)
הכיוון מעולה תודה !! אבל כוס!!!! טחינה בבצק??!! זה טירוף.
כדאי למצוא תחליף שפוי גם לזה

תודה ובהצלחה !!
3. כתבה נהדרת! המשיכו כך!
שחר   (18.07.11)
4. כטבעונית - כן ירבו מתכונים כאלה
111   (18.07.11)

תודה על המתכונים

5. בצים לא ?גבינה לא?
חיה   (18.07.11)

אבל ירקות קפואים,? טיגון ?טחינה באפיה  ז(ה שומן מחומצן )

קורנפלור? אבקת אפיה? וקמח שבחלקו הוא לבן?

מלח פלפל?

חברים  שמחפשים בריאות עדיף כבר שתי ביצי חופש אורגניות לפשטידה שלמה יחד עם מחית תפוח אדמה ובכלל מי צ ריך בצק...במקומו תחתית של פרוסות תפוחי אדמה מבושלים יתנו את המענה לבצק...בלי כל השומן הזה..שרק תהיו בריאים

6. טחינה זה לא ממש אבל ממש משמין?
חובבת טחינה   (18.07.11)
7. פאי רועים צמחי זה כמו אנטריקוט מטופו
חכם בלילה   (18.07.11)
8. זה לא אוכל. עדיף את הירקות לפני ההתעללות...
סופראלונית   (18.07.11)
9. גם אם אני לא ממש בקטע...
(18.07.11)
המתכונים מעולים וזה פותח את הראש לכיוונים בריאותיים יותר, שזה תמיד דבר מבורך.
תודה!
10. ל-פ-נ-י-ם
אני ,   פה ושם   (18.07.11)
באופן כללי לטבעונים ממליץ על שימוש בבלילת קמח חומוס ומים כתחליף לביצים. יוצא מעולה מבחינת המרקם וגם וטעים לאללה
11. מכל הרכיבים בפשטידה הראשונה אפשר להכין 2,3 תבשילים
tanya24 ,   ירושלים   (18.07.11)
למה לבזבז אותם על פשטידה
12. כ"כ חסר מתכונים ללא גלוטן,ביצים וחלב!! תודההה
(18.07.11)
13. המון טופו
אני   (18.07.11)

אם יש פתרון לכל הטופו הזה??? (טופו = פיטואסטרוגן...)

14. Great!!!! i love it!!!
tamar ,   rehovot   (18.07.11)
we want more!!!!!!!!
no eggs no milk no animals suffer!
15. מעדנים נפלאים
טבעוניסטית ,   נתניה   (18.07.11)
רצה להכין
16. הבעיה שבססתם את הכל על הטופו
iiii ,   השפלה   (18.07.11)
והבעיה עם הטופו שהוא אסטרוגן לכל דבר ועניין. לא ברור לי למה אבל בתור צמחונית מאוד וותיקה כל מי ששומע צמחונות ישר הולך לטופו וזה ממש לא נכון, אפשר לחיות מצוין בלי טופו. יש אלטרנטיבות לבשול ללא ביצים אפשר להשתמש בטחינה ( המלאה היא מרה וזה הופך את כל האוכל למר) , חמאת שקדים - גם הבעיה זה לא הביצים, ביצים זה דבר מאוד בריא , רק לקנות ביצים אורגניות ולא ביצי סופר רגילות, זה לא הבעיה, הבעיה היא שמאוד קשה למצוא מתכונים לקישים ללא גבינה, קמח זה לא בעיה כי אפשר להחליף כל כמות קמח בקמח אורז רגיל או קמח אורז מלא, זה עדיף על קמח תפוחי אדמה קורנפלור וכן הלאה זה גם הרבה יותר משביע . בתור צמחונית שנאסר עליה גבינות למנהו וקמחים למנהו מטעמי לקטוז וגלוטן, אני מוצאת שמאוד קשה לאלתר מתכונים ללא סוף, וגם כל הנושא של הלחם מאוד חסר וצריך למצוא לזה תחליפים . כמה אפשר לאכול פריכיות זה כמו לאכול דיקט... בחוץ אני בכלל לא מעיזה לאכול. אשמח לעוד מתכוני ירקות מבושלים או אפויים שלא מבוססים על טופו. צריך גם לציין שאת החומוס בכל המתכונים צריך להנביט ולפני שמבשלים אותו צריך להרתיח ולשפוך את המים , בכלל לכל הקטניות צריך להשרות ואלו שניתן - להנביט. כל המתכונים עם תפוחי אדמה זה מסוג האוכל של עושים-אוכלים זה לא מחזיק מעמד במקרר אפילו לא יום , יום למחרת כבר יש לזה טעם לוואי. עוד כתבות בסגנון הזה יהיו מצוינות, לכו על הייחודיות של המטבח הלא מערבי שם יש שפע אדיר של שמוש בירקות וקטניות ומראש לא משתמשים שם לא בחיטה ולא בגבינה.
17. ממש חסר טעם לבשל ירקות יותר משעה ולחשוב שזה בריא.??
יעל ,   ת"א   (18.07.11)
18. מתכונים לעוגות ללא ביצים
אלרגית   (18.07.11)

