אוכל  טעם החיים
נאים בקיץ: סביצ'ה, קרפצ'ו וטרטר
שרון כהן
פורסם: 26.07.11, 10:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 21 תגובות ב-11 דיונים
1. נראה טוב, חוץ מהשילוב של הדג והתאנים
שנשמע ממש רע   (26.07.11)
אם כבר, אז איזה פרי חמצמץ ולא מתוק כמו תאנה.
2. אוף, אולי אפשר לקבל מתכון הכי בסיסי לסביצ'ה/קרפצ'ו דג?
יערה   (26.07.11)
בלי הרבה שטויות מסביב, מתכון בסיסי מבחינת כמויות ועשבי תיבול.. בלי תאנים מקורמלות וכאלה, את המתכון הפשוט. לא מצאתי אחד כזה בכל הרשת!
3. למתכון האחרון- איזה נתח צריך?
אפרת   (26.07.11)
4. שרון כהן אתה אדיר!!
ליטל ,   תל אביב   (26.07.11)

שרון, אתה המלך של האוכל הנא בעיני

ואני מעריצה את האוכל המדהים שאתה מגיש בשילה.

כבר מלא זמן אני מנסה לפענח את עניין הסלק!!

איזה כיף שכתבת את הכתבה הזו!

5. אולי מתכון לציזיקי טוב?
יהונתן ,   ירושלים   (26.07.11)
6. בארץ עדיין מפחדים ממראה של בשר נא.
צחי השמן ,   הרצליה   (26.07.11)

למרות שהנ"ל בכלל כבושים. בעברי כשהייתי סטודנט/טבח הייתה תופעה מוכרת ודי מכעיסה של אנשים שמזמינים קרפצ'ו לשולחן, וברגע שהמנה הגיעה לשולחן היו מבקשים לבטלה, אפילו בלי לטעום ממנה. בערב ממוצע היו חוזרות 5 מנות קרפצ'ו(כשר!) שלא הונחו אפילו על שולחן הסועדים. זה היה משגע כל פעם מחדש! ושלא נדבר על אלה שמבקשים כל הזמן "שהבשר יהיה שרוף לגמרי", כי משום מה הם חושבים שזה יהפוך אותו לרך יותר או טעים יותר(באותה מידה אפשר להגיד שלאכול פחמים למנגל זה טוב לבריאות)...

 

בכל מקרה תוספת נחמדה לקרפצ'ו לאלה ששומרים כשרות וישמחו לוותר על הפרמזן מלמעלה, אגוזים קצוצים גס(פשוט לדפוק עם פטיש שניצל בשקית), לקרמל אותם קלות, ולפזר מעל הקרפצ'ו במקום הפרמזן. מומלץ בחום גם לאלה שלא שומרים כשרות ואוהבים לגוון.

7. תיתבישו לכם
מיזרחי גאה ,   מרכז   (26.07.11)
אוכלים שיקוצים ופיגולים בשר עים חלב ועוד מיבלי לבשל בימקום שתישמרו מיצוות
8. מקסים וטעים
אילן ,   ירושלים   (26.07.11)
נראה מדהים ומהכרות מאד מאד טעים
שאפו שרון שילה מקסימה וטעימה
9. מתכונים נהדרים (באמת) אבל
עמרי ,   רמה"ש   (26.07.11)
אם אפית את הסלק וקלית את הקישואים - איך יתכן שהם עדיין קרפצ'ו?
10. סביצ'ה וכל השאר
לא חשוב   (27.07.11)

יותר מידי קשקושים וקישוטים וגם יקר. קחו דג פלמידה טרי, לא גדול.  ובקשו לחתוך אותו לפרוסות דקות יחסית (פחות מחצי ס"מ). שימו במקרר מכוסה במלח גס (לא אטלנטי, סתם מלח גס מעתלית). הקפידו לנקז את הנוזלים שיצטברו , מידי יום. אחרי שבוע, נגבו מהמלח ופזרו מעט שמן צמחי (שמן זית יקפא), כמה עיגולים של פלפל צ'ילי וזהו.

נשמר במקרר הרבה זמן, מומלץ להגיש על לחם שחור ופרוסת עגבניה מעל.

11. ואני חשבתי עקרת שרון שיכול להיות יותר נעים בקיץ מאשר נאים
לא נעים לי ש"נאים"לך   (02.08.11)
למדת לבשל שרוןן, לפני שלמדת לכתוב עברית...
חזרה לכתבה