למישהו יש מתכונים לעוגות מוצלחות ללא ביצים? אווריריות ולא דחוסות אם זה אפשרי. תודה.

19. מופלא ! תודה
רויטל ,   גבעתיים   (18.07.11)
כן ירבו מתכונים בריאים שכאלה !!!
20. סוף סוף תודה על הכתבה
אריאלה   (18.07.11)

כטבעונית מן המניין אשר לא כל כך מומחית בתחום הבישול

אני ממש משוועת לכתבות כאלה.

המון תודה וכן ירבו

21. תפוחי אדמה לשמירה על הגיזרה?
דל קלוריות ,   מרכז   (18.07.11)
22. כן יירבו!!!!!! עשיתם לי תאבון (:
לילי   (18.07.11)
23. אני טבעונית אבל לא אוכלת טופו וסויה
(19.07.11)
בפשטידות אני מכניסה קינואה מבושלת כמרכיב החלבוני. מחליפים את מי הבישול פעמיים שלוש ולאחר הבישול מוסיפים המון ירקות שאודו ביחד - פלפלים, בצלים, בטטות, ברוקולי - מה שיש בבית. מוסיפים לזה קמח ותבלינים (בפעם האחרונה שמתי מלח, פלפל שחור וכורכום) - יוצא מעולה והתגבש בצורה מצויינת.
24. יש עוד חלבונים מן הצומח חוץ מסויה..
(19.07.11)
אני לא מבין את התפיסה הזאת שאוכל צמחוני מבוסס על חלבון סויה, יש לטבע הרבה יותר מה להציע..
25. האובססיה שלך ( ושלכם ) עם המלח / הנתרן !
Dany - דני ,   טורונטו, קנדה   (19.07.11)
שוב, גברת כרם אביטל עם BSc​​ בתזונה, האם את מודעת כי כל כך הרבה מלח בקיש הברוקולי בחלק 1 / 8 עם 674 מ"ג נתרן הוא הרבה יותר מדי ? זה כמעט מחצית הקיצבה היומית ! את יודעת, עם הכותרת שלך, מה הקצבה ל 24 שעות? אין לי בעיה עם קלוריות (405 + 23 אם למוסיפים את האגוזים). אני כל הזמן אומר שכל היתרונות של הצמחונים / הטבעיים נמחקים עם משהו שלא הגיוני ביחס לקיצבאות היומיות. יש לי גם התנגדות לטופו, כי זה מעובד עם כימיקלים רבים ( אני הייתי משתמש בו עד שלמדתי על העיבוד הזה ! ).
בפאי, 6 כפות רוטב סויה מביא אותך ל 6036 מ"ג נתרן ! לכן, אם אנו מחלקים ל -12 חלקים, יש "רק" 503 מ"ג נתרן למנה, 1 / 3 של הקצבה היומית !... ובכן גברת התזונה BSc​​ ?
האובססיה שלך ( ושלכם ) עם המלח / הנתרן !
26. מאוד תפל. לא הייתי נוגע בזה אפילו כתוספת למנה בשרית.
י   (19.07.11)
27. הקיש נראה מעולה, חייב לנסות את הבצק הזה עם טחינה!
(19.07.11)
28. תודה, תודה רבה, נשמע נפלא, הולכת לנסות
טבעונית   (19.07.11)
29. מעניין לי את ה#$@! טיבעוני - זה יצא פשוט טעיייים
(21.07.11)
30. מעולה!
שרה ,   נתניה   (25.07.11)
עוד מתכונים לאוכל טבעוני!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה